Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Oszust z Malborka sprzedaje na allegro
Autor Wiadomość
mario mario 
Mitsumaniak

Auto: galant elegance combi 2,5 B
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-07-2009, 06:54   

vtiii napisz na priva jak zamierzacie to zalatwić, a jak nie to dolączcie do sprawy, w katowicach ma zalożona o prowadzenie procederu przestepczego polegajacego na wyludzaniu pieniedzy. Proceder znaczy na wiekszą skalę a nie pojedyncze przypadki. Z pojedyńczych przypadków gość potrafil wykręcić się sianem. Ludzie zakladali mu sprawy pojedyńczo a on później oddawal kasę mówiąc że to byla pomylka i sprawę umarzali. A w tym przypadku chcemu dopirniczyć mu za prowadzenie przestepczej dzialalności, i czym więcej osób w jednej sprawie tym udowodni się, ze palant dzialal na większą skalę.

[ Dodano: 12-07-2009, 07:01 ]
Krzyzak kilkanascie lat temu to żyl jego ojciec, w swoim rodzaju prekursor motoryzacji i legenda w tej dziedzinie. On wtedy wszystko trzymal. Teraz ten który tak naciąga wybral latwiejszy zarobek, on nawet nie naprawia samochodów bo się boi pokazywać na placu u siebie w domu, a to dlatego, ze nie ma tygodnia aby ktoś z polski nie robil mu wizyty z powodu odzyskania kasy. Ja to jeszcze lagodnie się wypowiadam na jego tema ale co ludzie z polski naniego jadą to aaż strach sluchać.

mario mario 
Mitsumaniak

Auto: galant elegance combi 2,5 B
Wysłany: 13-07-2009, 21:01   

Panowie nie tędy droga, ale dziekuje za zainteresowanie. Pomysl z umówieniem się niestety nie wypalil i już byl próbowany. Gość jest na tyle cwany, że nie da się naciągnąć na oglądanie przedmiotu transakcji, a to dlatego, że się boi poszkodowanych. Jak już pisalem nie ma tygodnia aby ktoś nie robil mu odwiedzin. Nie będę sie powtażal, ale zrobilem wywiad na temat gościa. A tak do rzeczy i rzeczowo to jak juz napisalem najbardziej zależy mi na tym aby typa usadzić, wysadzić z rynku handlu częściami samochodowymi i wszystkim innym w ten sposób pomóc. Zwrot kasy nie tak mnie będzie cieszyl jakby cieszyla mnie sprawna i dokladnie taka skrzynia jaką zamawialem, ale w tym przypadku to drugorzędna sprawa. Jak na razie facet ma zalożoną sprawę w związku z podejrzeniem prowadzenia dzialaności przestepczej polegajacej na osiaganiu korzysci majątkowych przez wyludzenia. To tyle. Kto zna typa lub byl przez niego oszykany proszę o namiary. Pozdro.

[ Dodano: 04-08-2009, 07:31 ]
Chcialbym odświerzyć trochę temat, aby stanowil on przestroge dla innych kolegów z forum i nie tylko. A tak konkretnie, to TYP ten ma zalozona sprawę i jest już ona w prokuraturze w Malborku. Jak na razie pertraktuje z nim mój kolega co to drugą skrzynie zamówil. Apropo ten to ma problem, po tej wpadce, mój koleszka zamówil kolejną skrzynię, mechanik zamontowal i dzwoni i mówi mu że pompa oleju nie pompuje, oczywiscie odeslal, ale jaki koszt, zamontować wymontować, a samochód dalej stoi w Częstochowie, już chyba ponad dwa miesiące. Wracajac do oszysta z MAlborka, to po naciskach mojego kolegi przelal w dwóch ratach 1600 zl, czyli koszty poniesine przez jedna strone, ja się do dupka nawet nie odzywam, czekam na pierwsze przesluchanie. Nie odpuszczę nawet zlotówki, szkoda, ze odsetek w takich sprawach nie można naliczać. Tak że nowi którzy to czytacie uważajcie na niejakiego pana z Malborka o nazwisku Doubrawski, drobne części sprzeda wam i wszystko będzie git, ale jak dojdzie do transakcji na grubsza kasę to wtedy jest zacięcie. Pozdrawiam wszystkich.
Ostatnio zmieniony przez robot 14-07-2009, 09:54, w całości zmieniany 1 raz  

marsosno 
Nowy Forumowicz
Marek

Auto: Pajero
Wysłany: 03-12-2014, 09:49   

Witam

zalogowałem się na Wasze forum za sprawą oszusta Ranchero2006.

Znalazłem opis na tym forum i dołączyłem do grona miłośników Hanny Kwiatek - Dubrowski.

Czy możecie mi coś opisać jak się sprawy dalej potoczyły.
Warto zgłaszać na policję - kupiłem za pobraniem towar za 800zł...

Odpowiedz do tematu