|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 11-02-2007, 00:47 |
Raporty spalania MSW |
Autor |
Wiadomość |
tomekj [Usunięty]
|
Wysłany: 05-08-2006, 08:40
|
|
|
Znaczy jest inna ? czy tylko złożona po koreańsku? czy jest możliwa podmianka ( oczywiście w razie czego.. ) na skrzynie z MSW? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-08-2006, 21:14
|
|
|
Made in Korea. Wygląda z zewnątrz i w środku dokładnie tak samo jak ori z MSW, wymiana jest jak najbardziej możliwa. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
tomekj [Usunięty]
|
Wysłany: 07-08-2006, 14:32
|
|
|
Faktycznie skrzynia biegów nie jest najmocniejszym punktem tego auta, ale przed zakupem testowałem też MSW i tam też rewelacji nie było, aczkolwiek jeździłem autami z większymi przebiegami ( ta nieszcęsna trójka )
[ Dodano: 15-12-2006, 15:11 ]
Witam po dłuższej przerwie!
Wyminiłem w moim autku kable, świece, filtry, olej, termostat, i wyczyściłem przepustnice o on nadal nie chce się odwdzięczyć mniejszym spalaniem ( 14 LPG cykl miejski + bezyna na rozgrzewkę) . Czy coś można jeszcze zrobić? Czy już się z tym pogodzić? Nie dają mi jednak spokoju wyniki Dagera w spalniu , przecież w jego aucie jest instalacja podciśnieniowa, a więc powinno teoretycznie palić nawet więcej od mojego
A może koreańcy coś "poprawili"? |
|
|
|
 |
rangurmadur [Usunięty]
|
Wysłany: 20-10-2007, 21:29
|
|
|
tomekj napisał/a: | Napewno od stylu jazdy, ale w moim przypadku jest to dziwne bo ja nie mam za ciężkiej nogi. Będę jeszcze regulował gaz, ale nie spodziewm się rewolucji.
Dziwią mnie niektóre opinie że MSW pali na trasie 6 litrów a po mieście 8 l. benzyny.
Czy to możliwe ? Jeśli tak, to jak to się robi |
Wbrew tutulowi tematu, malo tutaj konkretow na temat rzeczywistych danych spalania.
Mam MSW z roku 95 4WD z silnikem 4G63 i spalanie na trasie (przy predkosci 100-120km/h) wychodzi regularnie 9,4-9,6 a w miescie gdzie zwykle co 50m sa progi zwalniajace lub ronda - 12,8-13,5 . Oczywiscie benzyny, bo w Islandii nie ma LPG. Jak to sie ma do wynikow innych Mitsumaniakow ??
Opinie, ze 1,5 tonowe auto spala 6 na trasie i 8 w miescie pozwole sobie zaliczyc do poboznych mrzonek . Niektore auta klasy kompakt maja problem z osiagnieciem takiego wyniku. |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 22-10-2007, 10:01
|
|
|
to jak swojego testowałem po trasie ale jechałem delikatnie i raczej 110 nie przekraczałem to spalanie ON wyszło mi poniżej 7l w mieście to już blisko 8l a czasem troszkę powyzej. Jak kupiłem misa to palił mniej ale wtedy miał na liczniku 165 tys., a obecnie ma 290 przekroczone. |
|
|
|
 |
Jurek [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2007, 12:48
|
|
|
Mój MSW spala po mieście w granicach 13-15 litrów LPG. Z tym, ze ja robię bardzo krótkie odcinki do pracy i z pracy (ok. 3km) więc silnik nawet się za bardzo nie zagrzewa zimą. W trasie, bez ładunku, tylko 4 osoby na pokładzie i przy delikatniej jeździe, tak 90-110km/h potrafi zejsc do 9,5l. Latem, wypad z rodziną i bagażem, obciążony na maxa, do tego klima czasami, wychodziło 10-11l LPG oczywiscie.
Inastalacja 2 generacji, założona jakieś 4 lata temu, nie serwisowana od nowości. Silnik po remoncie, min. nowe pierscionki.
To tyle chyba moich doświadczeń. |
|
|
|
 |
rangurmadur [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2007, 17:07
|
|
|
Hmm, teraz jest zima i spalanie w miescie zaczyna juz przekraczac 15 litrow benzyny na 100km. Zastanawiam sie , czy to norma, czy troszeczke za duzo.
Auto ma 195 000 przebiegu i olej byl zmieniany regularnie co.... 5000km (!) , silnik powinien wiec byc w dobrym stanie.
Nadmieniam ze jazda jest dosyc trudna - z reguly z predkosciami 30-50km/h, na zimowych oponach, z wlaczonym ogrzewaniem i swiatlami, czeste postoje i uruchomienia (ale juz cieplego) silnika , troche wolnej jazdy po stromych gorkach.
Czy ktos ma jakies doswiadczenia z jazdy w podobnych warunkach ? |
|
|
|
 |
Jurek [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2007, 13:47
|
|
|
No w tych warunkach, to według mnie moze tak być. Oglądam czasem na TVN Turbo testy róznych aut i np. małe autka z motorkami 1,2 - 1,4 potrafią na mieście pożreć po ok. 8-9 L/100km. Więc taki Wagon, dużo cięższe auto, z silnikiem 2,0 litry musi tez wiecej palić. A jeśli Ty jeszcze swojego po górach męczysz, to chyba nie ma się co dziwić. |
|
|
|
 |
grzes23 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2007, 17:07 Spalanie MSW
|
|
|
Juz kiedyś to pisałem !
Staram się każdemu przekazywać co mi powiedziano przy instalowaniu gazu: musi byź optymalne ustawienie bo jak za dużo pali to nie tylko problem kasy,ale źle to wpływa na silnik;mi chłopak ustawiał na komputerze,analiza spalin,jazdy próbne i wyszło potem,że pali 14 l gazu(a to sekwencja !)Jak pojechałem na przegląd po 1 tys.to to zgłosiłem z pretensją bo ten polecony warsztat mam 120 km. i nie mogę "wpaść po pracy".Palił mi 11 benzyny(4x4,aut)-miało być spalanie o 10% większe.No to szef wsiadł ze mną jeździł,ustawiał i wyszło,że pali 12-12,5 gazu (i 3-4 litry benzyny na 30 l gazu).Czyli nie wystarczy sam sprzęt-człowiek musi odpowiednio się nim posługiwać |
|
|
|
 |
rangurmadur [Usunięty]
|
Wysłany: 14-02-2008, 11:34
|
|
|
A moze tak z drugiej strony skali - jakie zanotowano NAJWIEKSZE zuzycie paliwa w MSW ??
U mnie przy sniegu do polowy kola, mrozie do -18 i zolwiej jezdzie do 40km/h z niezliczona iloscia zimnych rozruchow zuzycie paliwa wynioslo 18,2 litra/ 100km - oczywiscie BENZYNY. |
|
|
|
 |
|
|