STARION KUNY |
Autor |
Wiadomość |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 18-11-2008, 07:19
|
|
|
LEWY napisał/a: | Ja myślałem ze chodzi o to ze ciężki silnik jest na końcu lawety, |
dokładnie - jak zacznie się bujać, to nie sposób toto opanować - powstaje potężna dźwignia przestawiająca tył auta....
LEWY napisał/a: | Nie bardzo była mozliwość załadowania go inaczej bo ma zapieczone hamulce |
w takich przypadkach bierze się lorkę z wyciągarką..... auto bez kół na nią wciągniesz.....
LEWY napisał/a: | jak bysmy brali go przodem to połamalibyśmy zderzak. |
z tym też łatwo sobie poradzić - na pewno łatwiej niż ryzykować holowanie niebezpiecznego składu... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
KUNA
Nowy Forumowicz

Auto: MITSUBISHI STARION 2,6TURBO WB
|
Wysłany: 18-11-2008, 20:48
|
|
|
Witam was mitsumaniaki cieszy mnie bardzo, że wierzycie w moje piękne autko i dziekuje za wszystkie dobre słowa. Dziś (18,11,2008r.) byliśmy u mechaniora i jeszcze go nie odpalili kreci ale nie chce zapalić jutro będą walczyć dalej bo chce jak najszybciej go odpalić i zacząć remont silnika. Chcą go zapalić na zapych ale nie ma hamulców i porażka bo nie możemy dostać cylinderków do zacisków z tyłu, ale będą walczyć oby im sie udało zapalić i wywnioskować co tam jest nie tak.
Czytałem wszystkie wasze wypowiedzi i widziałem ze jeden z kolegów napisał o tej lawecie że auto było tyłem, jak już napisał Lewy było tyłem bo chodziło o zderzak , który jest bardzo nisko i tak jakoś wykminiłem zeby tak jechało, ale Józio tak go pasami spioł, że nawet granat nie oderwał by go od lawety. . Ogólnie respekt dla L200 za to jak cisneło z tą lawetą bo bujało się koło 100km/h przeważnie heh.
Pozdrawiam wszytkich.
p.s. dzis 18,11,2008r. byliśmy oglądać saporo fajne ale w gazie:( |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 18-11-2008, 20:55
|
|
|
KUNA napisał/a: | Ogólnie respekt dla L200 za to jak cisneło z tą lawetą bo bujało się koło 100km/h przeważnie ( |
Mój galant jechał na lawecie przez chwilę 140
W każdym razie powodzenia w doprowadzania do ideału |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 18-11-2008, 21:01
|
|
|
KUNA napisał/a: | le Józio tak go pasami spioł, że nawet granat nie oderwał by go od lawety. |
No to tym gorzej : ) wiesz jak się zachowują sanki z na których siedzi ciężki facet - sanki podczepione do samochodu na lince 5m ? Na pewno możesz sobie wyobrazić jak nim rzuca na zakręcie - w tej sytuacji podobnie.... |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 19-11-2008, 06:25
|
|
|
Piękna sprawa
 |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
LEWY
Mitsumaniak

Auto: LANCER EVO II
Pomógł: 11 razy Dołączył: 26 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Prabuty/Gdynia
|
Wysłany: 19-11-2008, 08:56
|
|
|
tamto miało troche inny stan
tylnie błotniki troche gniły i środek był do poprawek ale podobno ciągle jeździ.
Właściciel opowiadał strasznie ciekawe historie o tym że widział kiedys takie na sprzedarz za 10 tyś swoje z łaską oddał by za 5-6. |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-11-2008, 19:14
|
|
|
Sapporo |
Just think...
. |
|
|
|
 |
KUNA
Nowy Forumowicz

Auto: MITSUBISHI STARION 2,6TURBO WB
|
Wysłany: 13-12-2008, 18:13
|
|
|
Witam przed świętami Dziś 13.12.2008r. byłem u swojego potworka i dowiedziałem się nieciekawej rzeczy mianowicie że w moim starionie pękniety jest wał , mechanicy chcąc go odpalić zrobili juz troche elektryki, wymienili świece i naprawili hamulce, a przez czwartek i piątek zdjeli mise i wyszła ta niespodziewajka. Ale nie poddam się dopuki potwór się nie obudzi. Zwracam się z prośbą do was Mitsumaniaki, jeśli ktoś może mi pomóc to prosze o odp. Najbardziej skłaniał bym się by kupić kompletny blok. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 14-12-2008, 00:43
|
|
|
co jakis czas sie trafia starion do rozbiurki w uk, ale czy komus bedzie sie chcialo wal wyciagac? pewnie caly silnik odrazu ktos pusci, ostatni jaki widzialem ze zostal sprzedany to bylo 300funtow. druga sprawa to koszt transportu z UK... trzeba by sprawdzic czy 4g63 starionowski ma taki sam wal jak inne miski 4g63 ( ja jestem cienki w takie klocki)
moze ktos na forum starion.prv.pl ma w czesciach silnik . |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 16-08-2009, 12:13
|
|
|
KUNA, jak Starion? Walczysz czy polegles? |
|
|
|
 |
LEWY
Mitsumaniak

Auto: LANCER EVO II
Pomógł: 11 razy Dołączył: 26 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Prabuty/Gdynia
|
Wysłany: 19-08-2009, 10:59
|
|
|
Jeszcze się trzyma i nie poległ do końca
Silnik jest już rozłożony są nowe panewki, czekamy na części rozrządu uszczelki itp
i będzie można myśleć o zapaleniu.
Tylko ze o tym to już właściciel się wypowie,
kilka zdjęć co i jak teraz wygląda.
 |
|
 |
jaxan
Mitsumaniak

Auto: Carisma, Colt, L300
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 256 Skąd: Rzeszów - Niechobrz
|