Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Carisma] Demontaż środkowej konsoli model '95-'99
Autor Wiadomość
alex
[Usunięty]

Wysłany: 17-04-2007, 07:57   

Zastosowałem się do rad i nie ryzykowałem przegrzania sprzętu, co prawda CB radio by się tam zmieściło, ale obawa o sprzęt zwyciężyła i radio musiało zawisnąć od strony pasażera.
Dzięki za radę.

phixius 
Mitsumaniak
Gotów do lotu ;)

Auto: Carisma 1,8 GLS, CJO 1,3 Jazz
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-04-2007, 12:32   

Wstaw jakąś fotke jak zamonotwałeś CB. Właśnie też się do tego przymierzam i nie wiem za bardzo gdzie...

alex
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2007, 06:12   

CB radio zainstalowałem na boku konsoli od strony pasażera, tak, by nie przeszkadzało przy nogach, by nie wiał na niego nawiew i był szybki demontaż. Po odkręceniu śrub mocujących zostaje sam uchwyt do radia. Fotki o ile temat Cię jeszcze interesuje mogę Ci przesłać na e-maila (nie nadają się na forum, nie są najlepszej jakości).

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 06-05-2007, 19:15   

ja tez poprosze
kiler@[usun to]battlenet.pl

a jak samo radyjko?
grzeje sie?
ja swoje chce wlasnie wcisnac w ten schowek. Z tym, ze sam schowek jest za maly i bede musial go wyciąc od tyłu, a z przodu pozostanie w zasadzie tylko klapka. Za radyjkiem jest juz sporo miejsca na rozchodzenie sie temperatury i mysle, ze nie bedzie z tym problemu.

robal0001
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2007, 21:41   

Siemanko ma ktoś może jakieś dane odnośnie tej żaróweczki w zegarku?? Rozebrałem już wszystko co potrzeba i jutro ide do sklepu. Miał ktoś jakiś problem z dostaniem takiej żarówki? Pisze na niej OSRAM 12V 1,2W. Jakieś jeszcze dane mi potrzebne są?? A może ktoś zamawiał i ma jakiś ciekawy link. Pozdro dzięki za wszystkie informacje.

[ Dodano: 07-05-2007, 21:44 ]
Jeżeli moge to też poprosze fotki tego CB. Nie wiem gdzie zamontować w swojej Cari żeby nie przeszkadzało. Z góry dzięki robal001@o2.pl

DarkAngel
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2007, 22:13   

Schowek ten ( pod radiem) na CB w ogóle się nie nadaje, gdyż o ile ewentualnie można byłoby je tam upchnąć, o tyle byłby juz problem z kablami.
Ja w swojej zrobiłem to tak:
Środek auta
Z bliska
Nocą
I na koniec:
Moje auto z profila

A pochwale się, co mi tam :)

alex
[Usunięty]

Wysłany: 20-05-2007, 08:26   

Moje CB Radio jak juz pisałem zainstalowałem z boku konsoli od strony pasażera.
PLUSY:
łatwy demontaż (w razie potrzeby),
łatwa obsługa CB Radia
MINUSY:
Po demontażu widać ramkę i kable
Zamontowane radio nie wyglada super estetycznie, ale w Cari nie znalazłem na nie lepszego miejsca

Oto efekty:

jaxan 
Mitsumaniak

Auto: Carisma, Colt, L300
Wysłany: 07-07-2007, 14:25   

Gdzie sa te żarówki do podświetlenia? .... może ich nie ma... i już wiem czemu nie świeci :idea: :wink:

Trzoso
[Usunięty]

Wysłany: 06-12-2007, 09:21   

Dokupiłem ostatnio uchwyt na napoje. Czy aby go zamontować muszę rozbierać całą konsolę, czy może jest jakiś prostszy sposób. Mam bardzo złe doświadczenia z plastikowymi zapinkami.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 06-12-2007, 10:16   

musisz rozbierac, wczesniej nie miales czy cos polamales?
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Trzoso
[Usunięty]

Wysłany: 06-12-2007, 10:46   

Niestety nie miałem, tylko zaślepka a lubię w czasie jazdy wypić kawę więc kupiłem kompletny uchwyt z prowadnicą. Plastików się boję bo już wyłamałem zaczep kierunkowskazu podczas wymiany żarówki.
A może da się odkręcić tylko dolne śruby mocujące konsolę i unieść ją bez zdejmowania górnej części?

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 06-12-2007, 11:26   

nie, musisz cala
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

szczepek76
[Usunięty]

Wysłany: 08-12-2007, 17:06   

pod gorna czescia masz dwie srubki i musisz je odkrecic

kacmaster
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2008, 16:30   

sorry za offtopa
Szczepek z jakiej części miasta jesteś? JA z południowej dzielnicy przemysłowej

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 12-05-2008, 07:42   

A ma kto rysunki do Cari po lifcie - padła mi jedna zarowka przy podswietleniu komputera i sie zastanawiam jak sie dobrac do tego ;) ??

kupujepolskieprodukty.pl

Odpowiedz do tematu