|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 17-10-2009, 21:25 |
Chce kupic Galanta |
Autor |
Wiadomość |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 19-05-2009, 11:35
|
|
|
Stanwoczo przesadzona. Choć ostatnio zauważyłem tendencję do wzrostu cen wszystkich aut. Na Galancie to widać szczególnie, ponieważ ciężko o dobry egzemplarz, nie ma takiej podaży jak w przypadku innych marek. Cezar, wybrałeś zły okres na kupno gala :/ |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
Nathan
Mitsumaniak FJMT*

Auto: EA5W 2,5V6 tiptronic '01
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Kwi 2008 Posty: 88 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 23-05-2009, 23:55
|
|
|
Moim zdaniem nie bardzo - "stare" zegary (nie HC) i maska bez charakterystycznych przetłoczeń. Poliftowy jest natomiast przedni zderzak. |
_________________ *) FJMT = fan japońskiej myśli technicznej
1995-1999 Mazda 626 GC 2.0i
1999-2006 Mazda 626 GD 2.0i
2006-2008 Mazda 626 GW 2.0 ditd
2008- wreszcie wymarzony Gal EA5W 2.5 V6 CH Edition
Masz Galanta? Wpadnij do Galantville: http://galantville.myminicity.com |
Ostatnio zmieniony przez Nathan 24-05-2009, 00:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
BUBU
Mitsumaniak Partyzant

Auto: Endeavor
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Sie 2006 Posty: 1548 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 24-05-2009, 00:52
|
|
|
Zegary HC miała wersja SE , ciekawe że gość o felgach z SE "17" mówi że są "16"
Coś lekko miesza. Reszta faktycznie poliftowa.
Pozdrav |
|
|
|
 |
Cezar

|
|
|
|
 |
spown
Mitsumaniak ^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 05 Cze 2008 Posty: 625 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 24-05-2009, 12:25
|
|
|
Jak szukałem auta dla siebie w zeszłym roku, to też ten użytkownik miał jakieś 2 galanty i ciekawi mnie, czy zawsze ma takiego pecha, że ściąga je bez alu |
_________________ Mówią źle, mówią zły, mówią wariat... |
|
|
|
 |
Danyael
Mitsumaniak

Auto: EA5W-6A13-F4A42
|
Wysłany: 25-05-2009, 18:38
|
|
|
Jako, że jest to mój pierwszy post na forum (które śledzę już od dłuższego czasu), chciałbym się serdecznie przywitać ze wszystkimi szanownymi userami
Do rzeczy:
Całkowicie bezkompromisowo i bezapelacyjnie chcę zakupić Galanta w roczniku 1999-2000, silnik 2.0 lub 2.5 V6 (chociaż skłaniam się ku 2.0, gdyż opłaty za OC mogą mnie trochę wypstrykać z gotówki - zniżek brak ). Rozglądam się na wszelkich możliwych polskich i niemieckich portalach już od dobrych kilku miesięcy, ale nie trafił mi się jeszcze taki egzemplarz, który nie miałby rażących uchybień , lub po wstępnym sprawdzeniu czy oględzinach nie wyszłoby jakieś szydło z worka.
Apropos tego galanta - rozmawiałem już z właścicielem, z rozmowy zdawał się mówić całkiem do rzeczy i konkretnie - sam z siebie powiedział, że samochód miał lekką stłuczkę z przodu, na wszystkie pytania odpowiadał dość rzeczowo. Zastanawiam się czy nie pojechać na oględziny, ale zanim się wybiorę, prosiłbym o rzut okiem doświadczonych użytkowników na przesłane przez właściciela zdjęcia - czy warto w ogóle jechać go oglądać (bo ostatnio zrobiłem trochę drogi całkiem na marne - i kasa w błoto, dlatego postanowiłem w końcu napisać)
http://picasaweb.google.p...0AE&feat=email#
w/g VIN wszystko się zgadza, rocznik model itd...
lift czy nie lift?
Zderzak, białe migacze, felgi, znaczek i napisy z tyłu wskazują na lift - maska, zegary nie. A tarcze? to są te duże poliftowe czy nie?
Proszę o wypowiedzi Mitsumaniacy, bo ja w tym temacie dopiero "raczkuję"
Pozdrawiam, D. |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 25-05-2009, 19:13
|
|
|
Podeślij VIN na PW bo ze zdjęć nie powiem Ci czy ma poliftowe hamulce. Wygląda na poliftowego, tyle, że nie ma HC i tej maski..
Wygląda solidnie, zdjęcia pokazują nefralgiczne miejsca. Mała zaprawka na tylnym zderzaku pokazana zresztą. Zastanawiam się czy nie dostał zestawu poliftowego przy okazji kolizji z przodu.
Kierownica i pedały wyglądają ok... jak na ten przebieg. |
|
|
|
 |
spown
Mitsumaniak ^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 05 Cze 2008 Posty: 625 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 26-05-2009, 09:36
|
|
|
Wydaje mi się, że kielichy sobie robił, ale to w sumie dobrze, rdza nie postępuje. Nie ma uchwytu od akumulatora, zatrzasków od dolotu powietrza (to pewnie po dzwonie, o którym mówił; ja się ich "pozbyłem" przy okazji wymiany filtra powietrza :/), ale też sucho jest w zbiorniczku wyrównawczym od układu chłodzenia |
_________________ Mówią źle, mówią zły, mówią wariat... |
|
|
|
 |
pablozpuebla
Forumowicz
Auto: Avance V6 '99
|
Wysłany: 26-05-2009, 10:35
|
|
|
Danyael napisał/a: | (chociaż skłaniam się ku 2.0, gdyż opłaty za OC mogą mnie trochę wypstrykać z gotówki - zniżek brak | ja tylko dodam od siebie ze za 2.5 zaplacilem 655zl w pakiecie PTU, tez nie miałem zniżek, jedynie to wiek powyzej 25 i prawko dłużej niz dwa lata, wiec proponuje ci sie wybrac do agencji, ktora ubezpiecza w ptu(bo nie wszyskie to oferują) i dowiedziec sie ile cie to wyniesie |
_________________ pzdr |
|
|
|
 |
Cezar

