Opony zimowe do 2.0 Sport |
Autor |
Wiadomość |
glowix [Usunięty]
|
Wysłany: 10-10-2007, 20:51
|
|
|
Tez to przerabialem... marzy mi sie EBC Groove + Red stuff, ale jeszcze nie ma.
Jakie klocki w tej cenie? Tzn. jakie wziales. |
|
|
|
 |
Alph [Usunięty]
|
Wysłany: 10-10-2007, 21:22
|
|
|
Co do klocków to niestety nie pamiętam, ale Waldemar Frączek (Auto TW) ma jedną firmę którą wkłada.
Maciek |
|
|
|
 |
marti33
Forumowicz
Auto: LANCER KOMBI 2.0 SPORT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-10-2007, 21:26
|
|
|
Witam, co do jakości benzyny 95 jak i 98 to niestety jest różnie u nas w 3mieście to najgorszy syf jest na stacjach Shell. Co do 98 z BP bynajmniej w mojej okolicy, (ostatnio mieli kilka kontroli i to chyba pomogło ) to jestem przekonany, że jest to dobrej jakości paliwo i nie chodzi o teoretyczny wzrost mocy a o czystość tego paliwa. A co do norm to zostaje jeszcze kwestia ich interpretacji. Panowie co do EVO to codziennie w drodze do pracy mijam salon MI....... gdzie jest wystawione EVO..... kusi choć nie kombi Klocki i tarcze tego jeszcze nie przerabiałem, powiedzcie to faktycznie taki problem ? |
|
|
|
 |
glowix [Usunięty]
|
Wysłany: 14-10-2007, 21:34
|
|
|
Problemy sa dwa:
1. Nie ma zamiennikow wiec o budzetowym rozwiazaniu nie ma mowy. Nie ma rowniez 'lepszych' hamulcow do tego modelu.
2. Przy ostrej jezdzie oryginaly wyjatkowo latwo sie podgrzewaja i krzywia.
W sumie nic nadzwyczajnego. Tu dyskusja dotyczyla kosztow. U mnie na szczescie skonczylo sie na toczeniu i nowych klockach.
Pozdr, |
|
|
|
 |
Alph [Usunięty]
|
Wysłany: 14-10-2007, 21:40
|
|
|
Witam,
Podjąłem decyzje i biorę Continentale.
Mam nadzieję, że nie będę żałować:-)
Pozdrawiam
Maciek |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-11-2007, 13:47
|
|
|
Ja mam Dunlop WinterSport M i jestem b.zadowolony |
|
|
|
 |
glowix [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2007, 20:31
|
|
|
Dunlop? W jakim rozmiarze? Bo z tego co wiem to nie ma 195/50/16... |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-11-2007, 22:10
|
|
|
Na zimę mam stalowe felgi 15. Kupiłem je w Aso razem z oponami. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 24-11-2007, 08:54
|
|
|
glowix napisał/a: | Nie ma zamiennikow wiec o budzetowym rozwiazaniu nie ma mowy. Nie ma rowniez 'lepszych' hamulcow do tego modelu. |
Są zamienniki. Nawet Mitsu oferuje oryginalne klocki tzw. serwisowe które są znacznie lepsze od oryginalnych japońskich.
A EBC nic tutaj nie zmieni na lepsze. |
|
 |
glowix [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2007, 10:38
|
|
|
tomekrvf napisał/a: | glowix napisał/a: | Nie ma zamiennikow wiec o budzetowym rozwiazaniu nie ma mowy. Nie ma rowniez 'lepszych' hamulcow do tego modelu. |
Są zamienniki. Nawet Mitsu oferuje oryginalne klocki tzw. serwisowe które są znacznie lepsze od oryginalnych japońskich.
A EBC nic tutaj nie zmieni na lepsze. |
Nie mowimy o samych klockach. Klocki sa, Lucas, Ferodo, cos moze by sie jeszcze znalazlo i istotnie nie wiele zmieniaja. Nie mniej tak jak wspomnialem gdzies wyzej odpowiednie tarcze + klocki to inna rozmowa. Nie chodzi o sile hamowania, bo tu szalu nie bedzie, ale po kilku dlugich hamowaniach ebc, czy inny tego typu zestaw bedzie zdecydowanie lepiej zachowywal sie od serii. Nie mniej poki co na rynku takich zestaw jeszcze brak do 2.0. |
|
|
|
 |
|