|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 16-09-2007, 13:23 |
[CJ1A 1.3] Przestał palic na pierwszy cylinder.... |
Autor |
Wiadomość |
misiu-bisi [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2006, 23:21
|
|
|
a może cisnienie spręzania sprawdź po prostu i bedzie wszystko jasne(z próba olejową) |
|
|
|
 |
jax1982 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-07-2006, 09:16
|
|
|
misiu-bisi napisał/a: | a może cisnienie spręzania sprawdź po prostu i bedzie wszystko jasne(z próba olejową) |
sprawdze to w pierwszej kolejnosci, tylko tyle na glowie ze nie mialem czasu dzis z rana podjechac do mechanika.... a teraz on nie ma czasu bo tyle roboty ma ( inny mechanik niz ten comi naprawiał )
co do powyzszych postow, z tego co wiem to robiona byla glowica przez szlifierza, wymienione polksiezyce, zawor wymieniony byl jeden - ssacy to byl chyba co sie spalil... tyle bylo zrobione
ok wiec sprawdziłem cisnienie sprezania i wyszlo tak:
to z lewej jest z przed w/w naprawy, a z prawej obecne - to z prawej jak widac jest minimalnie wyzsze - i teraz tak, mechanik co robil probe stwierdzil ze sprezanie igielka i bez sensu robic probe olejowa bo gorne pierscienie sa na 100% ok - natomiast ten co mi naprawiał stwierdzil ze uszczelnia olejem, dlatego jest takie ladne sprezanie....
oto oba wykresy:
najchetniej to bym go sam rozebral i zobaczylco jest grane |
|
|
|
 |
|
|