|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Prośba o ocenę aut |
Autor |
Wiadomość |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 08-11-2009, 11:06
|
|
|
xjacobs napisał/a: | nie umiesz jezdzic czy co? na miescie wykrecilem ostatnio 6,5 |
tombaa napisał/a: | Zapraszamy do Wrocławia |
xjacobs, uważaj !
tombaa, wie co mówi tam jest gorzej niż w Warszawie |
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 08-11-2009, 12:22
|
|
|
możliwe, we wrocławiu nigdy nie byłem, a po warszawie jako kierownik jezdzilem raz... o 5 rano samochodem, ktorego predkosc maksymalna w porywach dochodzila na gazie do 80 km/h, a palił tego gazu koło 15l/100 :D
inna sprawa, że 6,5 wykręciłem o 23, z praktycznie znikoma liczba samochodow na drodze |
|
 |
bogdan54
Mitsumaniak bogdan54
Auto: space star 1.6 comfort
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 100 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 08-11-2009, 14:33
|
|
|
Normalnie MSS jest autem 5-osobowym , a przeróbka na ciężarowy polegała na zdjęciu uchwytu pasa ,wmontowaniu kratki i uwaga !!! w dowodzie rejestracyjnym wbijano auto 4-osobowe .Ogólnie auto bardzo fajne ,a silnik 1,6 jest bardzo przyjazny dla napraw i najmniej awaryjnym elementem samochodu . Pozdrawiam . |
|
|
|
 |
tombaa
Nowy Forumowicz
Auto: Szukam
|
Wysłany: 08-11-2009, 16:57
|
|
|
Dzięki, bogdan54, właśnie o to mi chodziło - optymistycznie i zachęcająco . Widziałem auta w wersji ciężarowej, które po "przerobieniu" na osobowe (5 osobowe) wymagały zmiany całej kanapy - podłokietnik na kanapie był zamontowany na stałe na stalowym pręcie, który wyłaził z tapicerki, a w podsufitce zostały dziury po kracie. Takie same dziury były w oparciach kanapy. Mam nadzieję, że w przypadku MSS wszystko będzie na zasadzie plug&play ... |
|
|
|
 |
djandrew [Usunięty]
|
Wysłany: 08-11-2009, 19:32
|
|
|
Ja mam u siebie kratkę i jest ona przymocowana na 4 śruby, bez naruszania tapicerki itd. Pas środkowy również nie został zdemontowany, tylko w kratce wycięty jest jeden kawałek drutu by osoba siedząca na środku mogła przeciągnąc bez problemu pas i się zapiąć |
|
|
|
 |
tombaa
Nowy Forumowicz
Auto: Szukam
|
Wysłany: 08-11-2009, 19:42
|
|
|
Wreszcie jakiś konkret
Dziękuję. Wszystko wskazuje na to, że już w tym tygodniu nabędę MSS'a. Dam znać naturalnie. Wszystkim dziękuję za wszelkie informacje. |
|
|
|
 |
djandrew [Usunięty]
|
Wysłany: 08-11-2009, 21:14
|
|
|
Pamiętaj jednak o tym co pisał Bogdan, że auto jest zarejestrowane na 4 osoby. Chyba, że Ty kupując je zarejestrujesz jako normalne osobowe. Ja tak robiłem. Nie chciałem jednak rezygnować z kratki, gdyz jak mam auto zapakowane po dach to nikomu nic na głowę nie leci.
Po pierwsze kratki nie możesz zdjąć sam. Musi to zrobić odpowiedni zakład, który ma do tego uprawnienia i oni wydają zaświadczenie, że taką usługę wykonali i auto jest zgodne z homologacja itd itp. Ja to akurat robiłem w stacji diagnostycznej. Długo musiałem prosić by wystawili tylko papier i po dogadaniu się, że ja nic nie wiem i że jakby co sam z powrotem zamontowałem kratkę taki dokument mi wydali Więc mam auto normalnie na 5 osób jako osobowe, a kratka jest dla wygody
Tak to wygląda mniej więcej w teorii. |
|
|
|
 |
|
|