Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:05 |
chiptuning Outlandera - psychologiczny? |
Autor |
Wiadomość |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 06-12-2007, 07:20
|
|
|
Jak jest moc to nie jest to wazne czy ciepły czy zimny, ma być i tyle i nie rozprawiam tu o tym że na zimnym się nie pałuje a na ciepłym tak.
Ponadto prowadzimy dyskusję na temat czarnej skrzynki a nie przeniesienia napędu więc moim zdaniem te 4tyś. można na co innego przeznaczyć a nie na tiuning psychologiczny. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
medan [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 11:09
|
|
|
havranek2000T napisał/a: | i myślę że zejdę poniżej 6s |
???????? |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 18:48
|
|
|
Student napisał/a: | Jak jest moc to nie jest to wazne czy ciepły czy zimny, ma być i tyle i nie rozprawiam tu o tym że na zimnym się nie pałuje a na ciepłym tak.
Ponadto prowadzimy dyskusję na temat czarnej skrzynki a nie przeniesienia napędu więc moim zdaniem te 4tyś. można na co innego przeznaczyć a nie na tiuning psychologiczny. | Jezdziles obiema wersjami? |
|
|
|
 |
havranek2000T [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 21:59
|
|
|
Ali-En przypuszczam że przeniesienie może żyć krócej. Ale uważam się za rozsądnego człowieka i nie mam zamiaru często korzystać z nadwyżki mocy. A jeśli już trzeba będzie - to zafunduję mojej lalce nowe przeniesienie |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 22:46
|
|
|
havranek2000T napisał/a: | Ali-En przypuszczam że przeniesienie może żyć krócej. Ale uważam się za rozsądnego człowieka i nie mam zamiaru często korzystać z nadwyżki mocy. A jeśli już trzeba będzie - to zafunduję mojej lalce nowe przeniesienie | Ja mowilem o przeniesieniu napedu w outku II z TDI Zreszta oba silniki, BSY i 4G63 to siwetne bazy do tuningu. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-12-2007, 00:32
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | PS
Tych co głośno twierdzą, że to co oferuje MMC jest do d*** proszę o odpowiedź na pytanie - jak częsrto korzystacie z mocy max? Przez cały czas? |
Ano właśnie. Bo z moich obserwacji tempa ruszania spod swiateł to ludzie zapominaja do czego służy pedał gazu. Du Tico można objechac większośc fur. A później ludziska dziwią się że korki są itp... |
|
 |
krzychu28 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2007, 10:20
|
|
|
havranek2000T napisał/a: | Ja ostatnio cieszę się nowymi osiągami swojego outlandera. Po pewnych zabiegach przyspieszam do setki w nieco ponad 6s a dokładnie w 6,15s....... muszę popracować nad ruszaniem (bo teraz łatwo zrywa przyczepność) i myślę że zejdę poniżej 6s |
Witam ....
Jestem zainteresowany tuningiem 2.0T.
Auto GT z Wawy podobno coś kombinuje w tym zakresie aby sprzedać ostatnie sztuki.
Jednakże na tą chwilę, skończyło się tylko na przysłowiowych obiecankach.
Mógłbyś coś więcej powiedzieć na temat nowych osiągów Twojego Outlanderka 2.0T??
Byłeś na hamowni ?? Masz może wydruki charakterystyk przed i po tunningu ??
Jakie są obecne parametry momentu oraz mocy ??
Wspomnij również jakie zmiany były poczynione i przez kogo zrealizowane ??
Pozdrawiam
Krzychu |
|
|
|
 |
niedal
Mitsumaniak wózkowy

Auto: Hyundai Santa Fe GLS 2,7V6 4x4
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2007 Posty: 83 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 08-12-2007, 22:07
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Było już u nas na forum.
Swoją drogą to kasa wydana na ten box nie warta jest efektu. |
Ja takie cos mialem w grandisie ale juz nie mam bo mi aso na przegladzie wyjelo
Mialem to od poczatku obok akumulatora ale nie wiedzialem co to jest. Malo jezdze grandisem bo jezdzi nim ojciec i po ktoryms przegladzie jak powiedzial mi ze cos auto gorzej jezdzi troche mnie rozbawil.ale roznica jednak byla szczegolnie od 1700rpm do 2500. dopiero wczoraj z ciekawosci poszedlem zobaczyc czy mam tego boxa no i nie mam, ale narobie zamieszania w aso i sie znajdzie |
|
 |
furman [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2007, 22:03
|
|
|
havranek2000T napisał/a: | Ja ostatnio cieszę się nowymi osiągami swojego outlandera. Po pewnych zabiegach przyspieszam do setki w nieco ponad 6s a dokładnie w 6,15s....... muszę popracować nad ruszaniem (bo teraz łatwo zrywa przyczepność) i myślę że zejdę poniżej 6s |
Ja również czekam na szczegóły |
|
|
|
 |
szumek002 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2007, 12:05
|
|
|
Witam. No to pocieszyliście mnie bardzo właśnie mam outka z tym boxem za którego zdarli ze mnie 4 tyś.Auto dla mnie jeżdzi ok,ale wcześniej jezdziłem mondkiem mkIII 115KM wiec nie wiem czy mam 140KM czy 170 tak jak mówili .Już dzwoniłem do Mastersa jade na hamownie do nich ,Oni obnażą nagą prawdę jak jest .Jeśli tam nie ma 170 kucy niech Bóg ma ich w opiece wsadze im tego boxa w ich najczarniejszą dziurę. |
|
|
|
 |
sebi82 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2008, 22:21
|
|
|
Witam , mam Outka II rok 2007 i przejechałem nim 4.000km, jest z chipem na 170 kM fabrycznym od początku i naprawde jest świetnie. Mam Passata 130 kM chodzi jak rakieta, ale to jest osobowy. Śmieszy mnie trochę jak piszecie do 100-tki w 6 sek, czy to naprawde jest istotne, nie o to przecież chodzi. Myśle że świetnie się sprawdza na prędkościach 80-140km/godz, tj w sytuacjach jak masz dmuchnąc 2 lub 3 tiry w szeregu, naprawde jak dasz redukcję na 4-kę idzie jak burza, no prawie jak Passat, naprawdę jest w tym dobry. Nie piszcie głupot, że to jest chip psychologiczny, bo takie bzdury wciskajcie osobom, które miały może jazdę zaliczoną próbną, oczywiście bez tuningu, bo w serwisie takich nie ma.
Jak chcecie sie dowiedziec więcej szczegułów, chętnie odpowiem
pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 17-02-2008, 01:14
|
|
|
sebi82 napisał/a: | Śmieszy mnie trochę jak piszecie do 100-tki w 6 sek, czy to naprawde jest istotne, nie o to przecież chodzi. | W tym przypadku chodzilo o outlandera turbo ... |
|
|
|
 |
michalp
Mitsumaniak Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Pomógł: 9 razy Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 512 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 17-02-2008, 07:59
|
|
|
sebi82 napisał/a: | Nie piszcie głupot, że to jest chip psychologiczny |
Spokojnie,
po to jest forum, żeby dyskutować, prawda?
Cieszę się, że zaprzeczasz artukułowi, do którego link wrzuciłem na początku. |
_________________ michalp
 |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 17-02-2008, 11:58
|
|
|
Po założeniu tego chipa w salonie,dostaje się jakiś wykres? |
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 18-02-2008, 20:56
|
|
|
KowaliK napisał/a: | Po założeniu tego chipa w salonie,dostaje się jakiś wykres? | Nie, w salonach nie maja hamowni przeciez |
|
|
|
 |
|