Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9DI-D] Gumowe "przyciski" w drzwiach od la
Autor Wiadomość
heckler
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2008, 11:11   

Miałem takie same objawy.U mnie winny był zamek w bagażniku.W nim jest krańcówka i coś tam nie stykało.Na ,sucho,popstrykałem nim parokrotnie i pomogło.Nic nie rozbierałem.

alaskamed
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2008, 00:46   

A ja zrobiłem tak jak pisałem i do dziś mam światło :mrgreen: . Pozdro.

ustas 
Mitsumaniak

Auto: Carisma DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-01-2008, 17:43   

Ten sam problem byl u mnie.Wykrecilem te "czujniki",rozebralem i zwyczajnie drobnym papierem sciernym wyczyscilem.Na przyszlosc zabezpieczylem WD 40 i jest ok.Zeby upewnic sie,ze winne sa te czujniki mozna zamknac obwod z ich pominieciem.Z tego co pamietam,to przewod (ten podlaczony do czujnika) trzeba polaczyc z masa-powinno zapalic sie oswietlenie wewnetrzne i lampka kontrolna otwartych drzwi.

plitek
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2008, 21:38   

Ja potrzebuję czujnik do drzwi od strony kierowcu bo mi nie działa wcale-ani czujnik otw drzwi ani oświetlenie wewnętrzne -gdzie mozna kupic taki czujnik-noze na allegro??? moze jakiś link?-autko 98r 1,8 gdi POMOCY

ustas 
Mitsumaniak

Auto: Carisma DID
Wysłany: 26-01-2008, 15:17   

Ten czujnik odpowiedzialny jest zarówno za kontrolkę otwartych drzwi,jak i za oświetlenie wewnetrzne (jeśli przełącznik jest ustawiny na odpowiedniej pozycji).Czujnik wykręć,rozbierz,wyczyść,złóż,zamontuj.Na 90% nie jest Ci potrzebny nowy.

plitek
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2008, 15:55   

Miałeś rację dzięki -właśnie dziś się do tego zabrałem, rozkręciłem , wyczyściłem -DZIAŁA!! Ale potrzebuję chyba wyłącznika zamka centralnego ten nie działa -rozsylał sie chyba cały.Pozdrawiam

ukrafal
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2008, 13:35   

no spoko cieszymy sie ze moglismy pomoc.
pozdro

fiedzia
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2008, 20:51   Ja tez sobie w koncu poradzilem

To byl niedzialajaca krańcóka. Próbowalem ja sam reanimowac no ale sie nie udalo :) . 23 zlote i jest nowa. Dzieki za wszytkie podpoweidzi. Teraz to juz bede wiedzial jak w przyszlosci podejsc do tematu :)

Kasztan
[Usunięty]

Wysłany: 15-02-2008, 23:14   

Witam!
Mam pytanie co to jest krancowka i czy ona jest tylko w czujniku w bagazniku?, jak to wyglada?

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 16-02-2008, 09:21   

To włącznik oświetlenia w kabinie po otwarciu drzwi i w bagażniku po otwarciu klapy. Ten od drzwi jest ukryty pod takim gumowym dyngsem-czopkiem i jest w okolicy przejścia środkowego słupka w próg. Ten od bagażnika jest podpięty pod zapadkę zamka klapy.

Każde drzwi mają swoja krańcówkę jednak te od kierowcy inna niż pozostałe - jest bardziej wielofunkcyjna ze względu na obsługę alarmu itp. - ma więcej kabelków i trochę inna konstrukcję.

Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2008, 12:47   

U mnie nie stykała krańcówka od drzwi kierowcy. Wystarczyło wykręcić i spryskać sprey` em do wszystkiego czyli WD - 40 :lol:
Chciałem go rozebrać ale nie dałem rady. Krańcówki od drzwi pasażera tylnie są zupełnie inne z powodów wnikających nadkoli itp.

Podsumowująć, wszystko hula jak powinno 8)

Tomashi 
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Wysłany: 17-02-2008, 22:27   

Rafal_Szczecin napisał/a:

ale jak cos to mam na zbyciu ten od pasazera ( z tylu -nowka funkiel ) :P bo mi w aso wcisneli nie ten co chcialem, i juz mi sie nie chcialo zamieniac

haloooo - masz jeszcze ten wyłącznik? Bo ja bym był chętny :)

Odpowiedz do tematu