[1G 90-94] Po wymianie świec i przewodów WN .... |
Autor |
Wiadomość |
jonasz666 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2007, 17:53
|
|
|
No tylko ze tych szostek cos nie widac ;P
i dziwne ze nawet w tej tabelce na stronie NGK nie ma takiego modelu.. |
|
|
|
 |
Sz@kal
Forumowicz Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Maj 2006 Posty: 380 Skąd: Aleksandrów Łódzki
|
Wysłany: 28-12-2007, 22:44
|
|
|
A ja mam takie głuuupie pytanie... Jak szukać kabli do 4G63? Znaczy sie chodzi mi o to ,że np. świece mają oznaczenie BPR6ES i o to czy kable też jakieś mają bo zielonego pojęcia nie mam jak ich szukać na allegro... |
|
|
|
 |
conti64 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-12-2007, 10:59
|
|
|
GOLDI, nie neguję. Ale to są tak subtelne różnice w tej ciepłocie, że może być i 6-tka. Gorzej chyba by było gdyby np ktoś wkręcił 3 lub 10. Czyli jak się wkręci V-Line 19 zamiast V-Line 13 i na odwrót to według mnie nie zrobi się błędu.
Sz@kal, kable są sprzedawane na sztuki lub w kompletach. Np. komplet do GS'a to RC-ME64 natomiast pojedyncze to 411 070, 411 080, 411 100 z tym ze te 80'tki to razy dwa wiadomo, drugi i trzeci cylinder. No i najlepiej jeżeli na opakowaniu pisze made in japan. Tak w przypadku świec jak i przewodów.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
jonasz666 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-12-2007, 12:18
|
|
|
widze kiepuczi ma swiece 6
Aha zapomnialem powiedziec ze mam GAZ, to nic nie zmienia prawda?
Sz@kal jak znajdziesz jakies dobre niedrogie kable na necie to daj znac |
|
|
|
 |
Sz@kal
Forumowicz Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Maj 2006 Posty: 380 Skąd: Aleksandrów Łódzki
|
Wysłany: 29-12-2007, 17:37
|
|
|
jonasz666 napisał/a: | Aha zapomnialem powiedziec ze mam GAZ, to nic nie zmienia prawda? |
Wydaje mi się ,że jest jednak jakaś różnica.
Byłem dziś w JC i mieli tam kpl. kabli firmy SIWA za 160zł ,ale nie byłbym do tego przekonany.
Jak byłem u gaziaża to polecił mi kable SENTECH High Power z rdzeniem ferrytowym. Zna ktoś tą firmę? Mam ich ulotke to jak coś to moge wrzucić
A ,obecnie mam kable firmy SEIWA Made in Japan ,ale to badziew jest chyba... |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 29-12-2007, 17:42
|
|
|
Sz@kal napisał/a: | A ,obecnie mam kable firmy SEIWA Made in Japan ,ale to badziew jest chyba... |
Made in Japan akurat w tym przypadku to znaczy miało być w Japoni.
Panowie jeśli chcecie wymieniać kable co 6 mc polecam te w/w, jak chcecie kupić raz i pojeździć z dwa trzy lata minimum TYLKO NGK !!! |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2007, 13:20
|
|
|
Szakalu za te okolo 160 zł kupisz u Japaneza NGK-i francuskie a za troszeczke wiecej Japonskie,ja wzialem francuskie bo powiedzial ze to to samo i nie warto dokladac. Skocz do niego a JC zalej. |
|
|
|
 |
jonasz666 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2007, 13:22
|
|
|
mitutoyo czy Japaneze ma jakas strone internetowa Przez ktora mozna zamowić kable? |
|
|
|
 |
allias [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2007, 13:28
|
|
|
Juz wczesniej bylo to udowodnione... nawet tych w USA ze japonczyki nie lubia tego co nie zrobione w Japonii. Dlatego tez Eclipse tak kiepsko chodzi na swiecach Champion albo Bosch. Jesli ktos choc troche dba o swojego klipera to powinien szukac produktow do zaplonu tylko firmy NGK. To juz jest sprawdzone... |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 31-12-2007, 13:33
|
|
|
jonasz666 napisał/a: | czy Japaneze ma jakas strone internetowa Przez ktora mozna zamowić kable? |
Posłałem namiary na PW. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21953 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 01-01-2008, 10:31
|
|
|
Sz@kal napisał/a: | kpl. kabli firmy SIWA za 160zł ,ale nie byłbym do tego przekonany | Dobra firma. Polecam. Sz@kal napisał/a: | Jak byłem u gaziaża to polecił mi kable SENTECH High Power z rdzeniem ferrytowym | Najlepsze kable WN do auta z instalacją gazową. Tak jak napisałeś mają rdzeń ferrytowy (wytrzymuje wyższą temperaturę pracy układu zapłonowego na LPG) oraz izolację wykonaną z gumy a nie z silikonu. |
|
|
|
 |
conti64 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-01-2008, 15:23
|
|
|
Hugo napisał/a: | oraz izolację wykonaną z gumy a nie z silikonu. |
Hmm... Zawsze mi sie wydawało, że guma nie jest dobrym izolatorem. No i te własności fizyko-chemiczne. |
|
|
|
 |
Coodo [Usunięty]
|
Wysłany: 01-01-2008, 16:25
|
|
|
allias napisał/a: | Juz wczesniej bylo to udowodnione... nawet tych w USA ze japonczyki nie lubia tego co nie zrobione w Japonii. Dlatego tez Eclipse tak kiepsko chodzi na swiecach Champion albo Bosch. Jesli ktos choc troche dba o swojego klipera to powinien szukac produktow do zaplonu tylko firmy NGK. To juz jest sprawdzone... |
Nie jest to do końca prawda że na swiecach Champion eclipse chodzi gorzej
własnie zmieniłem champion na ngk i zauważyłem że ngk są bardziej 'okopcone' mają ciemny kolor elektrody
także pozostawiłem stare championy w razie awarii ngk a coś tak czuje że ngk dwóch zmian oleju nie wytrzymają
Kable zapłonowe ngk jak najbardziej |
|
|
|
 |
conti64 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-01-2008, 16:40
|
|
|
Coodo napisał/a: | zmieniłem champion na ngk i zauważyłem że ngk są bardziej 'okopcone' mają ciemny kolor elektrody |
Może to właśnie jest kwestia doboru ciepłoty |
|
|
|
 |
allias [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2008, 01:18
|
|
|
conti64 napisał/a: | Coodo napisał/a: | zmieniłem champion na ngk i zauważyłem że ngk są bardziej 'okopcone' mają ciemny kolor elektrody |
Może to właśnie jest kwestia doboru ciepłoty |
I upewnij sie ze masz wlasciwa szczeline... bo moze tam jest twoj problem. Jakie NGK masz? Jaki "model"? Dobre NGK V-power sa oki na ponad 50tys mil + lesza reakcja silika oraz lepsze spalanie. Wielu to potwierdza. Przyjzyj sie swoim NGK bo cos jest nie tak. |
|
|
|
 |
|