Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ciekawostka na temat HID i problemow z nim...
Autor Wiadomość
Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-12-2009, 21:46   

Paweł_BB napisał/a:
Samopoziomowanie ustawia lampy na zadaną wysokość jeśli np. obciążysz tył pojazdu lub nawet dynamicznie (podczas hamowania i przyspieszania).

Nie sadze żeby ten system zadziałał na tyle szybko i dynamicznie, ma pewne ograniczenia, wiec jak sie samochód bujnie na dołkach to daje po oczach..:)
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2009, 22:35   

Marcino, na dolkach moze nie zareaguje ale podczas hamowania i dojezdzania do drugiego auta podnosi mi soczewke do gory.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2009, 23:57   

dokladnie, podczas jazdy caly czas reguluje gora/dol
ksenon w audi np ustawia sie nastepujaco, przez vag wchodzi sie w tryb serwisowy lamp, ustawia sie soczewke i zapamietuje pozycje.

Kaleid 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4
Wysłany: 03-02-2010, 22:34   

Ja szczerze życzę wszystkim posiadaczom hidów oraz pseudo-ksenonów bez samopoziomowania jak najwięcej takich samych użytkowników w czasie złej pogody, w deszczu i najlepiej w nocy z naprzeciwka . Jeżeli ktoś tuningując auto szkodzi sobie - jego sprawa , natomiast jeżeli utrudnia jazdę innym - powinno się takiego pacjenta zatrzymać i potrzaskać mu reflektory. Bardzo często mam ochotę to zrobić. Dramat...

trawkins
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2010, 08:51   

Ehhh temat rzeka , ja to pozabijał bym tych co nie mają HIDów ale żarówy po 150w i złe ustawione bo w Polsce nikt nie dba żeby skontrolować jak są światła ustawione, ważne za ja widzę reszta mnie wali takie podejście maja wszyscy. Ja mam soczewki i xenony o białej barwie 4300k spryskiwacze, 2 razy do roku sprawdzam ustawienie świateł, ostatnia moja trasa do Grecji przejechałem kilka przejść granicznych , 5 tys km i nikt mi nie mrugał.

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2010, 09:07   

jak nie widze nic z przeciwka przez takiego delikwenta to zapalam dlugie (bi-xenon) + h7(dlugie)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2010, 09:23   

trawkins napisał/a:
ja to pozabijał bym tych co nie mają HIDów ale żarówy po 150w

trawkins napisał/a:
mam soczewki i xenony o białej barwie 4300k spryskiwacze

na poczatku pozbadz sie sam tego co jest nielegalne, a potem miej pretensje do innych co maja "cos" niezgodnie z Dz.U.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 04-02-2010, 10:26   

deenbe napisał/a:
zapalam dlugie (bi-xenon) + h7(dlugie)

A potem on zapala te swoje palniki i jest jeszcze gorzej.... A jak mi kiedyś tir przywalił to się zatrzymałem na poboczu.... A tacy co wracają załadowani w niedziele wieczorem i nie mają obniżonych świateł to jeszcze nigdy nie skumali czemu im migam tylko długimi od razu.

Ostatnio też był hit... Jedzie koleś na halogenach no to ja odruchowo też włączam halogeny (ale moje nie oślepiają jakieś kurde projekcyjne czy coś) a koleś mi długimi jeszcze :axe: normalnie kij do golfa zatrzymać się i pyk w jedno i w drugie...

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 04-02-2010, 12:46   

arturro napisał/a:
na poczatku pozbadz sie sam tego co jest nielegalne, a potem miej pretensje do innych co maja "cos" niezgodnie z Dz.U.
Dokładnie.

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2010, 14:18   

krzychu napisał/a:
A potem on zapala te swoje palniki i jest jeszcze gorzej....

u mnie nie jest zle , widze i wiem gdzie jechac.

krzychu napisał/a:
A jak mi kiedyś tir przywalił to się zatrzymałem na poboczu....

tutaj nie ma co porownywac szperaczy tira z lampami osobowki:) one potrafia oslepic i w dzien :lol:

xor 
Mitsumaniak
handlarz żywopłotem

Auto: Galant 2.5 '98 SE
Wysłany: 04-02-2010, 14:49   

krzychu napisał/a:

Ostatnio też był hit... Jedzie koleś na halogenach no to ja odruchowo też włączam halogeny (ale moje nie oślepiają jakieś kurde projekcyjne czy coś) a koleś mi długimi jeszcze :axe: normalnie kij do golfa zatrzymać się i pyk w jedno i w drugie...

dokładnie to samo dwa razy ostatnio mi się przytrafiło - ja mrugam gościowi co mi 'długimi' wali, a on mi dopiero wtedy długimi odmruguje... :rolleyes:

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 04-02-2010, 14:58   

Na debilnych kmiotów nie ma rady :(
Tak to jest jak się buractwo do samochodu dorwie i musi całej wsi oznajmiać że panisko jedzie :evil:

Odpowiedz do tematu