Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Uwaga! Ten pedofil gwałci w biały dzień (FOTO)
Autor Wiadomość
adams12
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2008, 08:42   

dobra, koniec z żartami o tym "kto co by z nim zrobił"

zastanawia mnie zawsze w takich przypadkach w jakich warunkach społeczeństwo wychowuje takie właśnie patologie? przecież ten koleś musi mieć mocno zryty beret już od wczesnych lat dzieciństwa - nikt tego nie zauważył? gdzie jest jego rodzina? przecież wiedzą jak wygląda - skoro zdjęcie jest upublicznione a oni znają miejsce, w którym może przebywać to jeśli go nie ujawnią należy im się siedzenie w pierdlu tak samo jak jemu - nie ma tłumaczenia, że to nie mógł być ich ukochany synek, bo to takie dobre dziecko.

ech.....

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2008, 08:45   

adams12 napisał/a:

zastanawia mnie zawsze w takich przypadkach w jakich warunkach społeczeństwo wychowuje takie właśnie patologie? przecież ten koleś musi mieć mocno zryty beret już od wczesnych lat dzieciństwa - nikt tego nie zauważył? gdzie jest jego rodzina? przecież wiedzą jak wygląda - skoro zdjęcie jest upublicznione a oni znają miejsce, w którym może przebywać to jeśli go nie ujawnią należy im się siedzenie w pierdlu tak samo jak jemu - nie ma tłumaczenia, że to nie mógł być ich ukochany synek, bo to takie dobre dziecko.

ech.....
Każda matka kocha swoje dziecko a w takich momentach ludzie nie myślą racjonalnie... a co do obserwcji ....cóż Adam dobrze wiesz że patologie się zdarzają a u nas w szkołach nikt na to nie zwraca uwagi tylko na to czy dobrze się na pamięć nauczył. Po drugie zobacz na Austrię - facet przez 20 lat więził rodzinę w piwnicę, gwałcił córkę, żona wychowywała jego dzieci i nikt nic nie widział, nie słyszał................................... życie. Czasami rzeczy najbardziej nieprawdopodobne stają się rzeczywistością....

siwek 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-05-2008, 08:52   

adams12 napisał/a:

ech.....

jak to nie wiesz gdzie?????????

wyjdz na ulice i zobacz na wiekszości osiedli co robią dzieci od małego...
już małe gnoje nawet nie umie powiedzieć mama i tata a "klnie jak szewc"... Do tego nie potrzeba jakiś patologii bo to się samo bierze z nieinteresowania dziecmi przez rodziców bo z nudów zaczynają sobie zajmować czas kradzieżami, przestępstwami itp pózniej jest sex w wieku 12-13 lat i jak sie im juz znudzi w wieku 16 lat to sie zaczynaja dewiacje... mało takich jest?
Społeczeństwo idzie w kierunku jaki jest w USA a jak tam jest wszyscy wiemy... Ale części sie to podoba i chcą jeszcze wiecej łącznie z ogólnym dostępem do broni a jak to nastąpi to zobaczycie że nie wyjdziecie wieczorem na ulice bo zarobisz kulke i tylke bedzie...

Mam swoje zdanie na ten temat i może wielu sie to nie podobac ale to nie moja sprawa wg mnie tak jest...

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2008, 09:06   

no ja wiem, że chwasty wyrastają same - właśnie tutaj chodzi mi o to, że społeczeństwo samo zmierza do wychowywania takich śmieci - stopniowo wmawia się ludziom, że wszystko co nienormalne jest normalne inaczej a jeśli się komuś nie podoba to znaczy, że jest homofobem i nietolerancyjnym neonazistą.

