|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 21-10-2009, 15:54 |
[EAx 97-04] Galant 1999 SE 2.0 sedan Drylów |
Autor |
Wiadomość |
sampler
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 62 razy Dołączył: 08 Gru 2005 Posty: 2353 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 12-08-2009, 13:12
|
|
|
Forest_Taft napisał/a: |
dodajmy jeszcze:
za 2.0
-wytrzymalszy silnik (zostało potwierdzone nawet na forum)
a mocy też mu nie brakuje.....to jest raptem 40KM więcej dla V-ki....A z przyspieszaniem nie odbiega tak bardzo (tu liczy się moment obr....)....z wyprzedzaniem jeszcze nigdy nie miałem problemów......
|
Ze co ?? 2.0 w zyciu nie jest wytrzymalszy od 2.5 V6. Przede wszystkim jego konstrukcja z walkami balansowymi powoduje ze jest bardziej zawodny (Ostatnio przez ten walek na rajdzie rzeszowskim Boufier prawie przegral mistrzostwo polski - wlasnie zatarla sie panewka na balansie)
Przyspieszenie 7.9 s w 2.5V6 i 9.4 s w 2.0. Moment odpowiednio 223 Nm vs. 175 Nm. Dodam ze w V6 200Nm mamy juz przy 2500 obr/min |
_________________ BYŁY:
GALANT E34 1.8 TD
GALANT EA5A'97 2.5 V6 24V
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i
SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI |
|
|
|
 |
lucho
Forumowicz filozof
Auto: Galant 2,5v6 '99 SE
|
Wysłany: 12-08-2009, 16:29
|
|
|
ajj proszę mi sie tu nie spierać kupiłbym sobie 2.5 ale powód podany kilka postów wcześniej
wracam do gala zielonego z pierwszego posta.... rozmawiałem z gościem i podałem mu wspaniała informacje odnośnie roku produkcji... trochę się wystraszył i sprawdził wszystkie szyby, pasy, plastiki i sa z 2002 roku!! i co najlepsze we wszystkich papierach jest rok 2002 jako rejestracji i produkcji!!
czy możne być taka sytuacja ze buda zostala wyprodukowana w 2000 roku a zlozyli w 2002??
pomozcie bo ten gal mimo wyposazenia jest naprawde zadbany |
|
|
|
 |
Jacek25KRK
Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6 Avance
|
Wysłany: 12-08-2009, 17:05
|
|
|
twój wybór
ale z takim wyposażeniem, rocznikiem, wersją to cena jest zawyżona kilka tysiecy
zbij z ceny na 16, maks 17 tys i wez |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 12-08-2009, 20:30
|
|
|
Jacek25KRK, 15k góra 15.5k bo z tym wyposażeniem nie jest wart większych pieniędzy,choć za te pieniądze można dostać w b.dobrym stanie 2.0 z klimatronikiem na 4 jaśkach z halogenami,lucho, ja bym się poważnie zastanowił nad kupnem tego auta z takim wyposażeniem,nie jest warte tych pieniędzy,ale to jest tylko moje zdanie i możesz się z nim nie zgodzić. |
|
|
|
 |
BORIS
Forumowicz NO PAPARAZZI! :)
Auto: EA2A SE
|
Wysłany: 12-08-2009, 20:53
|
|
|
Osobiście to zawsze mnie trochę trzęsie, kiedy widzę samochód z HAKIEM ://// O kolorze nie będę dyskutował bo to kwestia gustu ) |
_________________ u nas jeździ się wyłącznie PKS-em |
|
|
|
 |
Jacek25KRK
Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6 Avance
|
Wysłany: 12-08-2009, 20:59
|
|
|
Kmer napisał/a: | Jacek25KRK, 15k góra 15.5k bo z tym wyposażeniem nie jest wart większych pieniędzy, |
ja osobiście nawet tyle bym nie dał, nawet za 10k bym go nie chciał
BORIS napisał/a: | Osobiście to zawsze mnie trochę trzęsie, kiedy widzę samochód z HAKIEM : |
czemu??
idąc twoim tokiem rozumowania nie byłoby wogóle przyczep |
|
|
|
 |
PLPynton [Usunięty]
|
Wysłany: 13-08-2009, 07:57
|
|
|
lucho napisał/a: | ... i sprawdził wszystkie szyby, pasy, plastiki i sa z 2002 roku!! i co najlepsze we wszystkich papierach jest rok 2002 jako rejestracji i produkcji... |
a to bardzo ciekawa teoria. samochod opuscil fabryke w 4 miesiacu 2000 roku i koniec. nie ma zadnych rocznikow na szybie i pasach w galancie halo??? z jakiej planety sie ten gosc urwal, co to za komediant? w papierach natomiast nie ma roku produkcji ale jesli ma komplet to bedzie data importu do europy, gdzies w okolocach 2 polowy 2000.
