|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 15-10-2009, 20:37 |
Rzućcie fachowym okiem na niego |
Autor |
Wiadomość |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 20-06-2009, 11:51
|
|
|
Dokładnie. Ja jak nie jeżdżę do DE to robię średnio 1200km i to tylko wokół komina (czyt. po mieście), a jak zaczynam gdzieś dalej (urlopy, weekendy) to wlatuje 2800km. Oba dystansy to miesięczny przelot.
Doliczając de to wychodzi koło 7000-10000km/mc. Zgadnijcie ile sprowadzonych aut lata do niemiec zanim im się tablice (przejazdowe) skończą? Takie auto z tablicami na 2 tyg poleci spokojnie 3x do DE z czego jeden (przynajmniej ja tak daleko jeżdżę) to =2000km w obie strony. Jasne i oczywiste ze własnym autem rzadko jadę do Niemcowni.....z tytułu potężnych ilości kilosów.
Więc tak na zdrowy rozsądek, reasumując to w roku lekką ręką robię 20k km, a pracuję tu gdzie mieszkam (to samo miasto) i nikt mi nie wmówi że niemiec dojeżdżający do pracy średnio 100km w jedną mańkę robi mniej niż 20k. więc 10 letni samochód raczej powinien mieć coś w okolicy 200000. |
|
|
|
 |
prelud
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord 2.4 TypeS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-06-2009, 13:07
|
|
|
Forest_Taft napisał/a: |
Więc tak na zdrowy rozsądek, reasumując to w roku lekką ręką robię 20k km, a pracuję tu gdzie mieszkam (to samo miasto) i nikt mi nie wmówi że niemiec dojeżdżający do pracy średnio 100km w jedną mańkę robi mniej niż 20k. więc 10 letni samochód raczej powinien mieć coś w okolicy 200000. |
Bardzo madre slowa.Taka jest prawda,ze Polacy lubia patrzec na liczniki ponizej 200tys nawet jak auta maja tak naprawde przebiegi ponad 200tys.Lubia sami siebie oszukiwac.Osobiscie bylem swiadkiem rozmowy jak pewna kobieta w komisie w Niemczech chciala kupic forda ka i wszystko jej sie podobalo oprocz przebiegu bo mialo ponad 200tys i sprzedajacy zapytal jaki chcialaby miec przebieg i ona odpowiedziala ze w granicy 140tys no to kazali jej chwilke poczekac,cofneli licznik i babka kupila tego forda.Sprzedajacy w komisie byl Turkiem takze wiele ucza sie od Polakow... |
|
|
|
 |
|
|