Zabezpieczenie "bulwarówki" przed terenem |
Autor |
Wiadomość |
MariuszG [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 09:32
|
|
|
Chętnie bym założył folię ale... nie pamiętam, kiedy auto było czyste. |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 15:34
|
|
|
MariuszG napisał/a: | Chętnie bym założył folię ale... nie pamiętam, kiedy auto było czyste. |
Nie myj ... rysy mniej widoczne |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-03-2008, 08:14
|
|
|
Cytat: | Nie myj ... rysy mniej widoczne | swinta prawda...
Ja przed Wielkanoca wypucowalem auto i zaplakalem... |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 1640 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 26-03-2008, 12:18
|
|
|
częste mycie skraca życie... hihihihi |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

Auto: T-fünf
|
Wysłany: 26-03-2008, 21:20
|
|
|
-czy ta przednia oslona aby nie zaslaniala chlodnicy i intercoolera?
co do folii magnetycznych to powiem tylko tyle ze moj sasiad taksowkarz nakleja to na swojego passata i co pada mocniejszy deszcz, robia sie kaluze, wystarczy przejechac 60-80km/h przez kaluze i ped wody wyrywa mu te magnesy
w ekstremalny teren czesto nie jezdze, bardziej patrze jak robia to inni i rzadko kiedy widze l200 w akcji. Przeswit 205mm to troche malo, 5m dlugosci i 2 tony masy tez nie przemawiaja na plus ludzie glownie samurajami, wranglerami, landroverami albo tomcatami wojuja.
Jezdzac w teren trzeba sie liczyc z uszkodzeniami (w afryce dochodza jeszcze wgniecenia od sloni,nosorozcow itp )
pozdrawiam |
|
|
|
 |
HugoOrmo
Forumowicz Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 460 Skąd: Frei Stadt Danzig
|
Wysłany: 26-03-2008, 21:41
|
|
|
namotore napisał/a: |
-czy ta przednia oslona aby nie zaslaniala chlodnicy i intercoolera?
co do folii magnetycznych to powiem tylko tyle ze moj sasiad taksowkarz nakleja to na swojego passata i co pada mocniejszy deszcz, robia sie kaluze, wystarczy przejechac 60-80km/h przez kaluze i ped wody wyrywa mu te magnesy
|
to, ze zaslania chlodnice i int to dobrze bo w std jest niczym nieoslonieta...a folie to zaklada sie w teren a nie na autostrade, zanim elili pochwalil sie swoim rozwiazaniem i przed rozpoczeciem tego watku widzialem auta oklejone folia jakiej uzywa sie do zabezpieczenia blachy SS lub ALU przed rysowaniem podczas ciecia i giecia i tez zdawalo egzamin...
...a co do wyjazdow w teren to oczywiscie elka na RMPST sie nienadaje ale w terenie robi calkiem przyzwoicie i taki naped trzeba uzywac bo zardzewieje |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

Auto: T-fünf
|
Wysłany: 26-03-2008, 21:48
|
|
|
w terenie moze i dobrze ale na autostradzie i w miescie nie za bardzo. Szczegolnie zasloniecie intercoolera nie wplywa pozytywnie na rozwijana moc Nie mam niestety hamowni w garazu ani carryboya na przodzie zeby przetestowac ale kolega kiedys w vito 115 `07 zaslonil intercooler i zamiast 150kM wyszlo na hamowni tylko 125kM. Po odslonieciu juz pelne 154kM. Swoja droga chyba smigne na pomiar eLką
[ Dodano: 26-03-2008, 21:50 ]
chyba sie nie rozczaruje |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 18-05-2008, 12:01
|
|
|
Może rada trywialna:
tablice rejestracyjne koniecznie trzeba przykręcić
Metoda stosowana przez dealerów: przykręcona podkładka, w którą włożona jest tablica; nie sprawdza się, zwłaszcza, gdy nie wiadomo w której kałuży szukać. |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-05-2008, 15:17
|
|
|
lub 100 metrow w dol rzeki
to prawda juz nie jeden zapaleniec off-road'u przegrabil dno w poszukiwaniu swojej blachy |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 18-05-2008, 19:23
|
|
|
Hehe
Ja mam nauczkę i od dobrych kilku lat tablice przykręcam
A numery aż tak daleko nie odpłynęły tylko dlatego, że małolaty ją wyłowiły. Inna sprawa, że ja się połapałem 70 km dalej i musiałem wracać |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
|