|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 19-11-2009, 16:39 |
problem z napendami l200 |
Autor |
Wiadomość |
pgas
Nowy Forumowicz
Auto: L200
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-02-2011, 01:14
|
|
|
Witam kolegów
Ostatnio oglądałem na TVN Turbo program o kłopotach z L200 (nowym)
Problem polegał na tym, że gość nie mógł wyłączyć drugiego napędu.
Kilka wizyt w serwisie i nic.
Rozwiązanie okazało się banalne. na obu osiach miał założone kapcie o takich samych wymiarach, ale różnych producentów. i to była przyczyna wszelkich kłopotów.
trochę rozbawiło mnie to, że w autoryzowanym serwisie nie wiedzieli, że ogumienie pomimo takiego samego rozmiaru powinno mieć tego samego producenta.
Później rozmawiałem ze starym koneserem aut 4x4 i powiedział mi, że w niektórych modelach aut ma poprawną pracę napędów (na suchej, utwardzonej nawierzchni) może mieć ogromny wpływ nawet stopień zużycia kapci.
Reasumując kupować kapcie tego samego producenta, ten sam model i taki sam stopień zużycia.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

Auto: T-fünf
|
Wysłany: 19-02-2011, 13:48
|
|
|
pgas napisał/a: | kupować kapcie tego samego producenta, ten sam model i taki sam stopień zużycia.
|
albo jezdzic dupozarzucaczem 2H i miec wszystko w o! |
|
|
|
 |
mechanio
Nowy Forumowicz
Auto: Ela 200
|
Wysłany: 29-03-2011, 14:49
|
|
|
copro79 napisał/a: | Dzieki śliczne. Szczerze mówiąc,to zamówiłem już opony i wymieniam wszystkie .Tylko skąd ta różnica w prowadzeniu między 2h,a 4h? |
U mnie to samo jest ale to norma na przednim napędzie. Jak włączysz to ciągną dwa koła na raz. W osobówce masz mechanizm różnicowy i na zakrętach jedne pokonuje inny promień. |
_________________ Przez błota lasy śniegi by Ela 200 |
|
|
|
 |
DamianL2002000
Nowy Forumowicz DamianL2002000
Auto: L200 2,5 2000 rocznik
|
Wysłany: 04-10-2013, 09:48
|
|
|
Dzień Dobry Witam serdecznie Wszystkich Forumowiczów
Jestem od kilku dni posiadaczem L200 2,5 2000 rocznik Najlepsze Auto Jakaie miałem - chyba spieprzyłem na poczatku 4x4 . Wziąlem się za wymiane tarcz i klocków z przodu - musialem to zrobic na poczatku hamulcow nie bylo .Przy okazji trzeba było rozebrac naped . Hamulce ok tarcze Abe klocki Kashiyama - hamulce mam ale przy zapalaniu migała przez moment kontrolka zielona 4x4 - teraz przestało . Czy ma ktos jakąś może instrukcję abo wsparcie - nie dołaczam na razie tego przedniego napendu nie chce tego rozwalic ( dzialalo dobrze ) to pewnie kwesia skręcenia z odpowiednia siła ? Jezęli ktoś może pomóc bede wdzięczny.Serdecznie pozdrawiam |
_________________ L200 2000 najlepszy rocznik |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 04-10-2013, 11:38
|
|
|
Kontrolka napędu nie ma nic wspólnego z hamulcami.
Jak migają zielone kontrolki, to znaczy że coś nie styka albo na reduktorze albo czujnik w przednim moście. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|