jeśli chodzi o dostęp do broni to ja nie wiem, chyba po wprowadzeniu takich regulacji wszystko układa się tak jak w zimnej wojnie - wszyscy się zbroją, ale każdy boi się użyć, bo jasne jest, że czeka odwet.
teraz jest taki myk, że jak podchodzi do Ciebie koleś i chce Cię okraść, to Ty cieszysz się jeśli jemu się nie uda, ale wtedy on nic nie traci - rozwiązanie? - robić tak jak mój znajomy - każdy kto próbuje go okraść (a jest on niewielkiej postury) kończy z połamaną którąś częścią ciała - tylko po to, żeby zapamiętał, że napady to nie jest hazard w którym można wygrać a stracić i tak się nie da. popieram go :)

edit:

p.s. Siwek - pytając "skąd się biorą..." nie oczekiwałem odpowiedzi bo ją znam - to pytanie retoryczne, które zadaje podmiot liryczny w celu uwydatnienia rozdarcia emocjonalnego wewnątrz własnej duszy :)

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Auto: Toyota Auris II TS
Wysłany: 23-05-2008, 09:18   

adams12 napisał/a:
a jeśli się komuś nie podoba to znaczy, że jest homofobem i nietolerancyjnym neonazistą.

tak, tak - dodalbym jeszcze rasista.
Gazeta Wybiórcza, TVN i inne ośrodki masowego przekazu na siłę wmawiają ludziom, że powinni kochać Żydów, czarnych i pedałów...

"We must secure the existence of our people and a future for White children"

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 23-05-2008, 09:40   

O Tak David Lane mądre rzeczy mówił, a dalsza część albo drugi slogan Lane'a mówił "Because the beauty of the White Aryan woman must not perish from the earth.'"

No ale odjeżdżamy od tematu. Takie dewiacje powinny być ostro karane. A co robi państwo ? Nie dość, że mu da oddzielną cele, to go jeszcze chroni.....

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2008, 12:16   

No ale jak powiesz o karze śmierci to wielkie poruszenie się robi że jak to.... przecież wiara..

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Wysłany: 23-05-2008, 19:00   

Ja odkąd pamiętam byłem za karą śmierci - więzienia nie będą przepełnione (tak jak obecnie), społeczeństwo zyska na tym, będzie dużo taniej niż utrzymywanie takiego dewianta przez okres jego życia..... , a tylko przypomnę, iż utrzymanie jednego skazanego to jest ponad 2k pln ; /, a te pieniądze myślę, że można przeznaczyć na inne cele w SW.

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

wit
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2008, 20:12   

Każdy z was ma troche racji,ale co zrobić gdy ludzie głupieją hurtowo ale niestety mądrzeją detalicznie ,ktoś wspominał o tym co sie dzieje w USA , tak to prawda ale juz zauważyli że popełniali błedy i juz się sposób wychowania zmienia.A u nas niestety nie może być inaczej jak większość (niestety) rodziców uważa że szkoła ma wychowywać.SZKOŁA ma UCZYĆ,wychowuje dom ,rodzina,tacy ludzie lepiej niech nie maja dzieci.Pózniej niezależnie od statusu materialnego rodziny rodzą się różne patologie.

siwek 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-05-2008, 21:48   

wit napisał/a:
ktoś wspominał o tym co sie dzieje w USA , tak to prawda ale juz zauważyli że popełniali błedy i juz się sposób wychowania zmienia

to ja o tym wspomniałem i zgadzam sie że oni juz zmieniaja sposób wychowania ale u nas sie nie bierze tego pod uwage tylko powtarza wszystkie ich błędy...

Niestety tego co mądre nie potrafimy powtarzać tylko zawsze kopiujemy te negatywne zachowania...

Lothar
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2008, 22:09   

wit napisał/a:
większość (niestety) rodziców uważa że szkoła ma wychowywać.

Dokładnie. Patologia jednak polega na tym, że w momencie, gdy nauczyciel próbuje wychowywać dzieci, to ci sami rodzice głośno protestują. Sam byłem świadkiem takich przypadków niestety.

