Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
narty 2009
Autor Wiadomość
JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-01-2009, 12:39   

gigant87 napisał/a:
20-22 lutego do Szczyrku, aby nauczyć się jeździć na desce. Może jest ktoś jeszcze chętny
Zobaczę, może ja? Z tym, że ja na nartach :) Dawno nie byłem w Szczyrku. A gdzie chciałbyś jeździć, na których wyciągach?

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

zuzu 
Mitsumaniak

Auto: Colt CA1A 1.3 '94
Wysłany: 30-01-2009, 13:49   

maxwell61 napisał/a:
a pozniej krecha w dół...jeszcze musze popracować nad carvingowaniem...prawy skręt leży, ale z biegem czasu bedzie lepiej...poza tym buty!!!...masakra nie ułożone do końca....

hehe, moja jazda mniej więcej też tak wygląda, ale przynajmniej ubaw przy tym niezły :mrgreen:
może kiedys dane mi będzie nauczyć się wkońcu porządnie szusować :biggrin:

maxwell61 
Mitsumaniak
(****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Wysłany: 31-01-2009, 21:09   

ja zaczynalem od zbyt stromych stoków...a tam nauka słabo idzie :/...na lekkich stokach mysle ze bedzie do opanowania a pozniej zwiekszac bede stopien trudnosci

gigant87 
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Wysłany: 31-01-2009, 21:29   

JCH napisał/a:
gigant87 napisał/a:
20-22 lutego do Szczyrku, aby nauczyć się jeździć na desce. Może jest ktoś jeszcze chętny
Zobaczę, może ja? Z tym, że ja na nartach :) Dawno nie byłem w Szczyrku. A gdzie chciałbyś jeździć, na których wyciągach?

będę mieszkał przy wyciągu na Skrzyzcne...
jednak właścicielka mówiła, że dla początkujących jest jakiś KRASNAL...

nie wiem, pierwszy raz jadę do Szczyrku, może mi coś polecisz?
Ostatnio zmieniony przez gigant87 01-02-2009, 11:22, w całości zmieniany 1 raz  

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 01-02-2009, 11:07   

gigant87 napisał/a:
będę mieszkał przy wyciągu na Szrenicę...
Co :?: :shock:
To trochę daleko od Szczyrku :lol: :wink: 8)
Pewnie chodziło Ci o Skrzyczne. Jeśli tak to jest tam wyciąg krzesełkowy dwuetapowy - najpierw wyjeżdża się na Jaworzynę (taka polana) a później II część już na duże Skrzyczne. Do nauki to nie jest dobre miejsce bo tamtejsze trasy to czarny FIS, i dość stroma czerwona Kaskada. Co prawda jest tam jakaś niebieska ale była to bardziej taka nartostrada przez las. Jedyny atut to wyciąg - krzesło. No ale na orczyku też powinieneś się naumieć ;)
Lepsze byłoby Małe Skrzyczne z kompleksem Czyrna-Solisko tylko trzeba tam podjechać autem, busem. Nie wiem też jak tam wygląda sytuacja bo przez długi czas były spory na linii właściciele działek a właściciele wyciągów.

gigant87 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-02-2009, 11:27   

Zgadza się chodziło o Skrzyczne, przepraszam- pisałem na szybko...
Właśnie na Czyrną będę dojeżdżał raczej, a dlaczego wszyscy (Ty i Pani, u której zarezerwowałem pokój) mówią, że tam trzeba samochodem podjechać?

To podobno tylko 500m...

Jadę z dziewczyną, chcemy się nauczyć lub choć spróbować jeździć na desce...
Jednak, może się zdecydujemy na deske w piątek, a w sobotę na narty- oczywiście zapiszemy się na szkółkę.

