Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Po włączeniu klimy ; zapala się Check Engine
Autor Wiadomość
saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-09-2008, 12:38   

1. Potestuj klime bez trybu AUTomat bo w większości znanych mi przypadków dziwnie on działa o ile w ogóle cokolwiek robi...

2. Za mało tankujesz - trza lać do pełna :p

Fabjan 
Forumowicz

Auto: GDI 1,8 Avance 2000 r (125 KM)
Wysłany: 09-09-2008, 12:59   

hehehe... z tym tankowaniem to w tym miesiącu muszę oszczędnie, wszak zakupiłem moją Niunię dosłownie trzy tygodnie temu i się totalnie wypłukałem. Na nogi stanę dopiero w październiku i właśnie na ten miesiąc planuję naprawy wszelkich niedoskonałości ;)
Klima pójdzie na "odstrzał" jako pierwsza, bo coś mi się wydaje, że jednak już przetestowałem wszelkie możliwe ustawienia a jak nie chłodziło, tak nie chłodzi ;)

No, ale okej. Skoro mówisz, że to może wina za małej ilości paliwka w zbiorniku, to po pracy zaleję za kolejne 50 PLN (więcej już naprawdę nie wyrobię :doubt: ;) )

Carisma Avance 1,8 GDI z 2000 roku (125 KM)

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 09-09-2008, 13:31   

Fabjan napisał/a:
No, ale okej. Skoro mówisz, że to może wina za małej ilości paliwka w zbiorniku, to po pracy zaleję za kolejne 50 PLN (więcej już naprawdę nie wyrobię :doubt: ;) )

Do pełna :P :twisted:

PS. Nie prościej tankować zawsze do pełna a skoro chcesz lać za 50zł to jak od pełna ci spadnie wskaźnik do 3/4 baku to zalać znowu do pełna?

Fabjan 
Forumowicz

Auto: GDI 1,8 Avance 2000 r (125 KM)
Wysłany: 09-09-2008, 13:43   

Oczywiście, że łatwiej. Ale jak już wspomniałem... wszelkie oszczędności zainwestowałem w kupno mojego nowego cacka, więc na razie muszę ostrożnie z funduszami. W końcu za coś trzeba żyć. A taki zalew "pod korek" to wydatek rzędu >200 PLN, a na taki jednorazowy "wyskok" mnie póki co nie stać ;)
No, ale oczywiście wszelkie wskazówki biorę do siebie i na pewno już od października będę jeździł utrzymują pełniejszy poziom zbiornika :)

Carisma Avance 1,8 GDI z 2000 roku (125 KM)

Odpowiedz do tematu