Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:30
Kupie Carisme Gdi do 13 tys
Autor Wiadomość
jawor44
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2008, 10:45   

to chyba prawie na wszystkich sprowadzajacych samochody powinni nalozyc kary hehehehehehehe

piter23
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2008, 14:18   

jawor44 napisał/a:
wielkie dzieki teraz wiem w czym rzecz.wiesz moze w jaki sposob urzad celny moze zweryfikowac umowe kupna sprzedazy samochodu zakupionego np. w niemczech.moj kolega mial niedawno taki przypadek.heheheh celnik powiedzial mu ze cos zamalo na tej fakturze jest i bedzie weryfikacja....????co wy na to????

Panowie nie popadajmy z skrajnosci w skrajnosc, bo jakby tak bylo, to ok.miliona ludzi miałoby sparawy w sadach w całej Polsce, a ta słynna weryfikacja, wykrzykiwana przez celników, to straszak, jak widac skuteczny.
Niemozna podważyc cywilnych umów kupna sprzedazy, ile zapłaciłes za auto to wyłącznie twoja i niemca sprawa.Mozna zakwestionować faktury( i to się właśnie robi), ponieważ te są rejstrowane i urzędy w Niemczech i w Polsce się tymi danymi wymieniaja.

A co do twojego kolegi, to jaką kwotę miał wpisaną w umowę czy fakturę, że przy stawce akcyzy 3,1% ktoś się do niego przyczepił.
Chyba przegioł z zaniżaniem wartości a przytej stawce która jest teraz to po prostu głupota i niedziwię się ze celnik go postraszył :wink: .
A weryfikacja polega na tym że bierze się średnią cenę krajową tego samochodu w Polsce(z tabel eurotaxu lub infoeksperta) i od tej kwoty naliczą mu akcyze, od cała weryfikacja.
No chyba że w grę wchodziła faktura wtedy to juz inna sprawa.Zaniżenie bedzie widac czarno na białym. 8)

Ja za swoją Cari wpisałem 2000e i od tej kwoty zapłaciłem akcyze.Jak widac można.

jawor44
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2008, 16:51   

zaplacil cos ok 5000 tys euro a wpisal 2000 hehehehhehehehe mnie nie byla to faktura ale normalna umowa z mobile.de.

piter23
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2008, 17:10   

Czyli przesadził :mrgreen: .Jesli była to umowa to jedyną weryfikacją jaką może zrobić urząd celny, o ile wogóle takową zrobi :mrgreen: , to sprawdzenie ceny identycznego auta o tych samych parametrach i roczniku i naliczenie od tej kwoty naleznej akcyzy.Według ceny Eurotaxu lub Infoeksperta.

Mógł wpisac 3500 i byłoby wsam raz , niezamało i niezaduzo.Choć przyznaje że pierwszy raz słysze żeby celnik czepiał się do takiej kwoty, myślałem że wpisał 100Euro :shock: 8) , wielu ludzi nadal tyle wpisuje :( :shock: :cry: , mało tego są strasznie z tego dumni i żyją w błogej świadomości że przechytrzyli Państwo :wink: .

jawor44
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2008, 17:25   

jak placilem za swoja cari akcyze to bylem jedna osoba z niewielu ktora placila ponad 500 zeta.glownie to byly kwoty ponizej 100 zl. wiec wyszedlem troche zgarbiony.

piter23
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2008, 18:09   

jawor44 napisał/a:
jak placilem za swoja cari akcyze to bylem jedna osoba z niewielu ktora placila ponad 500 zeta.glownie to byly kwoty ponizej 100 zl. wiec wyszedlem troche zgarbiony.

Kolego co zrobić , taki kraj , wyszło tak, że ty jestes w tym układzie podejrzany :biggrin: :wink: .

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-02-2008, 21:45   

http://moto.allegro.pl/it...back_klima.html w tym tyg chce ta oglądać.

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 10-02-2008, 22:02   

otarcie na prawym przednim zderzaku, stukniecie przy tylnej lampie lewej, rdza na dole drzwi pasazera...(cos nie tak bo Cari jest ocynkowana), z tylu na klapie pod rejestracja jakies wglebienia :? i peknieta lewa lampa tylna zaklejona plastrami (dwoma) :?
prawdopodobnie do wymiany akumulator (gdyz ten sprawia wrazenie jeszcze fabrycznego ale do konca nie wiem)
Pozdroo

zwolin 
Forumowicz
baaardzo zły miś ;-)

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 10-02-2008, 23:44   

Ciekawe po co wymieniał rozrząd mając sprzedawać auto. I ciekawe, czemu sprzegło diabli wzięli. Albo ktoś nie potrafił jeżdzić, albo ma z 50-100kkm więcej.

Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Wysłany: 11-02-2008, 00:40   

Robson86, No tych dwóch plastrow nie widziałem :) . Bede jechac do Aso z nią i sprawdzać. To 1 właściciel i zapytam sie o te rzeczy musi wiedzieć bo i nie ma wymówki.
Tez widac ze nie był serwosowany w aso.
Temu progowi dokładnie sie przyjrze i standardowo nr wszystkich lamp i szyb.
Zawsze takie rzeczy blacharskie do powód do zejscia z ceny wywoławczej nawet o 15%.
A słowo niedawno to moze być nawet 10 tys km temu :)

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Mark Twain

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 11-02-2008, 01:14   

Panowie wychodzimy z dziwnego założenia, rozumiem logika mówi sprzedaje auto nie pakuje w nie, bo to strata. Ale jeśli ktoś musiał wymienić jakąś część, żeby użytkować autko to chyba dobrze, że to napisał ?

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Wysłany: 11-02-2008, 08:47   

A wiec. tylne wgniecenia sa od bramy garazowej.
Jezdzi na mobilu 5w40.
Rozrzad był robiony przy 130 tys km
O te sprzegło zapomniałem sie zapytać i bardzo uprzejmy gość.
Cena do negocjacji, w środe odbiera jakąs nówke z salonu nie pytałem co.
Nie ma problemu by podjechac do Aso.

Mark Twain

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 11-02-2008, 10:42   

Morfi napisał/a:
wszystkich lamp

pamiętaj Hella :D
pozdroo

roshal
[Usunięty]

Wysłany: 11-02-2008, 13:44   

Akumulator fabryczny na 100% miałem taki sam:)Dolicz sobie wymianę jego:)

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Wysłany: 12-02-2008, 08:32   

Akumulator mam ale on o tym nie musi wiedzieć. :lol: A Mam roczną Centre plus silver :)
Zdam wam relacje w Aso juz umówiony jestem :)

Mark Twain

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi