[Carisma] Demontaż środkowej konsoli model '95-'99 |
Autor |
Wiadomość |
alex [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2007, 07:57
|
|
|
Zastosowałem się do rad i nie ryzykowałem przegrzania sprzętu, co prawda CB radio by się tam zmieściło, ale obawa o sprzęt zwyciężyła i radio musiało zawisnąć od strony pasażera.
Dzięki za radę. |
|
|
|
 |
phixius
Mitsumaniak Gotów do lotu ;)
Auto: Carisma 1,8 GLS, CJO 1,3 Jazz
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 181 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 17-04-2007, 12:32
|
|
|
Wstaw jakąś fotke jak zamonotwałeś CB. Właśnie też się do tego przymierzam i nie wiem za bardzo gdzie... |
|
 |
alex [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 06:12
|
|
|
CB radio zainstalowałem na boku konsoli od strony pasażera, tak, by nie przeszkadzało przy nogach, by nie wiał na niego nawiew i był szybki demontaż. Po odkręceniu śrub mocujących zostaje sam uchwyt do radia. Fotki o ile temat Cię jeszcze interesuje mogę Ci przesłać na e-maila (nie nadają się na forum, nie są najlepszej jakości). |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-05-2007, 19:15
|
|
|
ja tez poprosze
kiler@[usun to]battlenet.pl
a jak samo radyjko?
grzeje sie?
ja swoje chce wlasnie wcisnac w ten schowek. Z tym, ze sam schowek jest za maly i bede musial go wyciąc od tyłu, a z przodu pozostanie w zasadzie tylko klapka. Za radyjkiem jest juz sporo miejsca na rozchodzenie sie temperatury i mysle, ze nie bedzie z tym problemu. |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
robal0001 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2007, 21:41
|
|
|
Siemanko ma ktoś może jakieś dane odnośnie tej żaróweczki w zegarku?? Rozebrałem już wszystko co potrzeba i jutro ide do sklepu. Miał ktoś jakiś problem z dostaniem takiej żarówki? Pisze na niej OSRAM 12V 1,2W. Jakieś jeszcze dane mi potrzebne są?? A może ktoś zamawiał i ma jakiś ciekawy link. Pozdro dzięki za wszystkie informacje.
[ Dodano: 07-05-2007, 21:44 ]
Jeżeli moge to też poprosze fotki tego CB. Nie wiem gdzie zamontować w swojej Cari żeby nie przeszkadzało. Z góry dzięki robal001@o2.pl |
|
|
|
 |
DarkAngel [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2007, 22:13
|
|
|
Schowek ten ( pod radiem) na CB w ogóle się nie nadaje, gdyż o ile ewentualnie można byłoby je tam upchnąć, o tyle byłby juz problem z kablami.
Ja w swojej zrobiłem to tak:
Środek auta
Z bliska
Nocą
I na koniec:
Moje auto z profila
A pochwale się, co mi tam |
|
|
|
 |
alex [Usunięty]
|
Wysłany: 20-05-2007, 08:26
|
|
|
Moje CB Radio jak juz pisałem zainstalowałem z boku konsoli od strony pasażera.
PLUSY:
łatwy demontaż (w razie potrzeby),
łatwa obsługa CB Radia
MINUSY:
Po demontażu widać ramkę i kable
Zamontowane radio nie wyglada super estetycznie, ale w Cari nie znalazłem na nie lepszego miejsca
Oto efekty:
     |
|
|
|
 |
jaxan
Mitsumaniak

Auto: Carisma, Colt, L300
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 256 Skąd: Rzeszów - Niechobrz
|
Wysłany: 07-07-2007, 14:25
|
|
|
Gdzie sa te żarówki do podświetlenia? .... może ich nie ma... i już wiem czemu nie świeci |
|
|
 |
Trzoso [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 09:21
|
|
|
Dokupiłem ostatnio uchwyt na napoje. Czy aby go zamontować muszę rozbierać całą konsolę, czy może jest jakiś prostszy sposób. Mam bardzo złe doświadczenia z plastikowymi zapinkami. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 06-12-2007, 10:16
|
|
|
musisz rozbierac, wczesniej nie miales czy cos polamales? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Trzoso [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 10:46
|
|
|
Niestety nie miałem, tylko zaślepka a lubię w czasie jazdy wypić kawę więc kupiłem kompletny uchwyt z prowadnicą. Plastików się boję bo już wyłamałem zaczep kierunkowskazu podczas wymiany żarówki.
A może da się odkręcić tylko dolne śruby mocujące konsolę i unieść ją bez zdejmowania górnej części? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 06-12-2007, 11:26
|
|
|
nie, musisz cala |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
szczepek76 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-12-2007, 17:06
|
|
|
pod gorna czescia masz dwie srubki i musisz je odkrecic |
|
|
|
 |
kacmaster [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2008, 16:30
|
|
|
sorry za offtopa
Szczepek z jakiej części miasta jesteś? JA z południowej dzielnicy przemysłowej |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
|
|