Obecnie: F34

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 01-02-2009, 13:31   

gigant87 napisał/a:
To podobno tylko 500m...
Podobno ;)
Wg mapy to jakieś 2 km do Czyrnej a Czyrna zdaje się, że nie chodzi >>klik<<, może tylko częściowo.

arek 69
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2009, 13:44   

jak jedziesz do Szczyrku to nigdy nie wiadomo co cię spotka,ja tam się na nich obraziłem :evil: teraz jak nie mam czasu to smigam na chwilę pojezdzić do Wisly Nowej Osady bo mam blisko wyciag Na Wróblonki - tylko niecały 1000m orczyk ale od 8.00-9.00 free i mało ludzi do południa. Polecam jeszcze Chopok na Słowacji ale po Euro zdrozało za to kolejki zdecydowanie mniejsze.

gigant87 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-02-2009, 13:48   

JCH napisał/a:
gigant87 napisał/a:
To podobno tylko 500m...
Podobno ;)
Wg mapy to jakieś 2 km do Czyrnej a Czyrna zdaje się, że nie chodzi >>klik<<, może tylko częściowo.

Trudno...
Zresztą zostały jeszcze 3 tygodnie...
Jak nie da rady zasmakować białego szaleństwa to chociaż odpoczniemy po sesji w górach :)

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 01-02-2009, 17:24   

Kilka migawek ze stacji narciarskiej "Male Ciche" :wink:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 01-02-2009, 20:33   

arek 69 napisał/a:
Wisly Nowej Osady bo mam blisko wyciag Na Wróblonki - tylko niecały 1000m orczyk ale od 8.00-9.00 free i mało ludzi do południa.
Hue, hue, hue .... :lol: :lol: :lol:
Wszelki duch... Arek :!:
Toż ja się tam prawie że wychowałem narciarsko :) Każde ferie, każdy weekend.... a ile gleb zaliczyłem .... i palec złamałem :)

arek 69
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2009, 16:48   

no widzisz Jacku, i myśmy sie tam jeszcze nie spotkali....szkoda....chyba se nalepię naklejkę Mitsumaniaki na narty :lol:

by the way...jadę tam jutro ...wykorzystać pare chwil i ostatnie dni feriii w pracy...

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 04-02-2009, 17:22   

arek 69 napisał/a:
by the way...jadę tam jutro
Daj znać potem jakie tam warunki, ceny, ile ludzi.... no w ogóle jak jest.

[ Dodano: 08-04-2009, 14:58 ]
Prawie już tradycyjnie zakończyłem sezon narciarski we włoskiej Marillevie i okolicznych rejonach (Madonna di Campiglio, Passo Tonale). Tak kiepskiej pogody nie trafiłem jeszcze nigdy :evil: 3 dni deszczu (na dole) i śniegu/śniegu z deszczem (na górze), widoczność zmierzająca do zera :( i 3 dni no takiej w miarę pogody, że dało się trochę pojeździć i nieco opalić.
Śniegu w tym roku jest na potęgę - nie wiem kiedy to stopnieje, skoro 1 kwietnia jeszcze dopadywało.
Poniżej kilka zdjęć z wyjazdu:

Jeden z niewielu pogodnych dni w Marillevie.

Po drodze odwiedziny i rzut oka na skocznię Bergisel w Insbrucku.

Wjeżdżamy kabinką z Passo Tonale.

Widok na Passo Tonale.

Trasa Paradiso.

Czekamy na wjazd w kierunku lodowca. Okazało się, że Włosi na chwilę zamknęli wjazd aby odstrzelić lawinę.

Sztruksik :)

cdn...

romero 
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
Wysłany: 11-12-2009, 11:00   

Odświeżając temat.
Wybieram się w ferie (Luty 2010) właśnie do Szczyrku.Słyszałem o przepychankach GAT z właścicielami gruntu(chodzi mi o Czyrna-Solisko).
Czy ktoś coś bliżej wie jaka jest obecnie sytuacja w tym sporze.Może miejscowi MM.
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.

Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: jest
Wysłany: 11-12-2009, 14:27   

A ja wybieram się z dziewczyna w styczniu do Zakopca. Chciałbym spróbować nart - pierwszy raz w zyciu :D Szczerze mówiąc nie mam o nartach zielonego pojęcia.
Stąd moje pytania:

- z jakimi kosztami wiąże się jazda na nartach (wypożyczenie sprzętu, opłaty za zjazdy, jakaś szkółka)
- czy są jakieś miejsca w których można się pouczyć, popróbować samemu, czy też lepiej skorzystać z pomocy instruktora.
- a no i właśnie, tak w ogóle to narty czy deska? :wink:

Trochę jestem przerażony, ale chciałbym spróbować :twisted:

FIESTA ST150

Odpowiedz do tematu