Piękne jesteśmy, czyli nasze ulubione kosmetyki :-) |
Autor |
Wiadomość |
Diana
Nowy Forumowicz
Auto: ------
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-09-2009, 22:14
|
|
|
Kosmetyki do twarzy jak dla mnie najlepsze z Oriflame , do ciała Dave . |
|
|
|
 |
mabda
Prawdziwa Księżniczka MM przez zasiedzenie

Auto: stilo 1.6 16v
|
Wysłany: 02-09-2009, 17:48
|
|
|
fajny temat nie omieszkam sie w nim wypowiedziec
tusze z avonu owszem - bywaja do bani, ale sa i takie, ktorych nie zamienie na inny. jestem wierna najzwyklejszemu tuszowi z color trendu, pogrubiajacemu. efekt zgodny z nazwa.
zele pod prysznic rowniez avon senses - zielony, zolty, pomaranczowy [jakkolwiek sie nazywaja, lubie takie zapachy]
zapachy - latem glownie mgielki zapachowe avon naturals owocowe, a takze kilka ulubionych zapachow z fm i avon [nie perceive ani pur blanca ]
balsam do ciala - na strefy problemowe eveline 3d a reszta jakiekolwiek mocno nawilzajace [avon care sos, skin so soft]
cienie - mam jedne ulubione, ale nie mam pojecia jaka to firma, bo juz ich nigdzie nie ma! ;( |
|
|
|
 |
TeasyM
Mitsumaniak Red Mitsu Bad Ass
Auto: Mitsubishi Colt '98
|
Wysłany: 04-09-2009, 09:24
|
|
|
Do ciała na co dzień Nivea Soft - a wrażenia "jak ciepły letni deszcz" hehe.
Za tusz warto zapłacić Estee Lauder - Magnetic - Black, kredka najczarniejsza z czarnych Yves Saint Laurent.
A zapachy: na podium nr 1 - Armani Emporio (złote), podium nr 2 - Dior Addict 2 (różowe, mniam) i podium nr 3 - Gucci II.
A jeśli sama mam wąchać to tylko czysty zapach mężczyzny mmmmm... |
_________________ Zbieram punkty do baby za kierownicą ;P |
|
|
|
 |
Nikka
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI, r 2001
|
Wysłany: 22-09-2009, 08:42
|
|
|
Polecam ekspresową maseczke firmy DERMIKA "nocne życie" genialna pod makijaż ! Matuje a zarazem rozświetla (dzięki maleńkim złotym drobinkom - brokatu) ,wygładza cerę i pozwala na lepsze utrzymanie podkładu na skórze.
Spróbowałam raz i nie zastąpię żadną inną bazą pod make-up
Można ja kupić w małych podwójnych saszetkach w cenie około 5-6 zł
Właśnie zdałam sobie sprawę że już wspominałam o tej maseczce, ale myślę że to nie przeszkadza bo rozwinęłam nieco opis a rzecz naprawdę warta małęj "reklamy" |
_________________ Lena
01462/KMM
 |
|
|
|
 |
JJK
Mitsumaniak Angelika
Auto: Pajero Sport 2.8 TD aut
Kraj/Country: Ireland
|
Wysłany: 27-09-2009, 22:43
|
|
|
Ja od 2 lat używam do pielęgnacji twarzy Matisa i jestem zawsze pod wrażeniem. Ciało Dove lekko brązujący. szminki, cienie , tusze i lakiery do paznokci Bourjois a mój zapach to SugarPink |
_________________ pozdrawiam Wszystkich |
|
|
|
 |
czarna
moderator

Auto: Mazda 323f '99 DITD
|
Wysłany: 01-10-2009, 08:30
|
|
|
Kobietki ostatnio odwiedziłam się że moja skóra jest bardzo naczynkowa znacie jakieś kosmetyki tylko nie z serii AA lub Dr Irena Eris bo to już sprawdziłam i niestety to nie dla mnie |
|
|
|
 |
Blondi
Mitsumaniak admin Morfiego ;P

Auto: srebrna strzała :)
|
Wysłany: 04-10-2009, 19:16
|
|
|
czarna, całkiem niezłe kosmetyki ma Ives Rocher. Możesz wejść do salonu i poprosić o próbki Ja sobie bardzo chwale ich produkty.
[ Dodano: 04-10-2009, 19:18 ]
Mam za to inne pytanie choś też o kosmetyki.
Czy warto na ślub wziąć profesjonalną makijażystke?? Jak uważacie? |
|
|
|
 |
czarna
moderator

