|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
Carisma, ale jaka? |
Autor |
Wiadomość |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 12-11-2007, 23:47
|
|
|
wszystko masz tutaj |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
sibi
Mitsumaniak

Auto: Chrysler Grand Voyager 3.3 AWD
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lis 2007 Posty: 110 Skąd: Rawicz/Bytów
|
Wysłany: 13-11-2007, 22:18
|
|
|
Ja kupiłem wczoraj Cari a potrzeba tak:
-umowa kupna sprzedaży a najlepiej w dwóch językach dochodzi tłumaczenie
-Brif mały i duży
-przegląd po sprowadzeniu
-ubezpieczenie OC
-tłumaczenie przez tłumacza przysięgłego
-urząd skarbowy
-akcyza w urzędzie celnym
-urząd komunikacji - recykling (opłata środowiskowa 500PLN), karta pojazdu, dowód rejestracyjny
Powodzonka w załatwianiu (za mnie żonka lata bo autko na nią ) |
_________________ No i stało się nie mam miśka mam za to
Chrysler Grand Voyager 3.3 V6 AWD - nie dość że automat to z napędem na 4 łapy |
|
|
|
 |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2007, 00:06
|
|
|
no i wreszcie kupiłem...! Granatowy metalik, alumy, klima, absik, elektryka, poduchy itd. Jest super!!! Pojeździłem kilka dni, ale skończyło mi sie ubezpieczenie i teraz fura stoi na parkingu... Póki co walczę jeszcze z załatwianiem papierów - jestem dopiero w urzędzie skarbowym... Strasznie to wszystko długo trwa... Urzędnicy mają dużo czasu na wszystko....
BTW. Dzięki wszystkim za porady! |
|
|
|
 |
sibi
Mitsumaniak

Auto: Chrysler Grand Voyager 3.3 AWD
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lis 2007 Posty: 110 Skąd: Rawicz/Bytów
|
Wysłany: 25-11-2007, 11:27
|
|
|
damiano napisał/a: | no i wreszcie kupiłem...! Granatowy metalik, alumy, klima, absik, elektryka, poduchy itd. Jest super!!! Pojeździłem kilka dni, ale skończyło mi sie ubezpieczenie i teraz fura stoi na parkingu... Póki co walczę jeszcze z załatwianiem papierów - jestem dopiero w urzędzie skarbowym... Strasznie to wszystko długo trwa... Urzędnicy mają dużo czasu na wszystko....
BTW. Dzięki wszystkim za porady! |
Ale ubezpieczenie możesz już teraz wykupić ja mam niemieckie blachy jeszcze a już mam ubezpieczenie i przegląd dzięki czemu mogę jeszcze jeździć 30 dni |
_________________ No i stało się nie mam miśka mam za to
Chrysler Grand Voyager 3.3 V6 AWD - nie dość że automat to z napędem na 4 łapy |
|
|
|
 |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 27-11-2007, 13:58
|
|
|
Cytat: | Ale ubezpieczenie możesz już teraz wykupić ja mam niemieckie blachy jeszcze a już mam ubezpieczenie i przegląd dzięki czemu mogę jeszcze jeździć 30 dni |
a co dalej po 30 dniach? Wykupiłeś już pełne ubezpieczenie tzn. na rok?
PS. Mam jeszcze pytanie (może wydawać się głupie): czy Carisma 1.8 GDI LX (sedan) z 1998 roku ma fabrycznie montowany immobilizer...?
[ Dodano: 29-11-2007, 18:01 ]
no i już furka ma polskie obywatelstwo i polskie blachy...!!! Yeah!! |
|
|
|
 |
Rados [Usunięty]
|
Wysłany: 03-12-2007, 22:13
|
|
|
Ja w swojej 1.9 TD GL z tego samego roku miałem fabrycznie zamontowany immobilizer (w kluczyku). Chyba każdy tak ma. |
|
|
|
 |
|
|