Przesunięty przez: zbyszekm2 26-12-2009, 21:12 |
No i zachorowal Misiek w Wgilie...pomozcie!!!!!!!!! |
Autor |
Wiadomość |
valdi.kasia
Mitsumaniak valdi_sport
Auto: PAJERO SPORT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-12-2009, 10:30
|
|
|
Ja tez mam taki problem tyle że nie w misku. bo ten stoi rozbity. jeżdżę honda accord i tak samo jak u was zdarza się hani nie zaskoczyć. Wtedy trzeba czymś postukać po rozruszniku i próbować kręcić. tak jak pisali koledzy wcześniej mogą to być szczotki. Nie wiem jak jest dokładnie montowany rozrusznik w waszym modelu. Jak od spodu to zapraszam kogos z młotkiem pod samochód. Ale stukać z wyczuciem to przecież wasz członek rodziny:) |
_________________ waldek
 |
|
|
|
 |
maryla
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 2,5 TD,88rok
Kraj/Country: Norway
|
Wysłany: 27-12-2009, 15:00
|
|
|
Panowie,i Panie...stukalismy,pukalismy,przepychalismy...i nic...prad wszedzie dochodzi....sprawdzalismy....Mam pytanie jak juz wyzej pisalam na lewym nadkolu sa dwa elektomagnesy,tak jak nam tu poradzono zmienilismy je i ten ,ktory dzialal,dziala ,a ten ktory nie zamykal sie,nie dziala na drugim miejscu,rowniez....nie wiem,co to za elektromagnesy ,do czego sluza?czy moga miec zwiazek z tym naszym problemem...jak sie nazywaja fachowo...moze ktos z Was wie?teraz czekamy na kogos,kto nas pociagnie,rodakow w poblizu nie ma,czekamy na znajomego Araba-jak dobrze ,ze oni swiat teraz nie maja moze dojedzie i pomoze go pociagnac...wtedy bedziemy pewni,ze to rozrusznik...dam znac...poki co,pomyslcie,co to za diabelkie elektromagnesiki??????????????????pozdrawiam |
_________________ Maryla |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 27-12-2009, 15:51
|
|
|
maryla napisał/a: | poki co,pomyslcie,co to za diabelkie elektromagnesiki?????????????????? |
A miałem nadzieję że odpalił. Odczytaj jakie są oznaczenia na tych "diabelskich elektromagnesikach" może to pomóc elektrykom samochodowym rozszyfrować cóż to jest i do czego służy. Jeszcze banalne pytanie które mi się nasunęło->> czy nie masz aby zainstalowanego alarmu który odcina możliwośc uruchomienia samochodu przez osoby nie powołane->> może to alarm jest tego przyczyną??? zawiesił się lub zamarzł??? |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
maryla
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-12-2009, 16:31
|
|
|
UIT06872,z drugiej strony 12V 84\3-takie sa oznaczenia na elektromagnesach.nie zamarzl,alarmu tez nie ma. |
|
|
|
 |
1405
Forumowicz
Auto: Pajero I 3000V6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 301 Skąd: Dorohusk
|
Wysłany: 27-12-2009, 16:48
|
|
|
maryla napisał/a: | UIT06872,z drugiej strony 12V 84\3-takie sa oznaczenia na elektromagnesach.nie zamarzl,alarmu tez nie ma. | Jak rozrusznik jest w miarę dostępny to ja bym się nie bawił w szukanie co się dzieje w tak ekstremalnym położeniu tylko stacyjkę na zapłon a do rozrusznika bezpośrednio z (+) akumulatora jakimś przewodem podajesz prąd na miejsce gdzie idzie cienki przewód do rozrusznika. Powinien rozrusznik się odezwać...wtedy wina by leżała po stronie instalacji lub stacyjki. Jeżeli nic nie będzie się działo wtedy zostaje stara dziadkowa metoda na klucz- zwiera się jakimś kluczem bądź śrubokrętem dwa styki te z grubymi przewodami...tak się robi jak padnie elektrowyłącznik. Aby zapalić a potem będzie się martwić mechanik, czy elektryk co się stało...Powodzenia
Tak dla jasności masz fotkę
Tam gdzie zielona daj plus z akumulatora...jak się nie odezwie zewrzyj kluczem styki zaznaczone na czerwono. Będzie iskrzyło jak ch...to się nie przestrasz....tylko uważaj żeby pod żadnym pozorem nie dotknąć do masy |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 27-12-2009, 18:31
|
|
|
1405 napisał/a: | Będzie iskrzyło jak ch...to się nie przestrasz....tylko uważaj żeby pod żadnym pozorem nie dotknąć do masy |
Tylko nie zrób tego na biegu bo w ferworze zapalania można zapomnieć 1405 napisał/a: | zostaje stara dziadkowa metoda na klucz |
Dobrze prawi->> stara sprawdzona metoda.maryla czy nie masz przypadkiem skrzyni automatycznej?? jeśli tak i samochód jest na biegu no ni cholery nie zapali->> względy bezpieczeństwa na ale będzie Was na zaciąg inny holował to przecież manualna skrzynia. Pomysły już mam na wyczerpaniu. |
 |
|
|
|
 |
maryla
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-12-2009, 19:04
|
|
|
I masz swieta racje!!!!!!!!ZAPALIL!!!!!!!!!!!!!PALI!!!!!!!!!!!!CHODZI JAK BURZA!!!!!!!!!!!!!!wina byla w kablu,ze stacyjki prad wychodzil ale nie dochodzil,spalil sie przelacznik ,na razie ,do jutra zaizolowane,na styk.Bedzie dobrze.Rozrusznik ok.WIELKIE DZIEKI WSZYSTKIM ZA POMOC,WSPARCIE,OBECNOSC.moze to brzmi rzewnie,ale byliscie wszyscy goscmi w moim domu w te swieta.Dziekuje Wam.....Fajnie wiedziec,ze moge na Was liczyc,bedziemy w kontakcie.POzdrawiam. |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2009, 19:06
|
|
|
I to jest prawdziwy "Happy End" |
|
|
|
 |
maryla
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-12-2009, 19:12
|
|
|
NAjlepszy prezent na swieta i zyli dlugo i szczesliwie,dzieki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 27-12-2009, 20:11
|
|
|
maryla napisał/a: | !!!!!!!!ZAPALIL!!!!!!!!!!!!!PALI!!!!!!!!!!!!CHODZI JAK BURZA!!!!!!!!!!!!!! | |
 |
|
|
|
 |
valdi.kasia
Mitsumaniak valdi_sport
|
Wysłany: 27-12-2009, 22:37
|
|
|
Zawsze to jakas pierdola. A potrafi krwi zepsuc. Powodzenia i szczesliwego nowego roku. |
_________________ waldek
 |
|
|
|
 |
maryla
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-12-2009, 22:52
|
|
|
Serdeczne dzieki!pierdola???????????? to byl dzien ,w ktorym peklo niebo....Ale juz je polatalismy!!!!Moze ktos tez bedzie mial taki problem,no to bogatsi jestesmy w doswiadczenia...Zycze Wszystkim szerokich drog,bezaawaryjnych Miskow ,a jak bedziecie w Norwegii-zapraszamy!!!!!NO TO DO SIEGO!jestesmy w kontakcie. |
|
|
|
 |
valdi.kasia
Mitsumaniak valdi_sport
|
Wysłany: 27-12-2009, 22:59
|