|
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 28-05-2009, 17:32
|
|
|
Jeśli stan jest ok to pewnie, że wart.
W najgorszym wypadku naprawa 1,5k na cacy.. ale myślę, że taniej da radę naprawić. |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2009, 17:46
|
|
|
Nigdy nie patrzę na cenę, ale w tym konkretnym przypadku zerknąłem. 7900. Hmmm....Nawet gdybyś dobrze targował, to być może wyrwiesz go za 6500.
Do wymiany:
Tylna klapa,
Tylny zderzak,
Tylna lampa.
Do wyklepania:
Tylny błotnik,
Wszystko co jest poz zderzakiem (na 100% dostało)
Do polakierowania (aby to dobrze zrobić):
Tylny zderzak,
Tlna klapa,
Prawy tylny błotnik,
zakurzenie się na lewy tylny błotnik (ukryje różnicę odcieni),
zakurzenie się na prawe tylne drzwi (j.w.)
Koszt zabiegu: ok 1000-1500zł zostawisz u blacharza-lakiernika + koszt części
Co do reszty:
W środku kiera poliftowa, deska "chyba" też (miejsce z poduchą pasażera mnie dziwi - wygląda inaczej) Z zewnątrz zdecydowanie przedlift.
Pod machą:
Wyciek (dość mocny) spod przykrywy zaworów, brak zapinki na dolocie powietrza do filtra, brak śrubki od reflektora po stronie kierowcy (zginęło podczas napraw?)
Poza tym prawa szczelina maski (od strony pasażera) jest większa niż (ta od strony kierowcy) lewa.
Podsumowanie:
Auto było na 100% uderzone w przód (właściciel nie koniecznie musi o tym wiedzieć choć jako pierwszy właściciel pewnie wie). Zastanawia mnie tylko jak mocno był pokrzywdzony i jak się przez to prowadzi. Dodatkowo do samego tyłu dorzucisz jakieś 2000-3000 a i pewnie w między czasie coś się znajdzie. Decyzja należy do Ciebie, ale ja bym go sobie odpuścił.
Musisz przeliczyć. Bo jak była by opcja np, dołożenia 2000 i kupienia dobrego, to ja bym te 2 koła pożyczył od kogokolwiek (nawet bank).
Tyle ode mnie. To są moje wątpliwości na temat tego auta.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Cezar

|
|
|
|
 |
werdew
Forumowicz

Auto: Omega 2.2 Dti
Kraj/Country: UK
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Paź 2008 Posty: 369 Skąd: Berkshire/Wokingham
|
Wysłany: 28-05-2009, 22:38
|
|
|
Forest_Taft napisał/a: | (miejsce z poduchą pasażera mnie dziwi - wygląda inaczej) |
Wygląda dziwnie, bo jak dla mnie to tam jest goła deska - bez poduchy |
_________________ So always look on the bright side of death
Just before you draw your terminal breath.
-------------------------------------------------
ex: Galant 2.0 automat 98r
ex: SAAB 9-5 2.3t
ex: Astra 1.6 16v 01r
ex: MG ZT 190+ 2.5 V6 03r
ex: Volvo S40 automat 97r
aktu. Omega 2.2 Dti sedan 01r
 |
|
|
|
 |