Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Montaż spoilera tylnego
Autor Wiadomość
Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 06-02-2006, 10:38   

Artur moze nie wiem,

Krzyzak przy orginalnym spoilerze nie ma problemu z amortyzatorami, wytrzymuja srednio ok 6 lat obojetnie czy klapa z czy bez spoilera
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-02-2006, 21:00   

Ja mam spojler od cetusa. Lakiernik nienazekal, jedyne co to sie powkurzal troche ze spasowaniem. Mowil, ze duzo czasu go to kosztowalo aby rowno zamonotwac (ale zauwazlylem, z on to lubi tak nazekac). Spojler ogolnie jest ok.
Co do kupowania spojlerow ori nie zawsze jest tak ze sa najlepsze. Np dla hjundaja spojlery robi jakas firma pokroju cetusa. Dokladnie taki sam u nich kosztuje 130 a w hultaju 600.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 08-02-2006, 23:42   

arturro napisał/a:
firma cetus to dno, ja bym u nich nic nie kupil,a jesli juz to wczesniej bym przymierzyl, zreszta niczego bym nie kupil od rzemieslinka bez przymierzania.
druga rada jesli kupowalbym tego typu spojler to tylko od firmy ktora ma juz jakas renome aby po jakims czasie nie okazalo sie ze lakier zacznie sie luszczyc i odstawac a sam spojler zacznie sie deformowac.
co do montazu spojlera to nalezy go bezwzglednie przykrecic i nie trzeba bac sie wiercenia dzior w bagazniku, zreszta producent zaznaczyl miejsca w ktorych nalezy wykrecic otwor jesli zastosuje sie oryginalny spojler.
spojler ori przykreca sie dwiema srobami na strone (jedne miejsce jest ukryte pod gumowym ogranicznikiem klapy) a pomiedzy spojlerem, a bagaznikiem jest cos w rodzaju gumowej gabki.
święte słowa,lepiej dopłacić do ori i być zadowolonym niż codziennie patrzeć na jakieś paskudztwo.

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 09-02-2006, 00:00   

sla napisał/a:
arturro napisał/a:
firma cetus to dno, ja bym u nich nic nie kupil,a jesli juz to wczesniej bym przymierzyl, zreszta niczego bym nie kupil od rzemieslinka bez przymierzania.
druga rada jesli kupowalbym tego typu spojler to tylko od firmy ktora ma juz jakas renome aby po jakims czasie nie okazalo sie ze lakier zacznie sie luszczyc i odstawac a sam spojler zacznie sie deformowac.
co do montazu spojlera to nalezy go bezwzglednie przykrecic i nie trzeba bac sie wiercenia dzior w bagazniku, zreszta producent zaznaczyl miejsca w ktorych nalezy wykrecic otwor jesli zastosuje sie oryginalny spojler.
spojler ori przykreca sie dwiema srobami na strone (jedne miejsce jest ukryte pod gumowym ogranicznikiem klapy) a pomiedzy spojlerem, a bagaznikiem jest cos w rodzaju gumowej gabki.
święte słowa,lepiej dopłacić do ori i być zadowolonym niż codziennie patrzeć na jakieś paskudztwo.

swiete slowa, ale ale.... zawsze wszystko kupujesz ori? ;) :P pewnie niekoniecznie, a dlaczego to wszyscy wiemy. Poza tym spojler nie jest krytycznym elementem auta, wiec nieori jesli jest solidne nie powinno byc zle. Jak widac, chocby tutaj, opinie na temat produktow cetusa sa podzielone, a slyszalem tez wiele innych podobnie podzielonych ;) . Faktem jest ze ceny sa rozsadne a firma sie rozwija i to calkiem calkiem, a wiem to chocby dlatego ze jest po sasiedzku z firma w ktorej pracuje. W zwiazku z tym, moge rownierz tam podjechac i przymierzyc taki spojlerek do mojego HB '96 i oblukac jak tam i co tam ;) jesli to kogos (w domysle Mario.GPS) interesuje :D

P.S. Co wiecej, jesli przypasi i bedziesz nim (w domysle: Mario) zainteresowany to moge Ci go nawet dostarczyc, bo za 1,5 tyg. w weckend bede w 3miescie (jakby co to pw)
pzdr.

Mario.GPS
[Usunięty]

Wysłany: 10-02-2006, 15:44   

piwkotom napisał/a:
P.S. Co wiecej, jesli przypasi i bedziesz nim (w domysle: Mario) zainteresowany to moge Ci go nawet dostarczyc, bo za 1,5 tyg. w weckend bede w 3miescie (jakby co to pw)
pzdr.

Jeżeli to nie zrobi Ci kłopotu to wdzięczny będe za przymiarke do Twojej cari a jak uznasz że jest ok to kup (kasę moge przelać na Twoje konto) Bardzo, bardzo będę wdzięczny za dowóz odwdzięcze się.

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Wysłany: 10-02-2006, 16:47   

Mario.GPS napisał/a:
piwkotom napisał/a:
pzdr.

