Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
niewielkie lub wielkie problemy z 3000gt
Autor Wiadomość
Yanko
[Usunięty]

Wysłany: 12-07-2009, 13:39   

W moim, po remoncie generalnym, weszło 5,5 8) 2972cm3 TT, może nadmiar poszedł na smarowanie hamulców, żeby nie piszczały. Nie piszczą, ale ABS rzucił robotę i leży bykiem , a to, co w poprzednim poście, to dane z instrukcji serwisowej, dostępnej na tym forum. Może zależy od gęstości?? :lol:

udi 
Forumowicz

Auto: GTO MR mk3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-07-2009, 21:32   

Z tego co ja pamietam to po remoncie weszlo mi okolo 4,5 litra ,ale podczas remontu nie byla ruszana chlodnica oleju. Moze jak ktos ruszal chlodnice oleju to tam wlasnie znalazla miejsce ta roznica w ilosci,bo widzialem juz takze w kilku miejscach ze wchodzi 4,3 litra wedlug zrodel serwisowych.
Blow off HKS,Turbo Timer HKS,filter powietrza HKS twin mushroom,zmodyfikowany downpipe 2w1,calkowity wydech ZESS,zawiecha gwint Tein SuperStreet,magnacor KV85,,polerowany Y-pipe,bixenon,Wallbro 255,regulator paliwa,MBC i 0,95 bara,NGK Iridium,

Cyber2020 
Forumowicz

Auto: mitsubishi 3000gt vr4
Wysłany: 14-07-2009, 21:56   

no wlasnie serwis mowi 4.3 litra... a po 5 ledwo mi na minimum weszlo... problem mam teraz bo w UK takie castrola nie znajde:P pewnie bede musial calosc zlac ...myslicie ze zalac go syntetykiem czy pol syntem? w sumie ja wymiany robie co 5-7 tys km... do tego sie przyzwyczailem i to pozwolilo mi poprzedni pojazd utrzymac w przelocie 262k bez otwierania silnika:D tylko wymianki oleum:D (co 5 k)

asghar 
Nowy Forumowicz

Auto: GT 3000 VR4
Wysłany: 30-07-2009, 15:24   

Hej, czy posiadacie książkę/instrukcję obsługi do 3000GT vr4 92r? Chętnie odkupię.Może być ksero.

Daro 
Mitsumaniak

Auto: Carisma I
Kraj/Country: Belgium
Wysłany: 30-07-2009, 15:35   

Instrukcji, to chyba nie ma, ale jezeli chodzi Ci o manual, to jest w dziale download

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3450

Odpowiedz do tematu