Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
katalizator?
Autor Wiadomość
Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-10-2007, 19:10   

viader napisał/a:
Ja mam wyczyszczony katalizator
A jak to zrobił? Bo nie słyszałem o czyszczeniu katalizatorów :?: :shock: 8)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 17-10-2007, 08:03   

Heh, wyczyszczony w takim sensie, że ma wywalone wszystko ze środka i została sama puszka.

Konrad_wawa
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2007, 20:00   

Wywal kata, wstaw strumienice, ktora wyglada z wierzchu jak kat, a na przeglady zabieraj flaszke ;) ) ja tak robie i jest GIT.

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2007, 20:08   

usuniecie katalizatora powoduje spadem moementu obrotowego...

Konrad_wawa
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2007, 21:15   

Jezeli posiadasz jakies fakty na ten temat to chetnie poslucham, dokonywales jakis pomiarow ? Producent katow tak twierdzi, czy ludzie z greenpeace ?

pozdrawiam

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 01-11-2007, 21:18   

Konrad_wawa napisał/a:
Producent katow tak twierdzi, czy ludzie z greenpeace ?

Nie wiem.

Ale wypowiedź typu:
Konrad_wawa napisał/a:
Wywal kata, wstaw strumienice, ktora wyglada z wierzchu jak kat, a na przeglady zabieraj flaszke :wink: ) ja tak robie i jest GIT.
nie jest mile widziana na tym forum.

Pozdrawiam
Administrator

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Konrad_wawa
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2007, 21:20   

sorry :( poprawie sie

aurii
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2007, 22:44   

Ja juztro wywalam kata i wstawiam kawalek rury o tej samej srednicy;)))) Powiem wam jakie beda moje odczucia po tym zabiegu a za kilka dni bede jechal na hamownie to podam wyniki;)

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2007, 01:04   

Aurii, a masz wyniki z hamowni sprzed zabiegu? Ja jak odkrecilem wydech przed katalizatorem i dmuchalo mi w zasadzie portkami, nie wygladalo to kolorowo.Kuoa halasu i wkrecanie na obroty jakies takie bez werwy..Jeszcze nie widzialem porownania wykresow hamowniczych sprzed i po wyjeia katalizatora.

aurii
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2007, 12:13   

mitutoyo napisał/a:
Aurii, a masz wyniki z hamowni sprzed zabiegu? Ja jak odkrecilem wydech przed katalizatorem i dmuchalo mi w zasadzie portkami, nie wygladalo to kolorowo.Kuoa halasu i wkrecanie na obroty jakies takie bez werwy..Jeszcze nie widzialem porownania wykresow hamowniczych sprzed i po wyjeia katalizatora.

wykresu niestety nie mam;)

A co odkrecania wydechu przed katem to chyba jest oczywiste ze skutek bedzie marny !!! Ja nie chce wykrecac calego ukladu tylko kata wywalic reszte ukladu wydechowego zostaje bez zmian:))) Przebadam na hamowni po wyjeciu kata i zobacze wynik jak bedzie tragiczny to kata wstawie spowrotem ;) ))

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 02-11-2007, 12:20   

Przebadaj najpierw z katem a późnej bez - inaczej nie masz żadnego porównania więc psu na budę się przyda takie hamowanie.

aurii
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2007, 15:34   

niestety lipa!!! sruby sa tak zapieczone przy kacie ze polamalem 3 klucze i stwierdzilem ze narazie sobie odpuszcze!!! Pojade na hamownie z katem i zobacze cos sie kryje pod maska a potem jak zdolam go wywalic pojade bez kata

Konrad_wawa
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2007, 20:35   

Mialem tak samo zapieczone sruby, wycielismy kata i wspawalem strumienice. Jezdze juz tak ponad 1,5 roku i jest ok. Fura jest naprawde dynamiczna, roznica nie wyczuwalna, jezeli nawet jest. Z reszta nie mialem wyjscie bo w kacie latalo zelastwo i musialem sie go pozbyc, a jak sie dowiedzialem ile kosztuje nowy to mi sie odechacialo, niestety, wolalbym miec katalizator, aby bylo jak fabryka przewiduje.

Pozdrawiam

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 02-11-2007, 22:27   

Konrad_wawa napisał/a:
Fura jest naprawde dynamiczna, roznica nie wyczuwalna, jezeli nawet jest.

Nie mam pojęcia o co chodzi :?:
Renata
EA5W

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2007, 23:22   

Sie chyba o to rozchodzi ze strumienica nie poprawila ani nie zepsuła efektu a fura jest naprawde dynamiczna....hm, chyba to wyraza zadowolenie z osiągów. Pojawił sie chociaz ktoś kto porównuje katalizator i strumienice na wlasnej skórze. Jeśli bys mógl Konradzie troche bardziej sie zagłębic i spróbować dokladniej opisac wrazenia z zamiany kata na strumienice.

Odpowiedz do tematu