| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| [EA3A 2.4] Montaz alarmu ze zdalnym odpalaniem |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Zhan   Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 '99 EA5A tiptronic
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 15-01-2009, 23:12 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | win_p napisał/a: |  	  | a jak to zrobiles bo nie chcial bym zakladajac jedno zabezpieczenie rezygnowac z drugiego odpalanie to bajer ktory warto miec ale czy naprawde ten alarm dziala na tyle dobrze ze nie boicie sie zostawic odpalonego auta na parkingu szczerze mowiac myslalem tylko o alarmie ale cena tego nie jest wygorowana wiec moze i ja sobie pozwole zaszalec
 | 

w wolnej chwili zrobie opis podlaczenia i wrzuce na forum...
 co do alarmu to alarm jak alarm, wyje kiedy trzeba, nie nawala poki co... zaleta jest duzy zasieg pilota i informacja na pilocie o wzbudzeniu alarmu, jak sie mieszka na osiedlu to dosc przydatne
   oczywiscie jesli zalezy Ci naprawde na zabezpieczeniu auta to koniecznie wymysl sobie jakies swoje zabezpieczenie, w sieci znajdziesz mnostwo pomyslow na to jak utrudnic zycie zlodziejowi
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | joshua   Forumowicz

Auto: galant kombi 2002r 2.0

| 

|  Wysłany: 16-01-2009, 07:08 |   
 |  
               | 
 |  
               | w jaki sposob i gdzie zamocowac, ukryc, przylkeic, kluczyk z imo? |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | q67   Mitsumaniak

Auto: EA2W Galant 2.0 SE kombi 98'

| 

|  Wysłany: 16-01-2009, 09:09 |   
 |  
               | 
 |  
               | ja mam obok stacyjki równolegle do osi stacyjki przytwierdzony paskiem plastikowym. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | PiotrBe   Mitsumaniak
 - ogrodnik

Auto: Galant 2,5 V6-24 '97

| 

|  Wysłany: 16-01-2009, 11:41 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Piter.v8 napisał/a: |  	  | naprawdę przydatne szczegulnie jak się ma małe dzieci | 

prawda, też już o tym myślałem, bo narazie chodzę z dwoma kluczami, zapalam auto, ustawiam ogrzewanie, drugim kluczem zmykam i ide spowrotem na moje kochane czwarte piętro po małego, a że z natrury każdy człowiek jest leniwy, to chętnie założyl bym taki bajer, nawet chiński.

O utrudnianiu życia złodziejowi myślę tak: jak będą chcieli ukraść auto to nawet 23 patenty nie dadzą rady, bo je wezmą na lawetę, zawiozą do ładnego kontenera, który moż zagłuszyc GPS nawet i sobie pomontują i w koncu odpalą maszynę. Tylko pytanie, komu się kalkuluje robić takie cuda z autem wartym 20 kzł?? Tym bardziej ze nie jest to BWM, albo inne Adui, zeby pociąć na czynniki pierwsze i w tydzien na giełdzie opchnąć w drobiazgach. Te alarmy to raczej koledzy dla naszego spokojnego snu są.
   |  
				| _________________ GALANT '97 2,5 - 24 przecinak
 PAJERO '89 2,6 -górkowspinacz, aktualnie nieruchomość
 od niedawna jest Ducato 2,8 i.d.TD '00,
 i kolejny Miśkowaty: Hyundai H100, zwany pokraką

2.XII.08 Od dzisiaj tata;D

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Zhan   Mitsumaniak

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | win_p   Forumowicz
 PREZES

Auto: Galant 2.0 16v 1997r automat

| 

|  Wysłany: 17-01-2009, 19:59 |   
 |  
               | 
 |  
               | Zhan, wielkie dzieki niezly patent coraz bardziej zaczyna mi sie to podobac
 orietujecie sie moze czy zwykly laik moze sam probowac z instrukcja podlaczyc caly ten alarm czy lepiej sie zkontaktowac z jakims elektronikiem
 jak obejsc immo juz wiem ale czy reszta jest ladnie w instrukcji opisana kolory kabli itp?
 |  
				| _________________ Ginekologiem nie jestem, ale zerknąć mogę

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Zhan   Mitsumaniak

| 

|  Wysłany: 17-01-2009, 21:59 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | win_p napisał/a: |  	  | orietujecie sie moze czy zwykly laik moze sam probowac z instrukcja podlaczyc caly ten alarm czy lepiej sie zkontaktowac z jakims elektronikiem
 jak obejsc immo juz wiem ale czy reszta jest ladnie w instrukcji opisana kolory kabli itp?
 | 

powiem tak, instalacja alarmu to robota prosta ale strasznie czasochlonna dla laika i momentami dosc wyczerpujaca
  (po calym dniu spedzonym na nurkowaniu pod kierownica mialem ochote oddac auto w rece pierwszego lepszego alarmiarza celem dokonczenia), ja swoj alarm zakladalem chyba ze trzy czy cztery pelne dni, ale to troche tez dla tego, ze mialem kiepskie warunki i tak na prawde nie mialem kogo sie poradzic w momentach kryzysowych... co do instrukcji to nie wiem jaki model kupisz, ja mam exusa i instrukcja byla czytelna, co prawda bylo troche problemow tak jak ten z immobilizerem czy na przyklad taki, ze po zamotowaniu wg instrukcji nie dziala sterowanie ogrzewaniem
  ale to drobiazgi... ale jak lubisz dlubac to polecam, frajda jest spora i poznajesz od podszewki swoje auto...
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |