Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dlaczego lubimy Galanta
Autor Wiadomość
Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-11-2008, 21:08   

Marcino napisał:
taki piekny jest tylko jeden.. moj...;)
wynika z tego że mojego tam nie było :-)
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

KamilR10 
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance
Wysłany: 17-11-2008, 23:21   

Dołączam sie do wszytkiego co wcześniej napisano. Gdy zobaczyłem go pierwszy raz wiedziałem żę muszę go kiedyś mieć. Tego wyglądu nic nie zastąpi.

Nathan 
Mitsumaniak
FJMT*

Auto: EA5W 2,5V6 tiptronic '01
Wysłany: 18-11-2008, 00:47   

Dlaczego lubię Galanta? Odpowiem pytaniem: bo jak nie lubić Gala? :biggrin:

Kiedy parę miesięcy temu zastanawiałem się na jakie auto zmienić moją trzecią Madzię (którą już należało zmienić :wink: ) - a w grę wchodziła wyłącznie marka japońska i model produkowany w Japonii - to właśnie Wy tu na forum przekonaliście mnie, że właśnie Galant, chociaż nie bez wad, jest fascynującym, niepowtarzalnym i niepospolitym autem z wyjątkowym charakterem: przyjemność z jazdy, wygląd, wyposażenie, osiągi, trwałość, niezawodność, stosunek cena/jakość, V6 etc... No... i dziś sam to potwierdzam :thumbright:
Do tego auta po prostu ma się osobisty stosunek w większym stopniu, niż do innych.
2006-2008 Mazda 626 GW 2.0 ditd
2008- wreszcie wymarzony Gal EA5W 2.5 V6 CH Edition
Masz Galanta? Wpadnij do Galantville: http://galantville.myminicity.com

cerber
[Usunięty]

Wysłany: 20-11-2008, 20:01   

Mam podobne zdanie co poprzednicy, ale tak czytam te wypowiedzi i mam wrażenie jakbym znalazł się pomiędzy grupą blondynek które kupją auto bo kolor nadwozia bedzie pasował do koloru torebki:) he he

tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Wysłany: 20-11-2008, 20:20   

cerber napisał/a:
Mam podobne zdanie co poprzednicy, ale tak czytam te wypowiedzi i mam wrażenie jakbym znalazł się pomiędzy grupą blondynek które kupją auto bo kolor nadwozia bedzie pasował do koloru torebki:) he he

bo dobrych samochodow jest wiele, podobnych parametrami technicznymi do galanta, ale tylko on ma ta swoja niepowtarzalna klase,swoj styl-akurat taki nam podpasowal i dlatego te argumenty moga sie smiesznymi wydawac:) w koncu volvo czy honda tez ciekawa oferte maja, ale popatrz na ich smutne miny :badgrin: galant ma w sobie cos zawadiackiego, wrecz aroganckiego :)

Dziadek2
[Usunięty]

Wysłany: 20-11-2008, 21:14   

Pierwszy raz widziałem Rekina w Holandi. A było to około 8-9 lat temu,powiedziałem takiego musze miec, nie wiedzałem że nazywają je Rekin, Syn mi powiedział tato to Rekin. Wtedy to było coś wyrózniał się w tłumie Opli.Audi,WV,i tych francuzów. Galanta już miałem dwujka z 1982. Pierwszy raz jechałem Galantem, brat dał mi się przejechać, i juz byłem gotowy. Był to disel ale na tamte czasy to był odlot,Komfort, przyspieszenie szybkosć ponad 160 szybciej nie było gdzie. Puzniej była trójka z 1990 r. A następny juz był Rekin z 1997 r. disel miał być 2.5 V6 ale jezdziłem do Holandi więc dislem było taniej czego puzniej żałowałem. Problemy z uszczelkami pod głowicą. Teraz 2.5 V6 to jest to co widzałem wtedy w Holandi.

pompec 
Mitsumaniak
misiu-maniak

Auto: EA5W Avance'02 tiptronic
Wysłany: 22-01-2009, 17:03   

coś mi się wydaje Panowie (i Panie), że to chodzi o Galanta najnowszego, co nie idzie na Europę... następce EA0, a to zdjęcie wstawili pierwszego lepszego Gala...

lusia29
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2009, 20:48   

bo jest ładny?bo ja w nim jeszcze ładniej wyglądam?

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 08-02-2009, 21:18   

Bo Emila jeszcze ładniej w nim wygląda :)

i dlatego,że tak pięknie mruczy.(galant oczywiście :D )

AnoniM79
[Usunięty]

Wysłany: 10-02-2009, 08:42   

No cóż, Galant to samochód niepowtarzalny i rzadko spotykany. A najważniejsze że jest to samochód cholernie męski :P , dla twardzieli :twisted: . Szkoda tylko, że mojej żonie się nie podoba :? . Do dzisiaj mówi: "co za paskudztwo żeś kupił"....
Pzdr

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 10-02-2009, 09:08   

AnoniM79 napisał/a:
Szkoda tylko, że mojej żonie się nie podoba . Do dzisiaj mówi: "co za paskudztwo żeś kupił"....

Ale galuś to wyjątek i ma coś w sobie że urzeka . Nie żadne niemckie , włoskie , francuskie , do których mam uraz, które są przereklamowane. Żona napewno go polubi z czasem.
Renata
EA5W

AnoniM79
[Usunięty]

Wysłany: 10-02-2009, 09:12   

O galu marzyłem od czasu kiedy się pojawił (czyli od ok.'97), do dzisiaj jak do niego wsiadam to żal mi nim jeżdzić :P . Niestety żona naprawdę twierdzi że Gal jest paskudny... a ten przód to już wogóle do bani. Ale najlepsze w tym jest to , iż ona głównie nim jeździ (ja mam służbówkę) i większość osób w pracy zaczepia ją i wypytuje o tę piękną maszynę, którą przyjechała...
Pzdr

tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Wysłany: 10-02-2009, 14:45   

moja zona to uwielbia gala i nie wyobraza sobie zebysmy jezdzili czyms innym, jest tak dumna z niego, ze czasami...to sie az dziwie, ze kobieta moze az tak samochod lubic :)
mowi o nim "nasz misiu" albo "nasz galu" :D i jedyne czego zaluje, to fakt, ze nowy juz tak nie wyglada a tym w nieskonczonosc jezdzic nie bedziemy przeciez:)

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 12-02-2009, 11:04   

Widzę, że dla większości to miłość od pierwszego wejrzenia ;) Ja pierwszy raz zobaczyłem go jakieś 8 lat temu jak chodziłem jeszcze do 1 klasy LO i odrazu powiedziałem, ze kiedyś takiego kupię. Tak jak większość z Was, lubię go za jego niepowtarzalność :D Jak wysiadam z niego to czasem jeszcze sobie postoje żeby popatrzeć chwilę :P Mojej dziewczynie się podoba ogólnie i uwielbia jeździć nim jako pasażerka, ale przód (ta niepowtarzlana część auta) nie przypadł jej do gustu :)

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 30-03-2011, 13:26   

AnoniM79 napisał/a:
O galu marzyłem od czasu kiedy się pojawił (czyli od ok.'97), do dzisiaj jak do niego wsiadam to żal mi nim jeżdzić .

Jak moze być żal jezdzić samochodem... przecież po to jest a nie zeby go ogladać..:)
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

Odpowiedz do tematu