[1G 90-94] potrzebna pomoc eclipse 4g63 |
Autor |
Wiadomość |
lelo [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2007, 15:11
|
|
|
wlasnie z nim gadam ale nie na za bardzo czasu a mi nie ukrywam zalezy na nim bartek mi powiedzial ze to padniete ecu klasyczne obiawy |
|
|
|
 |
cy_cek [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2007, 15:13
|
|
|
lelo napisał/a: | juz wiem panowie jakie bledy mam w swoim malenstwie 13, 14,21,25 po malu juz mi sie w oczach mylilo i teraz prosze was o pomoc jak to zlikwidowac z gory dziekuje |
rozmawialiśmy wczoraj. Twoje błędy ewidentnie wskazują na uszkodzenie ECU. Po prostu pada, są to jego ostatnie tchnienia. Ja kody mogę odczytać na palmie i sprawdzić jak pracuje silnik i parametry. Ale w weekend musiałbyś podjechać do olsztyna bo ja nie dam rady po Ciebie.
Bartek naprawi kompa. |
|
|
|
 |
lelo [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2007, 15:18
|
|
|
to moze bartek sie zlituje i mi naprawi zawsze blizej niz do olsztyna |
|
|
|
 |
Tomasz82
Mitsumaniak

Auto: Colt c58 gti 2.0
Zaproszone osoby: 5
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 677 Skąd: RAWA MAZ
|
Wysłany: 10-09-2007, 15:24
|
|
|
moze dominik zacznij tez w terenie naprawiac ecu a nie tylko regulowac. |
_________________ Colt c58 gti 2.0
Nissan interstar 2.5 cdti
Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)
 |
|
|
|
 |
cy_cek [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2007, 15:24
|
|
|
lelo napisał/a: | to moze bartek sie zlituje i mi naprawi |
Bartek jest człowiekiem bardzo uczynnym i pomocnym innym, którzy mają problem. Jednak praca i rodzina zabiera mu 99,9% czasu. Te 0,1% poświęca na pomoc innym użytkownikom Mitsubishi.
Sprawa prosta - wymontuje komputer (ECU) jest za radiem. Odkręcasz boczki kanału pośrodku auta we wnętrzy. Patrzysz leżąc tam gdzie miejsce na nogi jest złota skryznekczka. Wypinasz 3 żółte szerokie złączki, odkręcasz 3 śruby mocujące, pakujesz w paczkę i wysyłasz do Bartka. On ci odsyła naprawiony, montujesz, regulujemy i po problemie.
Bartek jak będzie miał czas wolny to w kilka dni wyśle ci ecu z wymienionymi kondensatorami oraz poprawionymi ścieżkami. |
|
|
|
 |
lelo [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2007, 15:26
|
|
|
a ja juz pojechalem na wioske po czujniki i chcialem wymieniac
[ Dodano: 10-09-2007, 17:39 ]
sprawa sie troszke wyjasnila jutro wysylam ecu bartkowi i mam nadzieje ze on cos poradzi dziekuje wszystkim za zainteresowanie moim problemem w razie jakis problemow z czesciami postaram sie pomoc !!!!!!!!! |
|
|
|
 |
cy_cek [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2007, 17:57
|
|
|
lelo napisał/a: | czesciami postaram sie pomoc !!!!!!!!! |
nie zmieniaj żadnych czujników, pewnie wszystkie są dobre. tylko kwestia regulacji.
ECU ewidentnie pada, standardowe objawy i błędy. Pewnie kondensatorów nikt nigdy nie wymieniał
|
|
|
|
 |
lelo [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2007, 18:06
|
|
|
z tego co widzialem to kondensatory ktos wymienial tylko czy to dobrze zrobil ????????? tego nie wiem ? jakbym wiedzial ze to tylko sprawa tego typu sam bym to wlutowal tylko w tego co widze to z tylu na plytce jest jakis zielony nalot |
|
|
|
 |
kris1976 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-09-2007, 00:10
|
|
|
zielony nalot?? to jakby sie juz wylal ktorys kondensator, wyszyscic nalot i posprawdzac wszystkie sciezki pod tym nalotem no i oczywiscie wymienic kondensatory |
|
|
|
 |
cy_cek [Usunięty]
|
Wysłany: 11-09-2007, 09:34
|
|
|
lelo napisał/a: | ktos wymienial tylko czy to dobrze zrobil ????????? |
pewnie nie. Nic nie rób sam jak nie wiesz co masz robić. Możesz więcej narobić bałaganu niż potrzeba. Bartek zrobił doktorat z tego i wie co i jak trzeba zrobić. Koszt naprawdę nie jest taki wysoki |
|
|
|
 |
|