|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Potrzebuje Waszej pomocy,przy ustawieniu rozrządu, mam foto |
Autor |
Wiadomość |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-05-2008, 19:05
|
|
|
Sebastian_colt, na Strażackiej mieli taki silnik |
Just think...
. |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 12-05-2008, 10:16
|
|
|
Remontować silnika może i nie warto ale kupić silnik w niezłym stanie to nie problem. Koszt około 500-800zł także tragedii niema. Są to pieniądze, za które możesz wymienić np uszczelkę pod głowicą albo kupić motor silnik.
Sebastian_colt napisał/a: | Generalnie dzieki za pomoc | To tym co pomogli po punkciku |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 522 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21959 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 12-05-2008, 10:44
|
|
|
Inny silnik z rozbitka kupisz za 500 zł i sam sobie przełożysz. |
|
|
|
 |
Sebastian_colt [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2008, 15:57 hmm
|
|
|
Ten colt chyba swoje odjezdzil... jak kupie silnik to bede musial robic szybe przednia bo mam pekneta, przegnilo mi tez mocowanie makpersona, generalnie pare babli i dziur sie znajdzie. Skrzynia juz mi wyje od ciagania przyczep... wiec chyba to nie ma sensu. Jezeli chcecie jakies czesci to piszcie. Pompe wody i paliwa mam nowa, bo wymienialem i opony zimowe z kilku tysiecznym przebiegiem. Dzieki za pomoc pry tym rozrzadzie. |
|
|
|
 |
gal18 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2008, 19:57
|
|
|
Jak tak stawiasz sprawę, to możesz zwalić głowicę i sam coś pogrzebać. Może akurat uda ci się naprawić. A to że dymi to po naprawie głowicy może nawet przestać. Ja wolę naprawić własny silnik, jeśli wał i gładzie cylindrów są OK, bo z tymi kupowanymi to nigdy nic nie wiadomo. I jeżeli dół silnika masz OK i dołożysz do niego 500 to lepszego silnika nigdzie nie znajdziesz, bo 90% mocy zależy od głowicy. Rozbieraj silnik choćby z ciekawości i nauczenia się czegoś nowego. |
|
|
|
 |
Sebastian_colt [Usunięty]
|
Wysłany: 18-05-2008, 19:12 hej
|
|
|
Zdjalem glowice, i niestety zawór sie skrzywili, za robocizne chca 220 zl + 15 zl od zaworu + 5 zl od uszczelniacza, pewnie w 500zl bym zmiescil.
pozostanie do roboty
szyba 400 zl
wyspawanie mcpersona
wachacze przod
stabilizator
amortyzatory
skrzynia wyje
lozysko w tylnym kole
no i woda w srodku
kupic 4 opony
Nie wiem czy to sie opaci, mysle juz nad kupnem innego samochodu. Cos co moge prosto sprzedac, mysle o golfie 3 tdi 96-98 rok. Wiem ze to nie mitsubishi ale.... n ie traci tak na wartosci.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 522 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21959 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 19-05-2008, 08:58
|
|
|
Sebastian_colt napisał/a: | mysle juz nad kupnem innego samochodu | W tym przypadku dobrze robisz. Sebastian_colt napisał/a: | mysle o golfie 3 tdi 96-98 rok | Nie kupuj tak starego Diesel'a. |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 20-05-2008, 13:28
|
|
|
witam a czy te wskazówki , ustawienia będą pasowały do silnika 1,3 12v |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 21-05-2008, 13:25
|
|
|
damianrally napisał/a: | witam a czy te wskazówki , ustawienia będą pasowały do silnika 1,3 12v | Tak, będą pasowały. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
|
|