Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2G 95-99] ~Brak iskry na dwóch cylindrach:(pomnocy:(!
Autor Wiadomość
piotrektoyota
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2007, 21:11   

ale mówiłem że po odpięciu czujnika obrotów wałka rozrządu wogóle niema iskry!!po odpięciu wału korbowego(czujnika)objaw ten sam!autko zapali idzie na dwa cylindry i po ok 10 sek zapala się check engine i gaśnie!komputer wykrywa tylko błąd czujnika wału nr 23!

mlodygst
[Usunięty]

Wysłany: 29-11-2007, 00:00   

tel do mnie 661184487, co do czujnika to kiepuczi pewnie poratuje a jak nie to mozesz sie zapytac pod nr gg3097501 (daniel) ma pare gratów ktore mu po 7bolcie zostaly wiec moze Ci pchnie czuknik albo japaneze (ja od niego bralem nowy ok 450zł) . U mnie tez 4 mechników w sumie przez 2 miesiace szukali usterki... Najlepiej przełóż ten czujnik i bedziesz mial 100%pewnosc. ja dla mnie to jest pewne ze to to.Jak bedziesz mial sprytnego mechanika to da rade przelozyc go bez rozbierania doszczetnie rozrzadu. powodzonka

piotrektoyota
[Usunięty]

Wysłany: 29-11-2007, 18:39   

witam chłopaki jestem w trakcie rozbierania rozrządu już sam niewiem co mam robić auto przywiozłem na lawecie od kolejnego elektryka i znowu u mnie na warsztacie:(z tego co moge odczytać z pomocą kolegi kiepuczi z forum musze chyba powoli przyznać mu racje!sory za moje myślenie ale mój elektryk mierzył to oscyloskopem i mówi ze daje sobie ręke uciąć że to nie czujnik górny!prośba do kolegów z forum ma może ktoś taki czujnik 100% sprawny jesli macie kogoś takiego to prosze o info!dzięki pozdr!coraz bliżej celu:)

tanaka 
Forumowicz

Auto: eclipse 2.0 G1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-12-2007, 17:56   

piotrektoyota napisał/a:
witam chłopaki jestem w trakcie rozbierania rozrządu już sam niewiem co mam robić auto przywiozłem na lawecie od kolejnego elektryka i znowu u mnie na warsztacie:(z tego co moge odczytać z pomocą kolegi kiepuczi z forum musze chyba powoli przyznać mu racje!sory za moje myślenie ale mój elektryk mierzył to oscyloskopem i mówi ze daje sobie ręke uciąć że to nie czujnik górny!prośba do kolegów z forum ma może ktoś taki czujnik 100% sprawny jesli macie kogoś takiego to prosze o info!dzięki pozdr!coraz bliżej celu:)

ten czujnik jest taki sam jak w G1 7bolt ?

taki jak ten z czarnym deklem ?
http://www.dsmsource.com/...ead.php?t=39184

jest tez chyba tam link jak przeraciac te czujniki, zeby dopasowac

pozdro

Odpowiedz do tematu