Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Szczęki Hamulcowe -> problem z tłoczkiem
Autor Wiadomość
WeinMaster 
Mitsumaniak

Auto: Galant 1.8TD '92 r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-05-2006, 13:39   

Może coś takiego :arrow: :arrow:

http://www.motipdupli.pl/...ukty&m2=4&m3=37

Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Wysłany: 22-05-2006, 23:04   

Moze bedzie dobry chyba zapodam i sprawdze :)
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

WeinMaster 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-05-2006, 08:38   

zastanawiam sie jakby wygladał samochód pomalowany na czarny mat :wink: :)
a szczeki pomaluje na czarno :}

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2006, 20:42   

Wracajac moze jednak do tematu, walczylismy dzis z recznym (bebnowy) w prawym kole i lipa. Z lewej jest, a z prawej na zuzlu nie jest w stanie zablokowac kola. Sila na rolkach wyniosla 0,5kN. Zdjelismy tarczo-beben podkrecilismy szczeki, zeby byly jak najblizej bebna, okladziny sa (nie za grube ale przypuszczam, ze tam takie sa tymbardziej ze w niektorych miejscach jeszcze nawet nie dotarly sie), wszystko nasmarowalismy smarem grafitowym, sprawdzilismy czy ciagnie i zalozylismy. I co? I d*pa. Nie wiem o co chodzi :?:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 19-06-2006, 21:51   

A sprawdziliście czy tłoczek chodzi? Wydaje mi się to logiczne - taz sprawdzenie tego skoro jeszcze się szczęki nie dotarły.
I druga sprawa - jak linka? Jeżeli jest zardzewiała jak u mnie były to tez nie będzie hamować...

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2006, 21:54   

Proponowałbym też (oprócz tego, co napisał Hubert) wyregulować dźwignię ręcznego. Jeśli jedna z linek jest wyciągnięta, efekt będzie identyczny...

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2006, 22:11   

Linki przy dzwigni sa napiete jednakowo, tloczek chodzi, alinka nie jest zardzewiala :(

WeinMaster 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-09-2006, 11:10   

Witam po długiej nieobecności :)

Ino wymieniłem wsio tak jak tu mi podpowiadaliście i balans hamulców przeniósł się na tył :wink:

Jak cisne na maxa hamulec to prędzej zapiszczą tylnie oponki niż przednie. Pompka padła czy co ?

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 23-09-2006, 12:30   

albo masz zapowietrzone hamulce z przodu, albo rozdzielacz sily hamowania, no bo tarcz chyba nie smarowales jakims tluszczem?

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 23-09-2006, 22:55   

A ja własnie wczoraj 2 godz i dzisaij 2 i przejrzałęm soebie hamulce. Wszytko wyglda ok, rozebrałem zacisk, wysmarowałem od now wszytk śruby smarem miedzianym zeby się zaciski nie zapiekały, jeden na jednej śrubie cięko chodził.
Zastanowiło mnie ze tylko na jednej ze śrub na koncu miałem taki rowek a na nm gumkę? W jaki to celu było?

II sprawa to jak u was z osłonami tarcz, czy też bierze je zab czasu?, jak bede miał wiecej czasu to wezmę sie kompleksowo za malowanie hamlców.
POzdrawiam
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

WeinMaster 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-09-2006, 09:10   

Simones napisał/a:
albo masz zapowietrzone hamulce z przodu, albo rozdzielacz sily hamowania, no bo tarcz chyba nie smarowales jakims tluszczem?

Hmm, zasmarowane napewno nie ale mozliwe ze rozdzielacz moze byc zapowietrzony :roll: ale jak spuszczam płyn to nawet bańieczka mała nie leci z wężyka. Wiec niewiem.

Marcino napisał/a:
II sprawa to jak u was z osłonami tarcz, czy też bierze je zab czasu?, jak bede miał wiecej czasu to wezmę sie kompleksowo za malowanie hamlców.
POzdrawiam

Tak, u mnie osłony też już bierze ruda kur..... ehem. Na dniach też sobie wsio pomaluje ładnie, juz kupiłem lakier nawet :)

Odpowiedz do tematu