|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
niewielkie lub wielkie problemy z 3000gt |
Autor |
Wiadomość |
Yanko [Usunięty]
|
Wysłany: 12-07-2009, 13:39
|
|
|
W moim, po remoncie generalnym, weszło 5,5 2972cm3 TT, może nadmiar poszedł na smarowanie hamulców, żeby nie piszczały. Nie piszczą, ale ABS rzucił robotę i leży bykiem , a to, co w poprzednim poście, to dane z instrukcji serwisowej, dostępnej na tym forum. Może zależy od gęstości?? |
|
|
|
 |
udi
Forumowicz

Auto: GTO MR mk3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 13 razy Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 233 Skąd: Lututow/Luxemburg
|
Wysłany: 13-07-2009, 21:32
|
|
|
Z tego co ja pamietam to po remoncie weszlo mi okolo 4,5 litra ,ale podczas remontu nie byla ruszana chlodnica oleju. Moze jak ktos ruszal chlodnice oleju to tam wlasnie znalazla miejsce ta roznica w ilosci,bo widzialem juz takze w kilku miejscach ze wchodzi 4,3 litra wedlug zrodel serwisowych. |
_________________ GTO MR-niebieskie
Blow off HKS,Turbo Timer HKS,filter powietrza HKS twin mushroom,zmodyfikowany downpipe 2w1,calkowity wydech ZESS,zawiecha gwint Tein SuperStreet,magnacor KV85,,polerowany Y-pipe,bixenon,Wallbro 255,regulator paliwa,MBC i 0,95 bara,NGK Iridium,
 |
|
|
|
 |
Cyber2020
Forumowicz
Auto: mitsubishi 3000gt vr4
|
Wysłany: 14-07-2009, 21:56
|
|
|
no wlasnie serwis mowi 4.3 litra... a po 5 ledwo mi na minimum weszlo... problem mam teraz bo w UK takie castrola nie znajde:P pewnie bede musial calosc zlac ...myslicie ze zalac go syntetykiem czy pol syntem? w sumie ja wymiany robie co 5-7 tys km... do tego sie przyzwyczailem i to pozwolilo mi poprzedni pojazd utrzymac w przelocie 262k bez otwierania silnika:D tylko wymianki oleum:D (co 5 k) |
|
|
|
 |
asghar
Nowy Forumowicz
Auto: GT 3000 VR4
|
Wysłany: 30-07-2009, 15:24
|
|
|
Hej, czy posiadacie książkę/instrukcję obsługi do 3000GT vr4 92r? Chętnie odkupię.Może być ksero. |
_________________ Pozdrawiam, Sławek |
|
|
|
 |
Daro
Mitsumaniak

Auto: Carisma I
Kraj/Country: Belgium
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Lis 2008 Posty: 208 Skąd: Stara Miłosna
|
|