Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mapy do GPS
Autor Wiadomość
Wook@sH 
Mitsumaniak

Auto: Galant E39A - 2.0 4x4 '89
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-08-2008, 10:02   

polecam stronę http://gps24.pl/ i ich forum, dużo informacji przydatnych i pod względem doboru map jak i zakupu samej nawigacji.
w skrócie napisze że tam polecane są mapy dodawane do TomTom'a oraz Garmin'a (GPMapa).

kuba.wroc.pl
[Usunięty]

Wysłany: 26-08-2008, 08:53   

udało mi się pożyczyć najnowszą automapę na kilka dni i ją przetestować i faktycznie z tymi trójwymiarowymi bryłami to przesada. Zupełnie nie potrzebne, a tylko zasłania siatkę ulic. Na szczęście można to wyłączyć. Testowałem mapę w swoim Wrocławiu i nie zauważyłem błędów. Tylko w paru miejscach wiadomo - ja wiem lepiej niż maszynka :badgrin: ale zdecydowałem się kupić właśnie tą.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 28-08-2008, 17:46   

Hiszpan napisał/a:
A na jakiej podstawie twierdzisz, że AutoMapa nie ma konkurencji? Masz kilka różnych map
Obecnie używam AM, ale wcześniej jeździłem na kilku innych. Nie muszę ich mieć teraz.

michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Wysłany: 28-08-2008, 18:32   

AM jest całkiem niezła. Chociaż czasem też ma różne "kwiatki":
- drogi asfaltowe pokazuje jako gruntowne
- drogi przejezdne ciągnikiem pokazuje jako gruntowne utrzymane

No i miplo działa fatalnie :(

damiano
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2008, 23:24   

ja używam AutoMapy 5. W drodze na wakacje z Bytomia do Pucka i potem trasa powrotna: dwa razy AM niezbyt dokładnie określiła skręt i go minąłem... Ale podczas całych dwutygodniowych wakacji nad polskim morzem zaprowadziła mnie bezbłędnie do każdego miejsca jakie wpisałem :lol: W sumie zrobiłem na samym wybrzeżu ponad 700 km i zawsze dojechałem do celu!
Raz stojąc w korku przed rondem we Władysławowie nagle zakomunikowała mi, abym skręcił w prawo (z głównej drogi) - no to skręciłem. Poprowadziła mnie jakimiś bocznymi uliczkami i nagle wyjechałem z powrotem za drogę główną w stronę Helu! :mrgreen: Tym samym ominąłem zapchane rondo i korek :P
Ogólnie jestem zadowolony z działania mapy; tak samo w miastach jak i na trasie.
Pozdrawiam!

Chudy23
[Usunięty]

Wysłany: 01-09-2008, 17:10   

AutoMapa 5.0.5 533, IGO 8 i Mapamap wszystkie trzy na jednym GPS.. :D

góral1 
Mitsumaniak
Miły gbur . . .

Auto: Vectra A
Wysłany: 01-09-2008, 18:00   

Ja używam TomToma na komórce, ale pokrycie kraju jest słabe. Przypuszczam, że to wina aktualizacji, która jest sprzed ponad roku. Jednakże kiedy jadę po drogach, które ona obejmuje to jest to przejrzyście pokazane i pomyłka zdarzyła mi się tylko dwa razy, ale taka, że mogłem ją skorygować w miarę szybko. Polecam, ale z lepszym pokryciem kraju.

Odpowiedz do tematu