druga sparawa dotyczy tego przeswiadczenia ze rok produkcji jest wazny. nie prawda. jakby ktos mial teraz 2 galanty do wyboru, jeden uzywany z 2002 roku drugi rok tylko uzywany bo stal w salonie 8 lat az do dzis ale date produkcji ma 09.2000 to wszyscy ale to wszyscy wzieli by ten wlasnie egzemplaz. rok produkcji jest wykladnikiem wyposazenia najwyzej, rok pierwszej rejestracji mowi kiedy samochod przestal byc "nowy" |
|
|
|
 |
AnoniM79 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-08-2009, 08:19
|
|
|
PLPynton napisał/a: | lucho napisał/a: | ... i sprawdził wszystkie szyby, pasy, plastiki i sa z 2002 roku!! i co najlepsze we wszystkich papierach jest rok 2002 jako rejestracji i produkcji... |
a to bardzo ciekawa teoria. samochod opuscil fabryke w 4 miesiacu 2000 roku i koniec. nie ma zadnych rocznikow na szybie i pasach w galancie halo??? |
Na plastikach deski i el.wyposażenia jest umiejscowiona data produkcji. Jeśli są wybite daty 2002 to chyba gościu sam się pogrąża. Skoro VIN wskazuje rok 2000 a elementy wnętrza 2002 to coś jest nie halo i było wymienione z jakiegoś powodu, którego lepiej nie znać, tylko sobie odpuścić ten model.
Pzdr |
|
|
|
 |
lucho
Forumowicz filozof
|
Wysłany: 13-08-2009, 13:04
|
|
|
jesteście bardzo pomocni i dzieki za odpowiedzi... tego Łodzkiego wybiliści mi z głowy,
a jezeli chodzi o tego pierwszego - to moze dlatego ta tapicerka jest taka nowa??moze wymieniana, moze sie spalił troche, zalany był itp...
wiec idziemy dalej bo co by nie było Gala nadal pożądam i szukam, moze nawet i 2.5l bo wspołsponsor poczytał i sie podowiadywał o v6 w mitsu.
wstawiam tylko linka do aukcji....
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9486871
poprosze o ocene bo nie ukrywam ze 2.5 + reczna skrzynia + SE to jest moje galantowe marzenie
a moze sami mozecie cos sprawdzonego zaproponowac, bo moja wiedza ne temat Galantów jest chyba jeszcze zbyt mała
edit: foty bedą w przeciągu trzech dni bo samochod stoi za granicą jeszcze i wtedy edytuje posta na poprawnego... i okazało sie ze to ten sam człowiek co z miejscowości Czapla i ma jeszcze innego 2.0
Cena (brutto):
14 900 PLN / 3 544 EUR (do negocjacji)
Sedan / Limuzyna
Rok produkcji: 1998, Data rejestracji: 07/1998, 149 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 1997 cm3, benzyna, fioletowy-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:
serwisowany w ASO, sprowadzony, bezwypadkowy, tuning
Opis pojazdu:
Mitsubishi Galant wersja Sport Edition z 1998roku,silnik 2.0 benzyna. Przebieg w orginale,wszystkie rachunki/przeglady,oraz ksiazke serwisowa posiadam! Wyposazenie:
klimatronik,4el szyby,elektryczne lusterka,skladane lusterka,podrzegwane lusterka,przyciemnione szyby tyl x3,sportowe zawieszenie Eibacha-czerwone sprezyny,welurowa tapicerka,czerwone hamulce,2 podlokietniki,radio +glosniki,centralny zamek na pilota,elektryczna antena,17 calowe alufelgi firmy Borbet-seria Mitsubishi, skorzane mieszki,sportowa galka skrzyni biegow-w komplecie rowniez orginalna. Silniczek chodzi idealnie,zadnych stukow,czy tam cykan;)) sprzeglo i skrzynia biegow rowniez 100 procentowe! Auto zostalo zakupione na salonie Mazdy w Niemczech na co posiadam fakture.
