Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
szybka pomoc czy ktos zna to SIGME !!!
Autor Wiadomość
kosior1975
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2009, 09:35   

znaczy nie wiem może ja rozbiorę chciałem motor przełożyć do swojego kombiaka a najlepiej wszystko przekładać jak ma się druga pod ręką na chodzie wtedy można dokładnie zrobić ale na razie to tylko pomysł może ja sobie zostawię i będę miał druga w manuału

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Auto: Diamante XS'94
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-03-2009, 09:39   

ja mam w sedanie motor 12v i jest raczej , ok - jakby sprawiał kłopoty , to wsadze 24v po generalce - ale wtedy już turbo dochodzi i wogóle maskra :D

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 10-03-2009, 10:17   

z tym turbo w sigmie to nie tak jak chciałbys virman :rolleyes: pierwsze: zauważ ze moment który przeniesiesz na przednie koła z takiego silnika / u mnie jest 290Nm przy ok. 3200 obr / tam będzie z 400-450 przy dobrym depnięciu na przedniej osi to masakra trzeba zmieniać półoski,może piasty ,hamownie no i skrzynię - najlepiej 6 biegową getraga
bo inne rozerwiesz na samym początku swojej fascynacji .320 koni na przedniej ośi to coś ale "coś za coś " wiem napewno że jezeli 226 koni nie wytrzymuje z automatem i po swoim doswiadczeniu z manualem /rozrywa moment skrzynki - obrotowy oczywiście / to trzeba się nagłówkować by to zegrać - a kontrola trakcji nie jest w stanie utrzymać auta bez poślizgu .
dodam iż gdy zakupiłem swoją sigmę i kręcąc ją na kazdym biegu pod 8 tys obrotów to skrzynka manualna pochodziła z pół roku :oops: ale 240 zamykała na 4 biegu nie na 5 :finga: i dlatego te sigmy w manualu są "extra" :axe: bo takie niepozorne a drapieżne

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Wysłany: 10-03-2009, 19:11   

hehe
no widzisz ja chce dodac aux układ - turbo niskocisnieniowe , i dac mu 0.2 - 0.25 bara max , zeby niec z 250 koników nie wiecej :) moment obrotowy zeby zrobic :)
i to mówisz ze skrzynke rozwali ? :) moze bedzie mial 50 nm wiecej , choc watpie , bardziej prawdopodobne ze 30 :) doloty i kolektory i wydech poprawie

to chyba skrzynka wytrzyma automat , ja zadko deptam , raczej szybko ale spokojnie jezdze - no moze nie spokojnie - dynamicznie ale bez butowania :)

bubek
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2009, 17:29   

Panowie, ta sigma jeszcze raz się pojawiła na allegro ...tylko cena już wzrosła, do 5500 tys. .... trzeba było brać za 4,5 :D

kosior1975
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2009, 17:51   

bubek, to ten typ jest jakiś zryty dzisiaj się z nim umówiłem jutro rano jadę ja kupić i cena była 4500 jeśli dojadę na miejsce a on mi powie ze chce teraz 5500 to sobie każę koszta podroży zwrócić bo o tym ze cena rośnie nic mi nie powiedział

bubek
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2009, 17:51   

a zaliczkę jakąś dałeś?

kosior1975
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2009, 18:19   

no chyba bym musiał z konia spaść zresztą właśnie do gościa się dodzwoniłem i cenę mam nadal 4500 dlatego ze już wcześniej się ze mną umawiał a cena 5500 jest na teraz jeśli ja bym nie kupił tylko ze gość robi sobie stryczka sam na siebie bo zanim ja przyjadę jutro do niego ktoś dzisiaj może ja zlicytować albo jutro w czasie dobijania targu i gostek jest w czarnej dupie :lol:

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Wysłany: 12-03-2009, 14:10   

UWAGA!! kosior1975 dzwonił właśnie do mnie z tą sigmą - to jest trup zajeżdżony , panewka stuka , bez klimy , wogóle paść straszna. Ryzyko wielkie jak ktośchce brać - także przekazuję wszystkim żeby nikt się już nie męczył :)

bubek
[Usunięty]

Wysłany: 12-03-2009, 20:15   

To nic dziwnego, że się tyle gościu buja ze sprzedaniem tego egzemplarza, i jeszcze w dodatku cenę podnosi zamiast obniżyć :D ... ale tu frajera nie znajdzie, my już się trochę znamy :D

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Wysłany: 12-03-2009, 21:17   

http://forum.mitsumaniaki...p=451071#451071

UWAGA!! PROSZĘ PRZECZYTAĆ POST!! ZLOT 17-19 kwietnia

kosior1975
[Usunięty]

Wysłany: 13-03-2009, 17:48   

http://www.allegro.pl/item579461403_sigma_92r.html

a wiec bylem zobaczyłem i zapłakałem stan tej sigmy to niestety gorzej niż źle , wszyscy którzy byli nią zainteresowani WIELKIE ODRADZAM!!!!!!
mankamentów bez liku, po pierwsze jeździł nią 22 łepek który miał swoje 1 auto w życiu zakatował ja na śmierć
mogę wymienić to co w niej nie działało
- ECS trup siedziała na glebie na max
- podgrzewane fotele trup nie działały
- pedał sprzęgła nie odbijał po wcisnąwszy zostawał w podłodze
- 2i 3 bieg wchodził z ogromnym trudem i mega zgrzytem
- wybite zawieszenie z przodu całkowicie
- auto nie trzyma obrotów a podczas jazdy na około 2500 obr przerywa silnik strasznie szarpie autem
- ABS nie działa tuz po ruszeniu zapala się kontrolka
- klimatyzacja całkowicie zdemontowana brak chłodnicy , kompresora drugiego wentylatora i przewodów
- no i najgorsze stuka panewka silnika !!!!!!
jednym słowem złom którego nawet na części nie można rozebrać bo tak naprawdę wszystko w nim już nie działa

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 14-03-2009, 10:05   

i sami widzicie jaka cena 4500 tys.za co??????

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Wysłany: 14-03-2009, 10:08   

a jak ten czerwony po drodze?

kosior1975
[Usunięty]

Wysłany: 14-03-2009, 16:36   

VirMan, niestety sprzedany

Odpowiedz do tematu