| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| Rezerwa paliwa - na ile wystarczy ? |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Devo [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 27-09-2008, 13:44 |   
 |  
               | 
 |  
               | Tak. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | czekoladka_1981   Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
 Kraj/Country: Polska
 Pomogła: 150 razy

| 

|  Wysłany: 27-09-2008, 18:08 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | spown napisał/a: |  	  | A u Was też najpierw sobie murgnie od czasu do czasu, a dopiero później zaczyna świecić na stałe? | 
 Tak!
 |  
				| _________________ 
  Piszę poprawnie po polsku. pozdrawiam
 Renata
 EA5W

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Marcino   Mitsumaniak
 Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r

| 

|  Wysłany: 28-09-2008, 10:25 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Cytat: |  	  | 
 Mam idealny silnik i nie chciałbym go zniszczyć, a słyszałem i wiem że gaz niszczy silnik. Nie masz wycieków itp?
 | 

Bajki, bajki, zobacz ilu uzytkowinków ma załozone LPG i jest ok. Warunek to dobrze załozona instalacją.
 |  
				| _________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
 2006- .... -  Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
 był - 2011 - 2019    - Pug 307sw
 była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
 był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
   Czyli w tym przypadku 6a13
  " by tomchuck 
  |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Marti   Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0

| 

|  Wysłany: 28-09-2008, 19:13 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Forest_Taft napisał/a: |  	  | Marti, a tak przy okazji, jaki masz gaz i jak się sprawuje? | 

Szkoda gadać bo wstyd - gość od którego kupiłem auto zapłacił 2,5k zł na staga 100 i teraz muszę się męczyć (uważać). Prędzej zmienię auto (na gala 2,5l) niż instalację.
 |  
				| _________________ 

--------------------------------------------------------------------------------
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Forest [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 29-09-2008, 09:21 |   
 |  
               | 
 |  
               | Marcino, Ja nie wiem czy bajki, ale kiedyś (jeszcze w szkole) rozmawiałem z chemikiem o gazie i mówił że produktem spalania gazu jest woda, a że ta szkodzi autu to już sam wydedukowałem. Generalnie mechanikiem nie jestem to nie wiem. A co do samego założenia, to nawet w telewizji się słyszy o "rzetelnych" instalatorach, i boję się mojego gala dać jakiemuś rzeźnikowi.

Marti, To tylko współczuć, jeśli chodzi o firmy to nie bardzo się znam, ale wnioskuję ze sekwencja...(widziałem Audi A4 ze zwykłym gazem podpiętym pod dolot powietrza z filtra......HAHAHA)

A ja właśnie szukam firmy, która robi to na prawdę dobrze. Czy znacie jakąś w Woj. Łódzkim?
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Marcino   Mitsumaniak
 Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r

| 

|  Wysłany: 29-09-2008, 20:07 |   
 |  
               | 
 |  
               | Forest, woda odparuje ze spalinami i jest git...nie ma sie czymś martwić.. Juz kilka osób w galantach ma LPG i to po kilkadziesiąt tysiaczków zrobione, ja sam prawie 40kkm i z tego powodu ze mam LPG nie wyminiłem jeszcze ani jednej częsci. Zreszta Krzysio_1972 ma chyba już ponad 100kkm na LPG..
 Jak to moj instalator powiedział, niech się pan nie obrazi ale galant ma prosty silnik....

O LPG szukaj w dziale Polecane Instalacje/gazownicy, tam sie pare osób z Łodzi wypowiadało.
 |  
				| _________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
 2006- .... -  Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
 był - 2011 - 2019    - Pug 307sw
 była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
 był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
   Czyli w tym przypadku 6a13
  " by tomchuck 
  |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | R2D2   Nowy Forumowicz
 R2D2

Auto: Galant V6 EA5A 6A13

| 

|  Wysłany: 08-11-2008, 14:12 |   
 |  
               | 
 |  
               | Cześć, w temacie gazu: mam instalkę KME Bingo i dopiero niedawno dowiedziałem się jaką, choć jeżdżę już 9 miesięcy, bo pomimo przejechania 45 tys. km, w ogóle nie musiałem nic robić oprócz jednej regulacji zaraz po założeniu. Auto mi nieco spowolniło i kazałem kolesiowi z lapkiem nieco podkręcić ilość wtryskiwanego gazu. Chodzi jak złoto przy różnych
  prędkościach, spalanie: miasto około 11, mieszane (70 w trasie, 30 po mieście) bo tak dzielimy się z żoną, to po przejechaniu 350 km co trzeci dzień tankuję (trzeba odliczyć jazdę na zimno). Jechałem 300 km autostradą - 120 km/h - spalanie 10,5, 140 km/h w deszczu - 10. |  
				| _________________ R2D2
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | akbi   I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
 Zaproszone osoby: 65

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Forest [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 08-11-2008, 17:21 |   
 |  
               | 
 |  
               | Ja właśnie ostatnio tez sprawdziłem, i od pierwszego zapalenia/mrugnięcia kontrolki. przejechałem 89km, i lejąc pod korek nalałem 61,67L. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |