|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
[Cari 1.8 GDI] dziwna sprawa z obrotami!!!! |
| Autor |
Wiadomość |
marcinos1979 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-06-2008, 18:00
|
|
|
A CE nie wymrugał żadnego błędu ?
A jak zachowują się obroty, gdy z EGR-em jest coś nie tak (np. z powodu jego zabrudzenia ) ?
[ Dodano: 15-07-2008, 17:45 ]
Powracam do tematu dziwnych wahań obrotów, gdyż do tej pory problem nie został rozwiązany. Dziwi mnie jedna sprawa: jak silnik sobie trochę popracuje na biegu jałowym, to osiąga pewną temperaturę, przy której obroty są stabilne. Wyłączam zapłon, uruchamiam z powrotem silnik i znów zaczyna się falowanie, a czasami nawet takie gwałtowne szarpanie tych obrotów w przedziale 600-900 obr/min. To dzieje się na ciepłym silniku, na zimnym obroty są OK. Obroty stają się również stabilne, gdy odłączę wtyczkę od czujnika temperatury płynu chłodzącego, ale czujnik ten już wymieniłem i nadal powrót do punktu wyjścia - znów obroty falują ! Co jest tego przyczyną, bo już mnie szlag trafia ! Jakie powinny być wartości rezystancji tego czujnika przy określonych temperaturach ? ( może dysponujecie jakimś wykresem ? ). Coś wam przychodzi do głowyc co to może być ? Błagam o pomoc !
Pozdrawiam ! |
|
|
|
 |
|
|
|