Samochodem mozna normalnie wraca na kolach,na tablicach!
oczywiscie lotka z bagażnika poszłaby precz bo jest szpetna |
Ostatnio zmieniony przez lucho 13-08-2009, 13:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 13-08-2009, 13:09
|
|
|
lucho, eytuj post zgodnie ze wzorem i poproś sprzedającego o lepsze zdjęcia, wtedy coś na pewno podpowiemy. Cena wydaj się atrakcyjna, ciekawe gdzie jest haczyk |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

|
Wysłany: 13-08-2009, 17:40
|
|
|
Jeżeli dobrze widzę to coś było malowane,prawdopodobnie tylne drzwi,jak będziesz miał komplet zdjęć poproś Forest Taft niech rzuci okiem na blacharkę,jego czujne oko może coś wypatrzy. |
|
|
|
 |
lucho
Forumowicz filozof
|
Wysłany: 19-08-2009, 11:36
|
|
|
jako że nie ma czasu zeby skoczyć do czapli pod niemiecką granicę oglądam samochody które są bliżej wstawiam dla potomnych szukających
http://moto.allegro.pl/it...per_wyglad.html
Rok produkcji (1900 - 2100): 1999
Przebieg (0 - 1000000 km): 187123
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Niebieski
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Autoalarm, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Immobilizer, Klimatyzacja, Komputer pokładowy, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Szyberdach, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Serwisowany w ASO, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce
WITAM mam do zaoferowania sliczne auto marki Mitsubishi model Galant z 1999 roku
Auto zostalo sprowadzone z Niemiec w marcu 2009 od pierwszego wlasciciela posiada fabryczny zestaw ospojlerowania nadajacy w polaczeniu z 17 calowymi felgami jeszcze bardziej dynamiczny wyglad
Auto napedza silnik benzynowy o pojemnosci 2,0 L i mocy 140 KM jednostka ta znana jest z wyjatkowej (japonskiej) niezawodnosci oraz kultury pracy jednoczesni zadowala sie nieduzym zapotrzebowaniem na paliwo (w miescie przy normalnej jezdzie ok. 9 l/100 km)
Stan auta oceniam na b.dobry zdjecia nie klamia
samochod serwisowany do konca w niemieckim ASO jest to udokumentowane
Dodatkowe informacje pod moim numerem telefonu 788885490 na sms+y oraz maile nie odpowiadam
cena 18 000
za 17 000 pójdzie ani grosza mniej
i po oględzinach co nastąpiło:
- obydwa nadkola tylne do zrobienia
- przednie kielichy tez
- tylna klapa ma inny odcien niz reszta rdza na niej tez wychodzi
- stuki w układzie kierowniczym (albo koncówki albo maglownica)
- tapicerka na boczkach drzwiowych dosyc mocno wytarta
- samochód podczas przyspieszania sciagał dosyc mocno w lewo
- zawieszenie chyba z wersji SE, zdrzak jak widac od avansa ( wszystko całkiem ładnie spasowane)
- do wymiany któryś tłumik.
- tylny tłumik nie jest sportowy- to tylko taka duza przyspawana nakladka
- zaciski wyglądały na dwutłoczkowe - zadnego sciagania i bicia przy hamowaniu
- na sprzegle lekkie wibracje - lapie dosyc nisko
- wygląd z tym zderzakiem i felgami powala na kolana (oczywiscie tylko na zywo)
- w zawieszeniu nic specjalnie nie pukało( przynajmniej ja nie słyszałem)
- zdecydowanie za drogi jak na ten stan i rocznik
to tyle
jeżeli sobie jeszcze cos przypomne to dopisze w tym poście
- |
Ostatnio zmieniony przez Kmer 14-10-2009, 18:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
misza116
Mitsumaniak
Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
|
Wysłany: 19-08-2009, 13:00
|
|
|
Przykleić emblematów na tył też się już komuś nie chciało, dla formalności dodam "dla potomnych", że odmładzany |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

|
Wysłany: 19-08-2009, 13:24
|
|
|
Powiem tak,misiek góra 98r nie jest to avance ani SE,nie jestem na 100% pewny ale maska prawy błotnik i drzwi,to elementy w rożnych odcieniach,jestem ciekaw gdzie ma zamontowany ten komputer pokładowy |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 19-08-2009, 14:05
|
|
|
Kmer, o tym galu się nawet nie ma co rozpisywać, ani o cenie z kosmosu Zresztą sam widzisz
[ Dodano: 19-08-2009, 14:06 ]
lucho, dzięki za info |
|
|
|
 |
|
|