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 26-05-2008, 12:23   

Lothar napisał/a:
Patologia jednak polega na tym, że w momencie, gdy nauczyciel próbuje wychowywać dzieci, to ci sami rodzice głośno protestują. Sam byłem świadkiem takich przypadków niestety.

to jest jedna strona ...druga strona to to, że nauczyciele (oczywiście nie wszyscy) nie mają specjalnego wykształcenia pedagogicznego (no chyba, że jedynie papierkowe) ... i kółko się zamyka.
Jak się trafi na meneli rodziców i nauczyciela głąba ... no to jak ma z tego wyrosnąć przyzwoity człek?? :doubt:

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

siwek 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-05-2008, 15:03   

akbi napisał/a:
Jak się trafi na meneli rodziców i nauczyciela głąba ... no to jak ma z tego wyrosnąć przyzwoity człek??

racja, jednak zważ na to że nauczyciel nie ma prawa nic zrobić, nawet dotknąć nie może ucznia.

Było tyle programów i pokazywali filmiki nagrane tel. kom. co uczniowie robili z nauczycielami, co on w takiej sytuacji może? walnie w gębe gówniarza? Nie bo zaraz go z pracy wywalą i do sądu podadzą, może jeszcze zadzwonić po policje a ci co takiemu zrobią? Tak samo nic..

W tym temacie należy zwiększyc prawa nauczycieli i ograniczyć tych "łobuzów" bo to nie sa normalni uczniowie którzy sie rzucaja kulkami z papieru... Nauczyciele nie mają odpowiedniego wykształcenia ale samo gadanie do takich ludzi nic nie da.

Problem tkwi w tym że rodzice zrzucają obowiązek wychowania i opieki nad dzieckiem na nauczycieli i ich za wszystko obwiniaja i sie pózniej gada że to wina szkoły...

Beatkap24
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2008, 15:16   

To jest jedynie nasze głupie prawo Polskie!!!!!

Mamy wychowywać dzieci bezstresowo a dziecku nie można dać nawet klapsa w pupe.
Mowią że należy rozmawiać z dziećmi a dziecko i tak to wypuści drugim uchem.

Pozdrawiam
Beatkap24

Ps. do mojej mamy jeśli będzie czytała.

Mimo że pare razy dostałam od Ciebie klapsa jak byłam mała to i tak bardzo Ciebie KOCHAM i dziekuję Tobie że wychowałaś mnie na porządnego człowieka.
Ostatnio zmieniony przez Beatkap24 26-05-2008, 22:36, w całości zmieniany 1 raz  

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Wysłany: 26-05-2008, 17:08   

Beatkap24 napisał/a:

Wina jest po stronie rodziców i po stronie naszego głupiego prawa!!!!!

Wybacz ale dawno takiej głupoty nie czytałem na tym forum.
Jakoś od tych moich marnych 20lat prawo mocno się nie zmieniło, a mimo to uważam, iż zostałem dobrze wychowany i to nie jest zasługa prawa Polskiego, a jedynie moich rodziców którzy wpoili mi pewne zasady i idee. W czasach prl-u też byli porządni ludzie.

Na forum przynajmniej te 90% osób jest dobrze wychowanych i wątpię, aby to prawo Polskie wpłyneło na nich czy są chamscy czy kradną etc.

Nie popadajmy w paranoje bo zaraz zaczniemy pisać, że to wina tego forum bo ostatnio coś muli......

Co do wychowania w szkole owszem szkoła powinna uczyć, jednak tego zadania nie spełnia . Ale to nie ma być tak, że szkoła ma wychować obywatela w 99%, a w 1% rodzice - to byłby absurd.
Młody obywatel bierze swoje wzorce z otoczenia, najbliższego środowiska. Patrzy na rodziców/znajomych/kumpli/nauczycieli/rodzinę. Więc nie mówmy iż szkoła jako instytucja ma wychować - ona ma przede wszystkim nauczyć!

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Odpowiedz do tematu