Przesunięty przez: akbi 24-11-2008, 09:43 |
Mam problem - głowica Lancer GTi |
Autor |
Wiadomość |
KucharMSN
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer GTi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-11-2008, 13:14
|
|
|
w sumie nie mialem zadnych problemow oprocz wycieku spod walu korbowego, ale to zrobilem! dzien po tym zagotowal sie silnik! woda poszla rura i zgasl! na drugi dzien odpalilem bez problemu, ale przejechalem doslownie 400 metrow a znowu temperatura wzrosla do maksimum! strzelila uszczelka pod glowica |
_________________ Kuchar |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-11-2008, 13:48
|
|
|
A co z głowica? Pękła czy co? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
KucharMSN
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-11-2008, 17:17
|
|
|
nie, glowica jest cala! a to robi jakas roznice, jak zawory sa wyzej niz szlif?! moze bede mial glowice 4g67. ktos sie do mnie odezwal ze ma caly silnik do sprzedania:) |
|
|
|
 |
Zorro123 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-11-2008, 17:23
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | A co z głowica? Pękła czy co? |
Przy przegrzaniu głowica może się wypaczyć i to na tyle że szlif nie będzie możliwy. Wystarczy że szpilka była za słabo dokręcona. Miałem podobny wypadek w maszynie budowlanej. Tylko ze tam była głowica na 12 cylindrów. makabra ile to kosztowało. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-11-2008, 19:09
|
|
|
Zorro123, ja wiem co może się stać. Ciekaw byłem co stało się w tym przypadku.
KucharMSN napisał/a: | ! a to robi jakas roznice, jak zawory sa wyzej niz szlif?! |
Na głowicy masz znak fabryczny pokazujący o ile można ją splanować. Jak nie jest przekroczony - jest dobrze. Jeżeli jest - trzeba założyć głowicę i sprzedzić na wycisk. Tzn sprawdzić czy zawory nie spotykają się z tłokami. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
KucharMSN
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-11-2008, 19:45
|
|
|
no to ona juz jest do wymiany, bo tak to chyba by mi powiedzieli w japan auto ze to jeszcze da rade zrobic, a mowili ze jej juz nie ma z czego planowac
[ Dodano: 22-12-2008, 00:16 ]
witam wszystkich ponownie i ponownie chcialem wszystkim podziekowac za dobre rady i za pomoc!!! juz nie dlugo moj GTi odzyje, kupilem silnik 4G67 od colta i glowica w srode poszla juz do planowania, teraz tylko czekam az mi ja skreca i w koncu moja rakieta wyjedzie o wlasnych silach z warsztatu:) ciesze sie niesamowicie! jeszcze raz wielkie dzieki:) |
|
|
|
 |
|