Jeżeli to nie zrobi Ci kłopotu to wdzięczny będe za przymiarke do Twojej cari a jak uznasz że jest ok to kup (kasę moge przelać na Twoje konto) Bardzo, bardzo będę wdzięczny za dowóz odwdzięcze się.

zaden klopot. Przymierze, obejrze, zrobie foty i przesle ;)
pzdr

Mario.GPS
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2006, 12:33   

piwkotom napisał/a:
Przymierze, obejrze, zrobie foty i przesle

Dzięki, z z niecierpliwością czekam i OGROMNE DZIĘKI

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Wysłany: 13-02-2006, 13:26   

No dobra, zdjecia sa tutaj . Spojler na zdjeciach nie jest w tej chwili pomalowany, ale jak bedziesz go chcial to machna to w jeden dzien. Jest feler taki, ze cena jest 150zł a nie 130 jak w ofercie w necie. Jak chcesz to to wyjasnij. Nie wiem skad ta roznica. Moim zdaniem... wyglada calkiem niezle, moze tylko lekko przyciezkawo, ale... to kwestia gustu.
Sam chyba taki wezme ale nie w tej chwili ;)

Pzdr

Mario.GPS
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2006, 14:56   

piwkotom napisał/a:
Jest feler taki, ze cena jest 150zł a nie 130 jak w ofercie w necie

To nie jest feler 130,-zł to cena netto do której trzeba doliczyć 22% vat I ROBI SIE NIESTETY 158,60 - przezyję.
Czy aktualna jest Twoja jazda do Trójmiasta? Jezeli tak to z chęcią skorzystam z oferty podwiezienia spojlera. Powiedz jak załatwimy kwestię kasy? Moge ją przelać na Twoje konto. Rozmawiałem z Cetusem malują w podkładzie akrylowym - może być. Aha spoiler bez światła stopu. Over

[ Dodano: 18-02-2006, 11:04 ]
Serdeczne dzięki za pomoc w wyborze i dostarczenie przez Piwkotom-a spojlerka (z Łodzi do Gdańska) to sie kwalifikuje do krótkiego określenia SUPER GOŚĆ Jak spojlerek zostanie pomalowany i zamontowany zamieszczę foto Może jak się usmiechnę to fokę zrobi EFA? :D

[ Dodano: 24-02-2006, 20:45 ]
No to teraz mogę sie ja wypowiedzieć na temat jakości spojlerów z firmy CETUS. Zeby było spójnie i rzeczowo uwagi w punktach:
1. Spojler wykonany trochę niedokładnie - róznica pomiędzy odleglością osi otworów montażowych a końcami spojlera ok 4 mm
2. Wg opini lakiernika oraz po osobistych ogledzinach stwierdzam bardzo niedokładne (mało) nałozenie podkładu (metoda natryskową).
3. NAJWAŻNIEJSZE!! boczne otwory wykonane w taki sposób iż można zamocować spojler tylko na śruby wkręcone w pierwszy otwór od brzegu, tylne otwory nie można wykorzystać z uwagi na fakt iż wchodzą zbyt głęboko w środek klapy - w tym miejscu klapa jest już pogrubiona wytłoczeniem i trzeba by było "wgniatać blachę.
4. Sądzę iz zamocowanie poprzez przykręcenie na trzy śruby (ponadto klej oraz silikon zabezpieczający otwory) będzie wystarczające.
Nie wiem jak oryginalne spoilery ale sam montaż - dopasowanie do profilu klapy - oceniam na 4 - przy dociscięciu środka i jednej strony druga odstawała ok 4-5 mm (spojler samoczynnie nie dolega w trzech punktach mocowania)
Uwagi co do wyglądu po lakierowaniu i zamontowaniu - jak zrobię zdjęcie wkleję

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 26-02-2006, 13:08   

na prosbe Mario.GPS porobilem zdjecia:
w taki sposob jest zamontowany oryginalny spoiler(z drugiej strony oczywiscie tak samo)

niby ze orginalny jest

tak mam zamontowany w sedanie

ten tez orginal

tutaj widac te piankowe podkladki pod spoiler
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2006, 14:36   

oryginalny spojler malujesz, w klapie wiercisz cztery otwory zaznaczone przez mitsubishi i go przykrecasz, zadnego pasowania, sprawdzania czy cos pasuje itd.
montaz takiego spojlera to doslownie 10min, podobnie sprawa wyglada z dokladkami zderzakow.
co do cetusa to mowilem ze to gowniana (bardzo) firma.

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Wysłany: 28-02-2006, 18:28   

hmmm....
Mario, bardzo mi przykro ze przylozylem do tego lapska :(
mam nadzieje ze ta 4 to w skali 1-5? No i ze to sie jednak nie skonczy zle.

Stawiam flache, pifko (duzo) czy costam na zlocie.
No i powodzenia.

piotras 
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Wysłany: 28-02-2006, 19:50   

Ja u siebie w colcie też własnie założyłem spoilerek. Znalazłem używany oryginalny i wszystko pasowało idealnie. Jak zrobie fotke to wkleje.

Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm

Mario.GPS
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2006, 18:37   

UFFFF nareszcie spojlerek zamontowany i jest całkiem całkiem Wygląda imponująco, lakiernik się spisał Zdjęcia dokleje pózniej. Teraz myślę o zmianie alu z 14" na 15" Może ktoś reflektuje na jakąś podmiankę :D AA no i trzeba koniecznie dostawić halogeny z przodu ale Matejko (i inni) tak mi namieszali że nie wiem jakie wstawić :D

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2006, 18:49   

a tu prosze spojlery za 280zl oryginaly
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=89673954

Odpowiedz do tematu