Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
06-03-2008, 08:56
zakup Outlandera w salonie sprowadzonego z niemiec
Autor Wiadomość
evc
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2007, 23:50   

tommay napisał/a:
to jeszcze VAT masz do zapłacenia

I jeszcze przed VATEm 3.1% akcyzy. Kupiłem na firmę w cenie netto (mam VAT EU). NA mobile .de jest sporo Out-ków poniżej 30K EUR. Jedyny myk to to, że żaden autoryzowany dealer w kraju Goethego, nie sprzeda ci nowego samochodu na wywóż do Polski. Ale Polak potrafi... Mistubishi Europe wydało zakaz takiej sprzedaży, co jest totalnie sprzeczne z prawem Unii o wolnym przepływie towarów i usług. Chronią w ten sposób swój dystrybucyjny kanał partnerski. Jak się komuś chce, to może się procesowac z w/w firmą (duże szanse wygranej).

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 00:09   

Cytat:
to jeszcze VAT masz do zapłacenia ;-)

polecam poczytac:
http://www.mf.gov.pl/_fil...0d0cc932cc58d7f
http://www.mf.gov.pl/_fil...0d0cc932cc58d7f

w tym drugim linku jest napisane o nowych srodkach transportu i ich opodatkowaniu, rozdz 7

saag
[Usunięty]

Wysłany: 16-06-2008, 21:26   

Zrobiłem dokładnie to samo poprzez dealera forda i mam również fakure , wyszedł razem ze 105 wersja instyle

Odpowiedz do tematu