Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
MAP
Autor Wiadomość
Zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: 30-07-2009, 09:54   

U mnie też idzie w dobrym kierunku. Chociaż bardziej mi chodziło o to, aby MAP potrafiło poradzić sobie w inny sposób niż zastosowany przy moim samochodzie, a to już jest chyba w gestii MMC. Ano, pożyjemy zobaczymy.

[ Dodano: 09-08-2009, 14:15 ]
Dzisiaj można podsumować moj doświadczenia z MAP. Po pierwsze JCH miał rację MMC spuściło mnie na drzewo (w chwili gdy wszystko ustalone, Pan z MMC odpisał mi, że czeka na odpowiedź z "MAP") Tymczasem autko jest u lakiernika a koszty pokryje podwykonawca MAP firma MONDIAL. Z nimi współpraca jest OK. Tymczasem uważam, że powinienem przy zakupie samochodu otrzymać jakąś ulotkę, czego oczekiwać od MAP. Co ciekawe w trakcie jednej z rozmów telefonicznych dowiedziałem się, że jakbym poczekał do następnego dnia to samochód zostałby otwarty bez użycia siły. Podobno miałem wybór.
Jak pogrzebałem na forach to wyszło, że niewiele osób wie o co chodzi z MAP.
Ponieważ zainteresowanie w MMC problemem wywołał Arek może ma jakiś pomysł jak wymusić na MMC (bądź Mondial) ustalenie jawnych procedur w najczęstszych wypadkach, tak abyśmy wiedzieli czym ryzykujemy. Wówczas jest bardzo prawdopodobne, że korzystanie z MAP będzie "takie jak u Depesza".

Tomasz Miluski 
Nowy Forumowicz

Auto: różne
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-08-2009, 14:39   

Zbyszek napisał/a:
MMC spuściło mnie na drzewo

Szanowny Panie

Natychmiast, tj. 31 lipca, po otrzymania przez Pana oficjalnej skargi, MAP został poproszony o wyjaśnienie zaistaniałej sytuacji. Po interwencji 7 sierpnia, otrzymaliśmy odpowiedź że samochód zostanie naprawiony bezpłatnie u jednego z naszych dealerów. Ta informacja została przesłana Panu dzisiaj.

Z poważaniem
Tomasz Miluski
MMC Car Poland

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 12-08-2009, 14:51   

Zbyszek napisał/a:
Po pierwsze JCH miał rację MMC spuściło mnie na drzewo
No to chyba jednak nie, bo:
Tomasz Miluski napisał/a:
otrzymaliśmy odpowiedź że samochód zostanie naprawiony bezpłatnie u jednego z naszych dealerów
I to jest dobra wiadomość w całej tej sprawie, tylko czy nie pospieszyłeś się zbytnio?
Zbyszek napisał/a:
Tymczasem autko jest u lakiernika a koszty pokryje podwykonawca MAP firma MONDIAL
:?:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: 12-08-2009, 19:59   

Panowie, dzisiaj odebrałem Miśkę z warsztatu zrobli wszystko OK.
I podsumowanie.
JCH - w dalszym ciągu uważam, że MMC spuściło mnie na drzewo. Dzisiaj odebrałem samochód oraz otrzymałem odpowiedź z MMC - cóż za zbieg okoliczności. Cała zasługa w sensownym załatwieniu sprawy leży po stronie wykonawcy MAP firmy Mondial i dla niej podziękowania. MMC do dnia dzisiejszego "wyjaśniało" sprawę i takie postawienie sprawy traktuję jako "spuszczenie na drzewo". W obecnej chwili nie uważam abym się pospieszył.
Panie Tomaszu M/ Tomkuzapewne posiadasz dostęp do poczty mailowej pomiędzy mną a MMC i z niej jasno wynika, jakie działalnia pojęło MMC. Czy nie uważasz, że coś jest nie tak skoro przesyłacie mi dzisiej maila o możliwej naprawie a ja dzisiaj odbieram samochód od lakiernika?
Całą sprawę traktuję jako dla mnie zamkniętą, lecz wydaje mi się, że warto się zastanowić nad postępowaniem i obiegiem informacji w MMC i ewentualnym zapobieżeniem tego typu wydarzeniom w ramach MAP. Jeszcze raz dziękuję firmie Mondial i może Tomku w MMC coś da się z tym zrobić w przyszłości?

majcher 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.5 Invite 09
Wysłany: 24-06-2010, 14:57   

Witam
Ostatnio musiałem skorzystać z pomocy MAP (kluczyki zostały w zamkniętym samochodzie) i jestem zadowolony. Rozmowa z miłą osobą z MAP trwała 15 min., a już po kolejnych 45 miałem samochód otwarty. Samo otwarcie odbyło się bez żadnych uszkodzeń :-)

Odpowiedz do tematu