|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G 90-94] tylna klapa hałasuje - sworznie? |
Autor |
Wiadomość |
Twig [Usunięty]
|
Wysłany: 10-01-2008, 20:44
|
|
|
Jednak nie sworznie (taka była diagnoza mechanika - nie blacharza). Pojechałem do blacharza, który chwycił mocno klapę i wywijając ją na boki stwierdził że nie ma luzów. Natomiast ruszanie tym plastikowym elementem na końcu klapy bagażnika (spoiler?) wydawało podobny dźwięk do tego, który mi cały czas dokuczał (przy wyłączonej muzie ), zatem zostawiłem eklipsa do klejenia. Element ten teraz ani drgnie aczkolwiek teraz mniej, ale nadal coś stuka!!!
Nadal chwytając/dociskając lekko podczas jazdy klapę bagażnika, stukotanie znika.
Poddaję się, dobrze że lubię głośną muzykę |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 11-01-2008, 17:10
|
|
|
Twig napisał/a: |
Nadal chwytając/dociskając lekko podczas jazdy klapę bagażnika, stukotanie znika.
Poddaję się, dobrze że lubię głośną muzykę |
Jak ty chwytasz klapę podczas jazdy ?? |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
Takumi [Usunięty]
|
Wysłany: 12-01-2008, 20:05
|
|
|
Domyslam sie ze nie podczas samej(sprawdza ta klape bo to byloby fizyczna niemozliwoscia) jazdy tylko jak np kolega na swiatlach stanie to prawa reka dociska ja z kokpitu.A opisywane usterki to moze byc tylna szyba.mialem podobne objawy czyli stukot tyknej klapy.przyklejenie szyby na nowo wyeliminowalo usterke(zaklad gdzie zajmuja sie AUTOSZYBAMI).No ale nic dziwnego ze w naszych furach luzuje sie wszystko na tych zakichanych polskich drogach!Tu dziura tam dziura!Z reszta eclipse ma dosyc sztywne zawieszenie.Pozdr |
|
|
|
 |
Twig [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2008, 21:49
|
|
|
Jestem zaskoczony waszą reakcją - mimo że mam niemało wzrostu i fotel mocniej pochylony do tyłu niż normalnie, to myślę że każdy bez problemu sięgnie podczas jazdy klapę, a właściwie sam jej początek - przy sworzniach - wystarczy tam lekko docisnąć i od razu drgania ustają.
Przyklejenie szyby pewnie trochę wyniesie - i ciekawe czy to na pewno to - mawiają, że z takimi stukami to po pięć razy jeździ się do warsztatu, zanim przestanie stukać |
|
|
|
 |
Takumi [Usunięty]
|
Wysłany: 15-01-2008, 16:31
|
|
|
W moim wypadku taka operacja kosztowala 85PLN i pomoglo za pierwszym razem.Klapa mi juz nie stuka. |
|
|
|
 |
mlodygst [Usunięty]
|
Wysłany: 24-01-2008, 12:47
|
|
|
a moze to nie ta strona klapy jest winna, u mnie tez odglosy jakies dziwne wydawala ale troche zamek podkrecilem - wyregulowalem i teraz mocniej lapie i jest gitarka... |
|
|
|
 |
Twig [Usunięty]
|
Wysłany: 17-03-2008, 18:03
|
|
|
Takumi napisał/a: | W moim wypadku taka operacja kosztowala 85PLN i pomoglo za pierwszym razem.Klapa mi juz nie stuka. |
W drodze desperacji odważyłem się wyłożyć 150 PLN, bo za tyle najmniej znalazłem w Lublinie ponowne wklejenie szyby i pomogło. Dzięki za sugestię.
Tzn. nadal coś stuka ale brzmi inaczej, o wiele ciszej i dochodzi z innych miejsc z tyłu, więc o jedno stukotanie z tyłu mniej
Teraz dźwięk dochodzi chyba z okolic głośników - tym bardziej że ostatnio wymieniałem je i niepozaskakiwały wszystkie zawiasy w tych plastikowych osłonach na głośniki, po prostu nie dało się tak, żeby zaskoczyły A robił to człowiek z warsztatu car-audio. |
|
|
|
 |
piotruś
Forumowicz ,DZIECI KWIATY.''
Auto: ford S-Max.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 243 Skąd: ZGIERZ
|
Wysłany: 20-09-2008, 16:37
|