Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
Carisma 18.gdi czy 1.9 td -Pomocy |
Autor |
Wiadomość |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 08-11-2007, 10:38
|
|
|
Gwiżdżą bo pewnie taki bieżnik albo wyząbkowane. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 08-11-2007, 13:52
|
|
|
a jaki jest tam rozmiar bo ogloszenie jest juz nie aktywne Generalnie na zimoweczki jakis taki rozmiar bylby chyba najwlasciwszy 185/60-65/R14-R15.
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
vril [Usunięty]
|
Wysłany: 08-11-2007, 15:19
|
|
|
No właśnie na tą chwilę nie wiem co to za rozmiar ale czy na tą felgę alu na której jest opona
nisko profilowa założe opne zimową-inaczej czy są opony zimowe nisko profilowe (zupełnie
na tym się nie znam) |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 08-11-2007, 15:40
|
|
|
pewnie sa. Taka np. 911 srednio by wygladala na wysokim obcasie ale tez nie wiem do konca vril napisał/a: | No właśnie na tą chwilę nie wiem co to za rozmiar |
jesli 15tka to spokojnie mozna jesli cos wyzej to bedziesz sie musial zaczac rozgladac za jakas mniejsza np. stalowa felga na zimowki
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
vril [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2007, 07:52
|
|
|
No i niestety muszę szukać dalej
Ta zielona z pierwszego postu niby była o.k. przeszła bez problemu stacje kontroli ale na sam
koniec mechanik stwierdził że maska i lewy błotnik była klepana a po przyjrzeniu się nawet
różnica w lakierze była -dałem sobie z tym samochodem spokój chociaż by dla tego że gość
od początku kłamał że samochód był nie ruszany.
Oglądałem też taką niebieską -ale ta to już była cała malowana więc jeszcze bardziej podejrzana.
Proszę mi zdradzić czy ta srebrna 1.9 TD z pierwszego postu to na prawde nie za ciekawe
autko (silnik,skrzynia) bo słyszałem że trochę problematyczne.Podobno ciągle się psują
jakieś tulejki w skrzyni.Czy w razie awarii trzeba rozpoławiać skrzynie czy chodzi bardziej o wybierak.Czy silniki są miej awaryjne.
A może po prostu zlecić komuś kupno autka w Niemczech a jeśli tak to jaką wersje jeśli
chodzi o silnik i wyposażenie -chcą wydać na auto max 15-16 tys z opłatami.
Z góry dziękuje za pomoc - |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 10-11-2007, 13:26
|
|
|
vril napisał/a: | by dla tego że gość
od początku kłamał że samochód był nie ruszany. |
niestety taka jest rzeczywistosc...polska rzeczywistosc
Mysle ze w tej chwili najlepiej i naj bardziej pewnie jest kupic autko od klubowicza albo maniaka danej marki. Bo generalnie wszyscy dbamy o nasze kochane autka
wiec moze daj jakies ogloszenie ze chcesz kupic..a noz ktos sprzedaje
vril napisał/a: | Podobno ciągle się psują
jakieś tulejki w skrzyni |
co okreslona ilosc KM (co jakis czas) 3eba wyminic te tulejki gdyz biegi zaczynaja sie bardzo ciezko "zmieniac"-duzy opor. Jakies tam wady tej skrzyni tez byly.
vril napisał/a: | Czy w razie awarii trzeba rozpoławiać skrzynie czy chodzi bardziej o wybierak |
nie trzeba rozpolawiac skrzyni koszty okolo 85zl za same tulejki w ASO Volvo + wymiana ok 50zl vril napisał/a: | Czy silniki są miej awaryjne |
owszem owszem. Generalnie wszytskie silniki oprocz diesli sa japonskie wiec problemow z nimi miec nie powinienes o ile poprzedni wlasciciel chociaz troszke dbal o silniczek vril napisał/a: | A może po prostu zlecić komuś kupno autka w Niemczech | wiesz to jest jakas loteria, no chyba ze pojedziesz z nim. Ale wez pod uwage ze trzeba mu zaplacic, 3eba tez wydac kase za nocleg, dojazd, a jak sie nic nie trafi to co kupisz byle co, czy wrocisz z pustymi rekami i o wiele lzejszymi kieszeniami takie rzeczy tez trzeba brac pod uwage. W Niemczech byly okazje ale jakies pare lat temu...teraz lud szczescia..podobnie jak w Polsce
Pozdroo
PS na Twoim miejscu przemyslal bym jeszcze np. taka oferte...
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=17864
Mysle ze jest lepiej troszke wiecej wylozyc na kupno samochodu niz pozniej notorycznie cos dokladac/remontowac/itd. itp. |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
vril [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2007, 16:02
|
|
|
Robson86 -dziękuje bardzo
Panowie i Panie właśnie przed chwilą stałem się posiadaczem Carismy 1.9 TD.
Moje pierwsze wrażenia -wybrałem te srebrne z pierwszego postu .W brew pozorom autko
jest w idealnym stanie prztnakniej taki moje pierwsze wrażenie,bardzo dobrze trzyma się drogi ,zero jakiś dziwnych odgłosów.
Najbardziej pozytywnie zaskoczył mnie silnik .Niby renówka ale bardzo żwawa
Ciesze się że do Was dołączyłem i obym jak najmniej zadawał pytań w forum technicznym
Pozdrawiam Vril |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 10-11-2007, 16:12
|
|
|
jeszcze zostala najwazniesza sprawa Fotki ...pstryknij jakies, wrzuc i pochwal sie
szerokosci, gumowych drzewek i bezawaryjnosci razem z zadowoleniem z Cari zycze
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
vril [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2007, 17:37
|
|
|
Dzięki za życzonka-już Was kocham Popstrykam,popstrykam -jak najszybciej tylko jak mi mój aparacik oddadzą bo komórką to troszkę słabe wyjdą. |
|
|
|
 |
|