Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
E88A rozłożenie napędu
Autor Wiadomość
sion2002 
Mitsumaniak
Co by tu teraz...

Auto: Gal E88A 2,5 V6 4x4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-03-2009, 22:52   

Jeśli to coś pomoże: gdy miałem robiony wydech i autko było w górze - pokręciłem np. lewym tylnym kołem i przednie prawe się ruszało

Colt 1986 -> Audi B3 1990 1,6 -> Gal E54A 6A12 1993 -> Carisma TD 1998 -> Gal TD 1997 -> :( Ecli 1993 4G63 (Został w rodzinie - brat - w obce ręce nie oddam) :( Spłonął :( -> Gal '93 E88A 2,5 V6 4x4

gres 
Forumowicz

Auto: galant E88A
Wysłany: 28-03-2009, 12:22   

to chyba niestety nie pomoze :D Ja jak kupowłem to auto było w górze i kręciłem wałem , lewe przednie prawe tylne sie kreciło, ale wg.mnie świadczy to jedynie o braku szpery :(

VR4-E88A 
Nowy Forumowicz

Auto: E88A '96
Wysłany: 09-01-2010, 22:17   

napedy w tego typu autach sa dosc proste, bez jakichkolwiek blokad ani miedzyosiowych ani na dyfrach. mozliwe sa trzy blokady: przedni dyfer, miedzyosiowo i tylny dyfer, u nas niema nic! :] czyli kreca sie te kola ktore maja najmniejszy opor najczesciej po przekatnej, ale to tez roznie bywa. jedyna ciekawostke ktora zaobserwowalem to to ze tylny naped czasem odcina przy rekawie i wtedy nie musimy kopac lewa po heblu zeby jechac bokiem przy wyzszych prekosciach ;)

mitsu_pl 
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Wysłany: 10-01-2010, 13:09   

a no jest bajer jeden, między osiowy o "zwiększonym tarciu". Jakby był zwykły to napęd mógłby swobodnie trafiać tylko na jedno koło, ten mechanizm dba jednak o to, aby moc była rozprowadzana na obydwie osie, minimalnie zmieniając tylko jej rozkład... O resztę dbają już pozostałe mechanizmy różnicowe
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT

misiek-misiek 
Mitsumaniak
Kawosz :)

Auto: MSS; N16
Wysłany: 10-01-2010, 20:25   

Jeżeli chodzi o napędy, to musi byc jakaś "blokada" między tyłem a przodem bo jak miałem e88a to przez chyba 3 dni jeździłem z wyjętym wałem, tylko na przednim napędzie. Efekt był taki, że przy ruszaniu na skręconych kołach napęd gdzieś uciekał i zbierał się jakby się sprzęgło ślizgało, na prostych kołach szedł w miarę możliwie ale też to nie było to. Może jestem niedoświadczony w sztywnych 4ro napędówkach ale jakby nie było wału to w ogóle by nie jechał :roll:

mitsu_pl 
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Wysłany: 11-01-2010, 00:36   

czyli potwierdzasz to co napisałem wyżej ;)
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT

misiek-misiek 
Mitsumaniak
Kawosz :)

Auto: MSS; N16
Wysłany: 11-01-2010, 14:59   

no oczywiście :D bo z miejsca bym nie ruszył :P

Odpowiedz do tematu