Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:30 |
Kupie Carisme Gdi do 13 tys |
Autor |
Wiadomość |
jawor44 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2008, 10:45
|
|
|
to chyba prawie na wszystkich sprowadzajacych samochody powinni nalozyc kary hehehehehehehe |
|
|
|
 |
piter23 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2008, 14:18
|
|
|
jawor44 napisał/a: | wielkie dzieki teraz wiem w czym rzecz.wiesz moze w jaki sposob urzad celny moze zweryfikowac umowe kupna sprzedazy samochodu zakupionego np. w niemczech.moj kolega mial niedawno taki przypadek.heheheh celnik powiedzial mu ze cos zamalo na tej fakturze jest i bedzie weryfikacja....????co wy na to???? |
Panowie nie popadajmy z skrajnosci w skrajnosc, bo jakby tak bylo, to ok.miliona ludzi miałoby sparawy w sadach w całej Polsce, a ta słynna weryfikacja, wykrzykiwana przez celników, to straszak, jak widac skuteczny.
Niemozna podważyc cywilnych umów kupna sprzedazy, ile zapłaciłes za auto to wyłącznie twoja i niemca sprawa.Mozna zakwestionować faktury( i to się właśnie robi), ponieważ te są rejstrowane i urzędy w Niemczech i w Polsce się tymi danymi wymieniaja.
A co do twojego kolegi, to jaką kwotę miał wpisaną w umowę czy fakturę, że przy stawce akcyzy 3,1% ktoś się do niego przyczepił.
Chyba przegioł z zaniżaniem wartości a przytej stawce która jest teraz to po prostu głupota i niedziwię się ze celnik go postraszył .
A weryfikacja polega na tym że bierze się średnią cenę krajową tego samochodu w Polsce(z tabel eurotaxu lub infoeksperta) i od tej kwoty naliczą mu akcyze, od cała weryfikacja.
No chyba że w grę wchodziła faktura wtedy to juz inna sprawa.Zaniżenie bedzie widac czarno na białym.
Ja za swoją Cari wpisałem 2000e i od tej kwoty zapłaciłem akcyze.Jak widac można. |
|
|
|
 |
jawor44 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2008, 16:51
|
|
|
zaplacil cos ok 5000 tys euro a wpisal 2000 hehehehhehehehe mnie nie byla to faktura ale normalna umowa z mobile.de. |
|
|
|
 |
piter23 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2008, 17:10
|
|
|
Czyli przesadził .Jesli była to umowa to jedyną weryfikacją jaką może zrobić urząd celny, o ile wogóle takową zrobi , to sprawdzenie ceny identycznego auta o tych samych parametrach i roczniku i naliczenie od tej kwoty naleznej akcyzy.Według ceny Eurotaxu lub Infoeksperta.
Mógł wpisac 3500 i byłoby wsam raz , niezamało i niezaduzo.Choć przyznaje że pierwszy raz słysze żeby celnik czepiał się do takiej kwoty, myślałem że wpisał 100Euro , wielu ludzi nadal tyle wpisuje , mało tego są strasznie z tego dumni i żyją w błogej świadomości że przechytrzyli Państwo . |
|
|
|
 |
jawor44 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2008, 17:25
|
|
|
jak placilem za swoja cari akcyze to bylem jedna osoba z niewielu ktora placila ponad 500 zeta.glownie to byly kwoty ponizej 100 zl. wiec wyszedlem troche zgarbiony. |
|
|
|
 |
piter23 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2008, 18:09
|
|
|
jawor44 napisał/a: | jak placilem za swoja cari akcyze to bylem jedna osoba z niewielu ktora placila ponad 500 zeta.glownie to byly kwoty ponizej 100 zl. wiec wyszedlem troche zgarbiony. |
Kolego co zrobić , taki kraj , wyszło tak, że ty jestes w tym układzie podejrzany . |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 6530 Skąd: Chorzów
|
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 10-02-2008, 22:02
|
|
|
otarcie na prawym przednim zderzaku, stukniecie przy tylnej lampie lewej, rdza na dole drzwi pasazera...(cos nie tak bo Cari jest ocynkowana), z tylu na klapie pod rejestracja jakies wglebienia i peknieta lewa lampa tylna zaklejona plastrami (dwoma)
prawdopodobnie do wymiany akumulator (gdyz ten sprawia wrazenie jeszcze fabrycznego ale do konca nie wiem)
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 10-02-2008, 23:44
|
|
|
Ciekawe po co wymieniał rozrząd mając sprzedawać auto. I ciekawe, czemu sprzegło diabli wzięli. Albo ktoś nie potrafił jeżdzić, albo ma z 50-100kkm więcej. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
Morfi

|
Wysłany: 11-02-2008, 00:40
|
|
|
Robson86, No tych dwóch plastrow nie widziałem . Bede jechac do Aso z nią i sprawdzać. To 1 właściciel i zapytam sie o te rzeczy musi wiedzieć bo i nie ma wymówki.
Tez widac ze nie był serwosowany w aso.
Temu progowi dokładnie sie przyjrze i standardowo nr wszystkich lamp i szyb.
Zawsze takie rzeczy blacharskie do powód do zejscia z ceny wywoławczej nawet o 15%.
A słowo niedawno to moze być nawet 10 tys km temu |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 11-02-2008, 01:14
|
|
|
Panowie wychodzimy z dziwnego założenia, rozumiem logika mówi sprzedaje auto nie pakuje w nie, bo to strata. Ale jeśli ktoś musiał wymienić jakąś część, żeby użytkować autko to chyba dobrze, że to napisał ? |
|
|
|
 |
Morfi

|
Wysłany: 11-02-2008, 08:47
|
|
|
A wiec. tylne wgniecenia sa od bramy garazowej.
Jezdzi na mobilu 5w40.
Rozrzad był robiony przy 130 tys km
O te sprzegło zapomniałem sie zapytać i bardzo uprzejmy gość.
Cena do negocjacji, w środe odbiera jakąs nówke z salonu nie pytałem co.
Nie ma problemu by podjechac do Aso. |
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Mark Twain |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 11-02-2008, 10:42
|
|
|
Morfi napisał/a: | wszystkich lamp |
pamiętaj Hella
pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
roshal [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2008, 13:44
|
|
|
Akumulator fabryczny na 100% miałem taki sam:)Dolicz sobie wymianę jego:) |
|
|
|
 |
Morfi

|
Wysłany: 12-02-2008, 08:32
|
|
|
Akumulator mam ale on o tym nie musi wiedzieć. A Mam roczną Centre plus silver
Zdam wam relacje w Aso juz umówiony jestem |
Mark Twain |
|
|
|
 |
|