Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:29
Carisma, ale jaka?
Autor Wiadomość
Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-11-2007, 23:47   

wszystko masz tutaj

sibi 
Mitsumaniak

Auto: Chrysler Grand Voyager 3.3 AWD
Wysłany: 13-11-2007, 22:18   

Ja kupiłem wczoraj Cari a potrzeba tak:
-umowa kupna sprzedaży a najlepiej w dwóch językach dochodzi tłumaczenie
-Brif mały i duży
-przegląd po sprowadzeniu
-ubezpieczenie OC
-tłumaczenie przez tłumacza przysięgłego
-urząd skarbowy
-akcyza w urzędzie celnym
-urząd komunikacji - recykling (opłata środowiskowa 500PLN), karta pojazdu, dowód rejestracyjny

Powodzonka w załatwianiu (za mnie żonka lata bo autko na nią :D )

damiano
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2007, 00:06   

no i wreszcie kupiłem...! :cheers: Granatowy metalik, alumy, klima, absik, elektryka, poduchy itd. Jest super!!! Pojeździłem kilka dni, ale skończyło mi sie ubezpieczenie i teraz fura stoi na parkingu... Póki co walczę jeszcze z załatwianiem papierów - jestem dopiero w urzędzie skarbowym... :? Strasznie to wszystko długo trwa... Urzędnicy mają dużo czasu na wszystko.... :-X

BTW. Dzięki wszystkim za porady! :wink:

sibi 
Mitsumaniak

Auto: Chrysler Grand Voyager 3.3 AWD
Wysłany: 25-11-2007, 11:27   

damiano napisał/a:
no i wreszcie kupiłem...! :cheers: Granatowy metalik, alumy, klima, absik, elektryka, poduchy itd. Jest super!!! Pojeździłem kilka dni, ale skończyło mi sie ubezpieczenie i teraz fura stoi na parkingu... Póki co walczę jeszcze z załatwianiem papierów - jestem dopiero w urzędzie skarbowym... :? Strasznie to wszystko długo trwa... Urzędnicy mają dużo czasu na wszystko.... :-X

BTW. Dzięki wszystkim za porady! :wink:

Ale ubezpieczenie możesz już teraz wykupić ja mam niemieckie blachy jeszcze a już mam ubezpieczenie i przegląd dzięki czemu mogę jeszcze jeździć 30 dni

damiano
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2007, 13:58   

Cytat:
Ale ubezpieczenie możesz już teraz wykupić ja mam niemieckie blachy jeszcze a już mam ubezpieczenie i przegląd dzięki czemu mogę jeszcze jeździć 30 dni

a co dalej po 30 dniach? Wykupiłeś już pełne ubezpieczenie tzn. na rok?

PS. Mam jeszcze pytanie (może wydawać się głupie): czy Carisma 1.8 GDI LX (sedan) z 1998 roku ma fabrycznie montowany immobilizer...? :| :?:

[ Dodano: 29-11-2007, 18:01 ]
no i już furka ma polskie obywatelstwo i polskie blachy...!!! Yeah!! \:D/ :mrgreen:

Rados
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2007, 22:13   

Ja w swojej 1.9 TD GL z tego samego roku miałem fabrycznie zamontowany immobilizer (w kluczyku). Chyba każdy tak ma.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi