Czy ktoś tu gra na giełdzie? |
Autor |
Wiadomość |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-02-2008, 18:47
|
|
|
Którą spółkę wybrać, która ma najlepsze perspektywy, na której mogę najwięcej zarobić? Takie pytania zadaje sobie wielu inwestorów szukających okazji do ponadprzeciętnych zysków. Z takimi pytaniami zmierzyło się także 180 maklerów, analityków i doradców inwestycyjnych. Pytania o spółki z najlepszymi i najgorszymi perspektywami zadał ekspertom Pentor International Research na zlecenie „Pulsu biznesu”. Opinie specjalistów znalazły się w opublikowanym w ubiegłym tygodniu rankingu „Giełdowa Spółka Roku 2007”.
„Według krajowych ekspertów finansowych, najlepsze perspektywy rozwoju ma TVN. Na podium naszego podrankingu niespodziewanie wskoczyły Lubelskie Zakłady Przemysłu Skórzanego Protektor i Bankier.pl. Pozycja ostatniej ze spółek nie jest jednak aż tak dużą niespodzianką. Portal finansowy już przed rokiem znalazł się w połowie pierwszej dziesiątki i jest wyraźnie hołubiony przez analityków (16 miejsce w ogólnym rankingu)”, - czytamy w „Pulsie Biznesu”
„Za prawdziwą sensację można uznać wysokie drugie miejsce Protektora. Dla lubelskiego producenta butów m.in. dla wojska miniony rok był okresem dużych zmian. Do budowanej grupy kapitałowej dołączyła niemiecka Abeba i czeski Prabos. Nowemu szefowi rady nadzorczej spółki Grzegorzowi Szymańskiemu (wcześniej zarządzającemu BPH TFI) zapewne łatwiej było znaleźć wspólny język z kolegami po fachu i przekonać ich do strategii. W akcjonariacie Protektora pojawiły się ostatnio dwa fundusze: Pioneer Pekao i DWS TFI”, - informuje gazeta.
„Nieco dziwić mogą kasandryczne wizje dotyczące NFI Empik Media Fashion (312) i Telekomunikacji Polskiej. Ta ostatnia wylądowała na dalekim 325 miejscu — trzy oczka niżej niż pogrążony w stratach Optimus. TP wyprzedziły zresztą inne giełdowe tuzy, jak Próchnik, Instal Lublin czy Redan. Być może zdanie ekspertów zmieni szczodra ostatnio polityka dywidendowa i zapowiedź skupu własnych akcji” – czytamy w gazecie.
Spółki z najlepszymi perspektywami:
1. TVN, prezes Piotr Walter
2. LZPS Protektor, prezes Waldemar Puzichowski
3. Bankier.pl, prezes Tomasz Jażdżyński
4. Asseco Slovakia, prezes Józef Klein
5. CEZ, prezes Martin Roman
6.Sfinks Polska, prezes Grzegorz Dąbrowski
Spółki z najgorszymi perspektywami:
341. NFI KREZUS, prezes Wojciech Sobczak
342. EUROFAKTOR, prezes Michał Golicz
343. FON, prezes Krzysztof Kania
344. ŁDA INVEST, prezes Zdzisław Tokarski
345. ELEKTRIM, prezes Piotr Nurowski
346. TOORA POLAND, prezes Giulio Gadaldi
(Źródło: http://investmap.pl/index.php?a=newsarch) |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 08-06-2009, 17:19
|
|
|
Odgrzeje kotleta
Jako że trochę tak hobbystycznie zacząłem się bawić giełdą chciałem zapytać czy ktoś się obecnie bawi w inwestowanie w Wig20. Można by wymienić poglądy. |
|
|
|
 |
coluche
Nowy Forumowicz
Auto: II 2.0 DID
|
Wysłany: 11-06-2009, 08:13
|
|
|
krzychu napisał/a: | Odgrzeje kotleta
Jako że trochę tak hobbystycznie zacząłem się bawić giełdą chciałem zapytać czy ktoś się obecnie bawi w inwestowanie w Wig20. Można by wymienić poglądy. |
Sieeee uŚmiałem.....
Masz tu najlepszy adres w tym kraju http://www.parkiet.com/fo...0b24f63131ec77b i daruj se to ŚMIESZNE FORUM...... |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-06-2009, 10:43
|
|
|
Hehe dzieki za link w sumie można tam czasem zaglądnąć. Ale tak postanowiłem zapytać kto jeszcze inwestuje tutaj. |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
|
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-04-2010, 16:12
|
|
|
harpagan -
Ktoś zapisał się na akcje PZU? Jak sądzicie po debiucie pójdzie do góry dużo/mało czy może na dół? |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
|
Wysłany: 28-04-2010, 22:48
|
|
|
Moim zdaniem już na otwarciu będzie o 5-8 % na plusie, a dalej juz tylko lepiej. |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
|
Wysłany: 28-04-2010, 23:20
|
|
|
ja sie zapisalem. Pojdzie nie pojdzie... kiedys pojdzie w gore bo to kopalnia zlota naszego narodu ;p Ale nie napalajmy sie tak bo sporo chetnych i pewnie redukcja bedzie ogromna.. |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
|
Wysłany: 29-04-2010, 03:57
|
|
|
Ja też się zapisałem.
Co jakiś czas kupuję pakiet akcji wybranej firmy za określoną kwotę i tak akumuluję. Nie gram z dnia na dzień, ani nawet z miesiąca na miesiąc. Traktuję to jako inwestycje długoterminowe |
_________________ Była:Mitsubishi Carisma '96 1.6 automat HTB
Obecnie: F34 |
|
|
|
 |
|