|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAxW] Czujniki parkowania w kombi - zrób to sam |
Autor |
Wiadomość |
Valar
Forumowicz BornToBeWild

Auto: Galant Elegance Kombi 2.5V6`01
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-10-2018, 23:35
|
|
|
Hej,
jeździ ktoś jeszcze Galantem? a do tego montował czujniki?
Planuje założyć czujniki Amervox. Nad Valeo się zastanawiałem, ale jakieś opinie, że oszukują i w zimę wariują.
Zgadzam się, że Galant ma super widoczność, jednak gdy ciemno, brak oświetlenia, deszcz pada to jednak przyda jakaś pomocny buzer.
Więc jest tam ktoś jeszcze? |
_________________ Piękno rzeczy śmiertelnych mija, lecz nie piękno sztuki. - Leonardo da Vinci
Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. - Chińskie, Przysłowia
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 04-10-2018, 11:50
|
|
|
Ja mam w sedanie najtańsze chińskie czujniki z allegro. 60 zł + wysyłka kosztowały. Działają bez zarzutu już z 5 lat albo lepiej. |
|
|
|
 |
Valar
Forumowicz BornToBeWild

Auto: Galant Elegance Kombi 2.5V6`01
|
Wysłany: 05-10-2018, 20:46
|
|
|
ehh ja mam niestety jakąś awersje do chińskich wersji czegokolwiek. Bo jak na złość, właśnie one mi się psuły. A w tym przypadku nie chcę dziurawić zderzaka na marne.
Pewnie że wolę wydać mniej i być zadowolonym z wyboru, ale jak podziurawię zderzak a akurat trafię na jakąś lipę ...
Niestety nie znam również nikogo kto ma Amervox więc też nie mam pewności że wydam i będzie super.
Ale nie masz jakiegoś opóźnienia na czujnikach, jak to krążą opinie w necie. Nie łapie krawężników, trawki itp nieistotnych przeszkód? |
_________________ Piękno rzeczy śmiertelnych mija, lecz nie piękno sztuki. - Leonardo da Vinci
Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. - Chińskie, Przysłowia
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 05-10-2018, 22:37
|
|
|
Wyższą trawę złapie, ale raz pinie i cisza, więc wiem, ze to fałszywy alarm |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24337 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 06-10-2018, 20:17
|
|
|
też mam jakieś najtańsze za 45zł i działają od lat |
|
|
|
 |
|
|