|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wskaznik poziomu paliwa |
Autor |
Wiadomość |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 08-08-2006, 13:46
|
|
|
Jeżdżąc starym Nissanem też nie miałem problemów z zaciągnięciem paliwka lecz w nowych jednostkach sprawa nie jest taka prosta ople i skody mają z tym problem wiec może sęe to także tyczyć Misków. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
vertus72 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2006, 23:32
|
|
|
A ja zalałem oststnio 50 litrów wskaźnik pokazał prawie cały zbiornik, strzałeczka stanęła na ostatniej kropce przed pełnym bakiem, zrobiłem 260 km ii spadła na 1/4 zbiornika, a komp pokazuje spalanie 7.2, a jak do tej pory jeszcze się nie pomylił. Ciekawe mczemu leci tak na łeb na szyję. Pierwszy raz dostał tyle paliwa, bo jak dotąd lałem mu ok 20 litrów (drugie autko w rodzinie i mało jechane) na których robiłłłłęm ok 280 km. I cco powiecie norma to w cari GDI czy coś walnęło? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 07-10-2006, 23:41
|
|
|
7,2*2,6=18,72litrow
caly bak 60litrow
1/4 to 15 litrow
spaliles ~18 wiec mogla wskazowka opasc o 1/4,
pozatym sam sobie odpowiedziales na zadane pytanie zawsze lales po 20l a teraz do pelna, powinienes zresetowac kompa po zalaniu na full |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
vertus72 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2006, 23:53
|
|
|
wskazówka nie opadła o 1/4 tylko do 1/4 - wskazuje mi ze w zbiorniku pozostało około 20 litrów, bo taki stan odczytywałem gdy picnąłem mu 20 l do baku tak więć spaliłem 30 litrów na 260 km trochę dużo, ale komp pokazuke średnią 7.2 . A tak na marginesie jak skasować kompa?? przeca nie bede zdejmował klem po kazdym tankowaniu, jedynie co to kasuje go na desce tzn kasuje średnie spalanie. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 08-10-2006, 10:40
|
|
|
no to o taki reset mi chodzilo, i jak spadlo do 1/4 to naprawde cos nie teges, a przypadkiem teraz juz sie nie podniosla? bo ona lubi opasc jak troszke mocniej sie gaz wciska, albo zalej teraz do pelna i zobacz ile wejdzie paliwa albo sprawdz ile km zrobisz na tym co masz |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
|
|