Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:05 |
pierwsza wpadka outlandera |
Autor |
Wiadomość |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 6530 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 10-08-2008, 22:21
|
|
|
Kurde chciałbym mieć takie problemy Wole zalożyc opaske za 2 zł niz kupować nowe turbo |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 10-08-2008, 22:53
|
|
|
Morfi napisał/a: | Wole zalożyc opaske za 2 zł niz kupować nowe turbo | Taa, tylko najpierw trzeba wydać 140 tysi To raczej trochę wkurza że taka pierdoła, którą może naprawić kowal unieruchamia taki wózek |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 11-08-2008, 08:08
|
|
|
Nie unieruchamia tylko zabiera mu większość mocy skoro brak doładowania i silnik pewnie idzie jak zwykły wolnossący dizel |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 11-08-2008, 10:54
|
|
|
Ale z tego co sie orientuje diesle z turbo maja rozrzad ustawiony na branie a nie zasysanie wiec tutaj bym nie byl takim optymista....
Krzychu |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 13-08-2008, 19:04
|
|
|
krzychu napisał/a: | Ale z tego co sie orientuje diesle z turbo maja rozrzad ustawiony na branie a nie zasysanie |
Silnik musi ssać powietrze bo to wymusza poruszający się w cylindrze tłok. |
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 13-08-2008, 23:28
|
|
|
ale w silnikach bez Turbo zawory sa zamykane wczesniej a z turbo pozniej (tak aby nawet po tym jak tlok zaczyna isc do gory jeszcze turbo wtlaczalo tam powietrze) a jak tego turbo nie ma silnik moze drastycznie spasc moc jesli w ogole bedzie dzialal. Na pewno nie dziala to tak jak silnik ktory normlanie nie jest z turbo bo ma wlasnie innaczej ustawiony rozrzad. Tak samo z wydechem poniewaz przy turbo jest wieksze cisnienie na kolektorze wydechowy przez co zawory powinny byc zamykane wczesniej (bo jak nie ma turbo rozpedzone powietrze wyciaga czesc spalin po tym jak tlok minie najwyzszy stan)
To takie moje male przemyslenia
Krzychu |
|
|
|
 |
Deluvian [Usunięty]
|
Wysłany: 14-08-2008, 10:02
|
|
|
Ja niestety prócz przemysleń mam duze doświadczenie w tej kwestii, więc jest tak, na początku strasznie szarpie samochodem cieżko jest ruszyc jak przetrwamy ten przykry moment i wyjdziemy ponad 2tys obrotów jest już lepiej podstawa to trzymać samochód na obrotach nie szarpie i da sie jechac kazdy podjazd to niestety wyzwanie i droga przez mękę z ciągłymi redukcjami, jesli zapali sie checkengin to jest jescze trudniej bo wtedy moc jest dodatkowo redukowana |
|
|
|
 |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 704 Skąd: Boćki - podlaskie
|
Wysłany: 18-08-2008, 20:19
|
|
|
...uff całe szczęście że mam nieuturbionego outka z pierwszej generacji - na wszelki wypadek sprawdziłem wszystkie inne opaski, zwłaszcza te od rurek wodnych, gdzie jest większe ciśnienie. no i są wszędzie z podwójnego drutu. ale to auto wyprodukowane w japonii na rynek amerykański |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
|