|
Wysłany: 05-10-2009, 09:10
|
|
|
Blondi, bardzo warto, ale musi to być ktoś sprawdzony, czyli lepiej zrobić sobie próbny makijaż, (czego ja niestety nie zrobiłem). Ja poszłam do dziewczyny, która nie do końca dobrze mnie umalowała, za mało nawilżyła mi twarz i zrobiła skorupę na policzkach efekt był taki, że po powrocie do domu razem ze światkową (malowałyśmy się i czesałyśmy w jednym miejscu) same musiałyśmy jakoś nawilżyć sobie twarz, ale kolory dobrała super (teraz już sama takich używam) no i podkład miałam taki, że makijaż nie zniknął mi po paru godzinach trzymał się całą noc. Ale wcześniej oczywiście lepiej iść do kosmetyczki i oczyścić twarz, jeśli trzeba to jakiś wosk zrobić, bo to bardzo ważne. Także moje zdanie jest takie, że jak najbardziej warto |
|
|
|
 |
Jassmina
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CJ0 1.3
|
Wysłany: 05-10-2009, 09:43
|
|
|
Czarna Twoja skóra (naczynkowa) wymaga kremów z dużą zawartością wit P, więc radzę kupować specjalne kremidła w aptekach, bo te drogeryjne do są do ...niczego
Moja siostra która również ma kłopoty z naczynkami używa kremu Avene - kupiła w aptece właśnie.
Ponoć trochę drogi, ale zachwalała go, więc może i Tobie się spodoba.
A co do makijażu ślubnego, to ja się sama umalowałam i też było zacnie |
_________________ Nasze Wariaty : Colt CJ0 1.3 "Bonifacy", Galant EA5W
 |
|
|
|
 |
Nikka
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-10-2009, 09:14
|
|
|
Makijaż ślubny z reguły jest dość subtelny i delikatny, nie trzeba za wiele kombinować więc grrunt to dobry podkład co by flesz aparatów i kamer nie odbijał się na skórze. Do tego małe muśnięcie powieki cieniem plus tusz (i zalotka) i gotowe. Jesli ma się wprawną rękę i potrafi zrobić samemu makijaż codzienny to i ze ślubnym nie bedzie problemu a to co trzeba zapłacić wizażyście/ makijazyście (czy jak tam sie oni zwą) warto zaiwestować w dobre kosmetyki i jeszcze przez jakiś czas z nich pokorzystać.
Więc polecam zakup:
dobry podkład + puder do wykończenia
tusz - koniecznie waterpoof
cień
(i ewentualnie jakiś róż do policzków jeśli ktoś preferuje)
Panna młoda i tak jest piękna zawsze sama w sobie:)))))
POWODZENIA |
_________________ Lena
01462/KMM
 |
|
|
|
 |
czarna
moderator

|
Wysłany: 07-10-2009, 08:22
|
|
|
To wszystko prawda z tym, że osoba, trzecia patrząc na nas z boku czasami potrafi doskonale dobrać kolory, na które w tym przypadku Panna Młoda nie zdecydowałaby się nigdy jak np. w moim przypadku ja w życiu bym nie malowała się w takich kolorach jak teraz gdyby nie wizażystka przed ślubem ja zawsze malowałam się w brązach a teraz używam zupełnie innych kolorów |
|
|
|
 |
mabda
Prawdziwa Księżniczka MM przez zasiedzenie

Auto: stilo 1.6 16v
|
Wysłany: 20-10-2009, 19:58
|
|
|
czarna napisał/a: | Kobietki ostatnio odwiedziłam się że moja skóra jest bardzo naczynkowa znacie jakieś kosmetyki tylko nie z serii AA lub Dr Irena Eris bo to już sprawdziłam i niestety to nie dla mnie |
polecam ci isc do jakiejs dobrej[!!] kosmetyczki, ktora obejrzy ci dokladnie twarz i doradzi wlasciwa pielegnacje. u niej mozesz tez zamowic kosmetyki dobrych i sprawdzonych firm. sa drogie, ale warte zakupu. moze ci tez doradzic inne kosmetyki, dostepne np w aptekach. ale warunkiem jest dobra kosmetyczka |
|
|
|
 |
colgate
Forumowicz

Auto: Evo X
|
Wysłany: 20-12-2009, 20:05
|
|
|
Fiu fiu mabda
To ja też sie dołącze
-Podkład: La Roche-Posay TOLERIANE TEINT świetnie kryjący, wiele innych używałam jedne lepsze inne gorsze ale to juz kwestia indywidualna, każda skóra inna...
-Puder: Nuxe ( tani nie był ale pani obiecała że starczy na rok rok własnie mija a ja go jeszcze troszke mam)
-Korektor: MAYBELLINE PURE COVE STICK dla mnie rewelacyjny
-Tusz: co do nich starsznie wybredna, zwykły:Pierre Rene CURL UP!!! Musi być podkręcona szczoteczka ( tak juz sie przyzwyczaiłam)
-Krem: Nivea Soft
-Cienie -rzadko używam (inglot,yoko)
-do demakijażu: Garnier winogronowy, Dax perfecta
- Balsamy: większość pięknie pachnąca )) Dove ogórkowy, Soraya różowa, wszystko co kokosowe, brzoskwiniowe, truskawkowe itp
- żele pod prysznic: to co wyżej (kokosowe, brzoskwiniowe, truskawkowe ) heh
- perfumy: Hypnose Lancome, Lolita Lempicki,
-Peeling do ciała: Lirene grapefruit
i wiele wiele innych w większości kosmetyki wybieram na zapach
czy któraś z was używała moze: L'Oreal Roll'on true match ten rolowany co reklamuja lub DREAM MATTE MOUSSE MAYBELLINE lub MAYBELLINE DREAM LIQUID MOUSSE ???? |
|
|
|
 |
Nikka
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-12-2009, 10:26
|
|
|
colgate Maybelline Dreem Matte Mousse - poprostu uwielbiam ! Gładziutki, super lekki i świetnie sie trzyma (wtedy nieużywam juz pudru sypkiego na wierzch) natomiast Dream Liquid słabo kryje i obowiązkowy puderek na to . |
_________________ Lena
01462/KMM
 |
|
|
|
 |
colgate
Forumowicz

Auto: Evo X
|