jaki ubezpieczyciel i ile płacicie za Carisme only UK |
Autor |
Wiadomość |
jarek
Forumowicz bus driver

Auto: MSS 1,9 DI-D S 115KM 2003
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 16-11-2008, 22:12
|
|
|
Manysh napisał/a: | kolega dostał mandat za przekroczenie predkosci i z tego tytułu podniesli mu ubezpieczenie nieznacznie jak ze stanowi ryzyko | Dostałem jakieś dwa miesiące temu i nic nie podnieśli,może twój koleś miał pecha |
_________________ każdy jeżdzi tym czym lubi, lub na co go stać !!!
 |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2008, 23:35
|
|
|
byc moze nie wiem ,ale odbyło sie to sadownie bo nie miał prawka UK tylko PL policeman pytał tez o ubezpiczenie i prawdopodobie zawiadomił firme ubezpieczajaca o manadacie i podniesli mu ubezpieczenie dostał tez info ze wrazie kolejnych mandatów ma obowizaek poinformowac, bo maja prawo nie wypłacic kasy wrazie zatajenia wykroczen, nazwali to jakos ale nie pamietam, jak sie dowiem to napisze
Jarek ty to jakos przez firme załatwiałes byc moze działa to inaczej trza sie dowiedziec |
|
|
|
 |
jarek
Forumowicz bus driver

Auto: MSS 1,9 DI-D S 115KM 2003
|
Wysłany: 16-11-2008, 23:51
|
|
|
Ja kompletnie nic nie robiłem,podpisałem tylko jakiś dokument,odciągneli z wypłaty i po sprawie.Ludzie z biura załatwiali,za to im płacą. |
_________________ każdy jeżdzi tym czym lubi, lub na co go stać !!!
 |
|
|
|
 |
Bury
Mitsumaniak
Auto: EA2W,Z34A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-01-2009, 17:20
|
|
|
Ja za Galanta EA_2A zaplacilem 320 funtów za rok za pełne ubezpieczenie z legal cover.
Mam 26 lat,pełne zniżki,nie brałem tylko pomicy drogowej.
Firmę poinformowałem o swoich 3 punktach za predkosc i mam to wykroczenie wpisane w ubezpieczeniu.
Moja polisa jest o tyle ciekawa,ze przy wyjezdzie poza UK informuje firme i wtedy mam 60 dni pelne ubezpieczenie na terenie calej UE. |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2009, 14:25
|
|
|
mógłbys podac co to za firma ? i podac www |
|
|
|
 |
Giant [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2009, 16:38
|
|
|
Widze ze ja mialem pecha Full Comprehensive na mojego MSW (importowany) place £125 za miesiac!! I to bylo najtansze ubezpieczenie jakie znalazlem.
Firmy ktore specjalizuja sie w ubezpieczeniach samochodow importowanych najtansza wycene dali mi za £2650 a najdrozsza £3150!!
Zlodziejstwo w bialy dzien |
|
|
|
 |
Bury
Mitsumaniak
Auto: EA2W,Z34A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-01-2009, 17:59
|
|
|
Manysh napisał/a: | mógłbys podac co to za firma ? i podac www |
equity red star
nie wiem jak tam ubezpieczenia na necie
ja wbilem w jakas strone swoje dane
jakies moneysupermarket.co.uk albo cos takiego
i przez dwa dni dzwonili do mnie rozni ludzie z ofertami
jedna padla wlasnie z tej firmy a zadzwonila do mnie brookerka z mojego miasta
poszedlem do biura i ubezpieczylem
teraz zglosilem lpg zamontowany w PL i tez nie bylo problemu
dalem papieru-nawet nie tlumaczone do skopiowania w biurze,ona tam zadzwonila i jest zgloszone
poprosilem o list potwierdzajacy poinformowanie firmy o tym fakcie i wsio OK |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
|
Wysłany: 19-01-2009, 18:45
|
|
|
Giant napisał/a: | Widze ze ja mialem pecha Full Comprehensive na mojego MSW (importowany) place £125 za miesiac!! I to bylo najtansze ubezpieczenie jakie znalazlem.
Firmy ktore specjalizuja sie w ubezpieczeniach samochodow importowanych najtansza wycene dali mi za £2650 a najdrozsza £3150!!
Zlodziejstwo w bialy dzien |
Bo źle szukasz...
Po pierwsze trzeba było się tutaj zapytać i byś wiedział, że:
1. W japończykach prosto z Japonii specjalizuje się SKY INSURANCE (głównie sportowe autka typu Evo, RX-8, Supra, Skyline, VR4, ale inne też). Teraz mam u nich swego VR4 za 320 rocznie full comprehensive.
2. Dostałem quotation od Swiftcover na ten rok i wyszło mi 230 za rok za full comprehensive (z 7 yrs NCB i 10 yrs full driving license). Teraz spróbuje powalczyć z moim SKY by zeszli do 220 za rok przy odnowieniu, bo jak nie to bye-bye. |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
Giant [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2009, 20:50
|
|
|
swinks_UK, Moglbys podac jakis numer tel do Sky Insurance?
Mnie umowa konczy sie w sierpniu ale zadzwonilbym do nich i sprawdzil jaka wycene by mi dali.
Nazwa tej firmy brzmi mi znajomo,nie wiem czy od nich nie mialem jakiejs wyceny bo dostalem kilkanascie telefonow z roznych firm z ich ofertami i kazdy byl niby najtanszy i specjalizowal sie w importowanych
Nie wiem jak oni obliczaja te swoje wyceny Vito mam ubezpieczone w CIS Insurance i place £80 miesiecznie za any driver,polecilem ich kumplowi ktorym ma wiecej znizek za bezwypadkowa jazde i za jego Vito dali mu £110 za miesiac |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
|
Wysłany: 21-01-2009, 01:02
|
|
|
Tu masz link:
http://www.skyinsurance.co.uk/
Powołaj się też, że wiesz o nich z Club VR4 forum. Z tego co wiem dla członków CVR4 jest ok. 20% zniżki (członkowstwo w CVR4 kosztuje 20 GBP za rok, więc kwestia tego czy się kalkuluje). |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
mike951
Forumowicz
Auto: Legnum FL/Galant Kombi 2.5 v6
Dołączył: 10 Maj 2007 Posty: 114 Skąd: ANGLIA LONDYN ZŁOCIENIEC
|
Wysłany: 22-01-2009, 01:27
|
|
|
Słyszeliscie o tym ze jesli macie dwa auta którymi jezdzicie to znizki czyli NCD są przypisane tylko do jednego auta a nie do dwóch.
Gdy okaze sie to prawdą to co zrobimy gdy mamy ubezpieczone dwa auta przez jakis okres czasu np. 5 lat i po tym czasie nabieramy prawo don 5 lat NCD w dwóch przypadka . Co sie stanie gdy zgłosimy szkode . Zabiorą NCD z dwóch polis czy tylko z jeden?
hehe dajcie znac jak sie cos dowiecie bo małobiali przez telefon są nie zrozumiali. Pozdro |
_________________ Legnum FL znaleziony
 |
|
|
|
 |
|