Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:05
pierwsza wpadka outlandera
Autor Wiadomość
Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-08-2008, 22:21   

Kurde chciałbym mieć takie problemy :) Wole zalożyc opaske za 2 zł niz kupować nowe turbo :P

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 10-08-2008, 22:53   

Morfi napisał/a:
Wole zalożyc opaske za 2 zł niz kupować nowe turbo
Taa, tylko najpierw trzeba wydać 140 tysi :D To raczej trochę wkurza ;) że taka pierdoła, którą może naprawić kowal unieruchamia taki wózek 8)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 11-08-2008, 08:08   

Nie unieruchamia tylko zabiera mu większość mocy skoro brak doładowania i silnik pewnie idzie jak zwykły wolnossący dizel :badgrin:

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 11-08-2008, 10:54   

Ale z tego co sie orientuje diesle z turbo maja rozrzad ustawiony na branie a nie zasysanie wiec tutaj bym nie byl takim optymista....

Krzychu

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 13-08-2008, 19:04   

krzychu napisał/a:
Ale z tego co sie orientuje diesle z turbo maja rozrzad ustawiony na branie a nie zasysanie

Silnik musi ssać powietrze bo to wymusza poruszający się w cylindrze tłok.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 13-08-2008, 23:28   

ale w silnikach bez Turbo zawory sa zamykane wczesniej a z turbo pozniej (tak aby nawet po tym jak tlok zaczyna isc do gory jeszcze turbo wtlaczalo tam powietrze) a jak tego turbo nie ma silnik moze drastycznie spasc moc jesli w ogole bedzie dzialal. Na pewno nie dziala to tak jak silnik ktory normlanie nie jest z turbo bo ma wlasnie innaczej ustawiony rozrzad. Tak samo z wydechem poniewaz przy turbo jest wieksze cisnienie na kolektorze wydechowy przez co zawory powinny byc zamykane wczesniej (bo jak nie ma turbo rozpedzone powietrze wyciaga czesc spalin po tym jak tlok minie najwyzszy stan)

To takie moje male przemyslenia

Krzychu

Deluvian
[Usunięty]

Wysłany: 14-08-2008, 10:02   

Ja niestety prócz przemysleń mam duze doświadczenie w tej kwestii, więc jest tak, na początku strasznie szarpie samochodem cieżko jest ruszyc jak przetrwamy ten przykry moment i wyjdziemy ponad 2tys obrotów jest już lepiej podstawa to trzymać samochód na obrotach nie szarpie i da sie jechac kazdy podjazd to niestety wyzwanie i droga przez mękę z ciągłymi redukcjami, jesli zapali sie checkengin to jest jescze trudniej bo wtedy moc jest dodatkowo redukowana

kordiank2 
Mitsumaniak
MojTytułJestZaDługi

Auto: eclipse 4G
Wysłany: 18-08-2008, 20:19   

...uff całe szczęście że mam nieuturbionego outka z pierwszej generacji - na wszelki wypadek sprawdziłem wszystkie inne opaski, zwłaszcza te od rurek wodnych, gdzie jest większe ciśnienie. no i są wszędzie z podwójnego drutu. ale to auto wyprodukowane w japonii na rynek amerykański :D

DZIEŁA na SZTUKI

Odpowiedz do tematu