[1G 90-94] problem z paleniem po nocy |
Autor |
Wiadomość |
Coodo [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2009, 09:24
|
|
|
emil106 napisał/a: | szakal diagnoza jest dla silnika 1,8 po pierwsze a po drugie mam takie cos w ksiazce serwisowej i to nie takie proste znalesc przyczyne |
Jeżeli sprawdzisz błedy w sposób podany na stronce krzyżaka, a dioda ci jakiś pokaże, to już masz awarię, od której możesz zacząć |
|
|
|
 |
emil106
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi eclipse
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-01-2009, 12:32
|
|
|
dioda mi pokazuje caly czas na silniczek krokowy a wiem ze silniczek na bank mam dobry wczoraj wymienilem czujnik temperatury i usterka zniknela. mam jeszcze pytanie jakie powinny byc wolne obroty na zimny silniku |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 18-01-2009, 13:35
|
|
|
emil106 napisał/a: | jakie powinny byc wolne obroty na zimny silniku |
~1500 rpm |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Coodo [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2009, 15:59
|
|
|
Jaki to nr kodu co ci pokazywał że krokówka uszkodzona |
|
|
|
 |
beben1982 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2009, 11:47
|
|
|
podepnę się tu bo mój problem może być podobny otóż jakiś czas temu postawiłem miśka bo mi nie był potrzebny to było przed zimą z odpalaniem nie było problemu natomiast dziś jak chciałem go ruszyć to nie da rady kręci coś jakby łapał ale nie startuje zupełnie tak jakby się rozrząd przestawił ale to raczej nie możliwe dodam że cały czas stał na dworze nawet w te mrozy oczywiście bez akumulatora możliwe że coś padło a może coś z kompem |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 19-01-2009, 13:50
|
|
|
emil106 napisał/a: | dioda mi pokazuje caly czas na silniczek krokowy a wiem ze silniczek na bank mam dobry wczoraj wymienilem czujnik temperatury i usterka zniknela. mam jeszcze pytanie jakie powinny byc wolne obroty na zimny silniku |
nie ma mowy - nie ma takiego kodu
ew. moze pokazywac czujnik polozenia, ale nie silniczek |
|
|
|
 |
emil106
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi eclipse
|
Wysłany: 19-01-2009, 14:45
|
|
|
mechanik zczytywal bledy i mowil ze to krokówka wiec ja wymienilem a usterka byla dalej ta sama no ale teraz wymienilem czujnik temp i jest wszystko ok bal za dotknieciem kluczyka |
|
|
|
 |
Coodo [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2009, 16:33
|
|
|
emil106 napisał/a: | mechanik zczytywal bledy i mowil ze to krokówka wiec ja wymienilem a usterka byla dalej ta sama no ale teraz wymienilem czujnik temp i jest wszystko ok bal za dotknieciem kluczyka |
no właśnie też byłem ciekawy jaki to będzie kod |
|
|
|
 |
beben1982 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2009, 21:40
|
|
|
chłopaki a krokowy może mieć wpływ na to że auto wogóle nie pali bo jak ja próbuje odpalić swojego to rozrusznik kręci a krokowy tylko zgrzytnie i to jak tylko przekręcę kluczyk na start i nic więcej bo dalej to już tylko rozrusznik kręci i nic więcej |
|
|
|
 |
kliszczo
Nowy Forumowicz
Auto: Hyundai Lantra 92r J1 1.6 16V
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lut 2009 Posty: 27 Skąd: Sobibór
|
Wysłany: 26-02-2009, 21:45
|
|
|
A iskrę posiadasz normalnie, czy może gdzieś ci uciekła
Z tego co pamiętam to krokowiec może mieć na to wpływ. |
|
|
|
 |
Coodo [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2009, 21:51
|
|
|
kliszczo napisał/a: | A iskrę posiadasz normalnie, czy może gdzieś ci uciekła
Z tego co pamiętam to krokowiec może mieć na to wpływ. |
na iskrę?
beben1982 napisał/a: | chłopaki a krokowy może mieć wpływ na to że auto wogóle nie pali bo jak ja próbuje odpalić swojego to rozrusznik kręci a krokowy tylko zgrzytnie i to jak tylko przekręcę kluczyk na start i nic więcej bo dalej to już tylko rozrusznik kręci i nic więcej |
jak by krokowy padł to silnik by odpalił ,ale by miał niskie obr lub by gasł |
|
|
|
 |
beben1982 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2009, 22:11
|
|
|
iskra jest paliwo też dochodzi ale nie jestem pewny czy przez wtryskiwacze przechodzi na weakendzie będę go diagnozował może magiczna diodka mi odpowie na pare pytań:) |
|
|
|
 |
kliszczo
Nowy Forumowicz
Auto: Hyundai Lantra 92r J1 1.6 16V
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lut 2009 Posty: 27 Skąd: Sobibór
|
Wysłany: 27-02-2009, 08:46
|