Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G 90-94] Po wymianie świec i przewodów WN ....
Autor Wiadomość
jonasz666
[Usunięty]

Wysłany: 28-12-2007, 17:53   

No tylko ze tych szostek cos nie widac ;P
i dziwne ze nawet w tej tabelce na stronie NGK nie ma takiego modelu..

Sz@kal 
Forumowicz
Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Wysłany: 28-12-2007, 22:44   

A ja mam takie głuuupie pytanie... Jak szukać kabli do 4G63? Znaczy sie chodzi mi o to ,że np. świece mają oznaczenie BPR6ES i o to czy kable też jakieś mają bo zielonego pojęcia nie mam jak ich szukać na allegro... :doubt:

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 29-12-2007, 10:59   

GOLDI, nie neguję. Ale to są tak subtelne różnice w tej ciepłocie, że może być i 6-tka. Gorzej chyba by było gdyby np ktoś wkręcił 3 lub 10. ;) Czyli jak się wkręci V-Line 19 zamiast V-Line 13 i na odwrót to według mnie nie zrobi się błędu.
Sz@kal, kable są sprzedawane na sztuki lub w kompletach. Np. komplet do GS'a to RC-ME64 natomiast pojedyncze to 411 070, 411 080, 411 100 z tym ze te 80'tki to razy dwa wiadomo, drugi i trzeci cylinder. No i najlepiej jeżeli na opakowaniu pisze made in japan. Tak w przypadku świec jak i przewodów.
Pozdrawiam :)

jonasz666
[Usunięty]

Wysłany: 29-12-2007, 12:18   

widze kiepuczi ma swiece 6
Aha zapomnialem powiedziec ze mam GAZ, to nic nie zmienia prawda?
Sz@kal jak znajdziesz jakies dobre niedrogie kable na necie to daj znac :)

Sz@kal 
Forumowicz
Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Wysłany: 29-12-2007, 17:37   

jonasz666 napisał/a:
Aha zapomnialem powiedziec ze mam GAZ, to nic nie zmienia prawda?

Wydaje mi się ,że jest jednak jakaś różnica.
Byłem dziś w JC i mieli tam kpl. kabli firmy SIWA za 160zł ,ale nie byłbym do tego przekonany.
Jak byłem u gaziaża to polecił mi kable SENTECH High Power z rdzeniem ferrytowym. Zna ktoś tą firmę? Mam ich ulotke to jak coś to moge wrzucić :D

A ,obecnie mam kable firmy SEIWA Made in Japan ,ale to badziew jest chyba...

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-12-2007, 17:42   

Sz@kal napisał/a:
A ,obecnie mam kable firmy SEIWA Made in Japan ,ale to badziew jest chyba...

Made in Japan akurat w tym przypadku to znaczy miało być w Japoni.

Panowie jeśli chcecie wymieniać kable co 6 mc polecam te w/w, jak chcecie kupić raz i pojeździć z dwa trzy lata minimum TYLKO NGK !!!

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2007, 13:20   

Szakalu za te okolo 160 zł kupisz u Japaneza NGK-i francuskie a za troszeczke wiecej Japonskie,ja wzialem francuskie bo powiedzial ze to to samo i nie warto dokladac. Skocz do niego a JC zalej.

jonasz666
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2007, 13:22   

mitutoyo czy Japaneze ma jakas strone internetowa Przez ktora mozna zamowić kable?

allias
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2007, 13:28   

Juz wczesniej bylo to udowodnione... nawet tych w USA ze japonczyki nie lubia tego co nie zrobione w Japonii. Dlatego tez Eclipse tak kiepsko chodzi na swiecach Champion albo Bosch. Jesli ktos choc troche dba o swojego klipera to powinien szukac produktow do zaplonu tylko firmy NGK. To juz jest sprawdzone...

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 31-12-2007, 13:33   

jonasz666 napisał/a:
czy Japaneze ma jakas strone internetowa Przez ktora mozna zamowić kable?

Posłałem namiary na PW.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 01-01-2008, 10:31   

Sz@kal napisał/a:
kpl. kabli firmy SIWA za 160zł ,ale nie byłbym do tego przekonany
Dobra firma. Polecam.
Sz@kal napisał/a:
Jak byłem u gaziaża to polecił mi kable SENTECH High Power z rdzeniem ferrytowym
Najlepsze kable WN do auta z instalacją gazową. Tak jak napisałeś mają rdzeń ferrytowy (wytrzymuje wyższą temperaturę pracy układu zapłonowego na LPG) oraz izolację wykonaną z gumy a nie z silikonu.

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 01-01-2008, 15:23   

Hugo napisał/a:
oraz izolację wykonaną z gumy a nie z silikonu.

Hmm... Zawsze mi sie wydawało, że guma nie jest dobrym izolatorem. No i te własności fizyko-chemiczne.

Coodo
[Usunięty]

Wysłany: 01-01-2008, 16:25   

allias napisał/a:
Juz wczesniej bylo to udowodnione... nawet tych w USA ze japonczyki nie lubia tego co nie zrobione w Japonii. Dlatego tez Eclipse tak kiepsko chodzi na swiecach Champion albo Bosch. Jesli ktos choc troche dba o swojego klipera to powinien szukac produktow do zaplonu tylko firmy NGK. To juz jest sprawdzone...

Nie jest to do końca prawda że na swiecach Champion eclipse chodzi gorzej
własnie zmieniłem champion na ngk i zauważyłem że ngk są bardziej 'okopcone' mają ciemny kolor elektrody
także pozostawiłem stare championy w razie awarii ngk a coś tak czuje że ngk dwóch zmian oleju nie wytrzymają :lol:

Kable zapłonowe ngk jak najbardziej :)

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 01-01-2008, 16:40   

Coodo napisał/a:
zmieniłem champion na ngk i zauważyłem że ngk są bardziej 'okopcone' mają ciemny kolor elektrody

Może to właśnie jest kwestia doboru ciepłoty ;)

allias
[Usunięty]

Wysłany: 02-01-2008, 01:18   

conti64 napisał/a:
Coodo napisał/a:
zmieniłem champion na ngk i zauważyłem że ngk są bardziej 'okopcone' mają ciemny kolor elektrody

Może to właśnie jest kwestia doboru ciepłoty ;)

I upewnij sie ze masz wlasciwa szczeline... bo moze tam jest twoj problem. Jakie NGK masz? Jaki "model"? Dobre NGK V-power sa oki na ponad 50tys mil + lesza reakcja silika oraz lepsze spalanie. Wielu to potwierdza. Przyjzyj sie swoim NGK bo cos jest nie tak.

Odpowiedz do tematu