Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[K-ce] Kulig!
Autor Wiadomość
Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-01-2010, 16:38   

Konia juz mamy 4 pędnego :D
Ja jestem bardzo chetny na kulig. a mysle na chechle bedzie pusto i z duża ilościa sniegu.
Mysmy kiedys takie kuligi robili u Mnie w takim pareczku w łagiewnikach :)

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

Kamilofone 
Mitsumaniak

Auto: Carisma GDI
Wysłany: 10-01-2010, 19:25   

JCH napisał/a:
Kamilofone napisał/a:
A może tak za tydzień w sobotę zrobić prawdziwego kuliga ze świeżym śniegiem na Podbeskidziu ?
A co masz na myśli pisząc "prawdziwego kuliga"? Masz do dyspozycji sanie z koniem i jakąś nieuczęszczaną dróżkę, którą można by pojechać?

HEY mam na myśli dokładnie taki kulig jak wspomniałeś ale organizacja przez osobę którą się tym zajmuje i dysponuje odpowiednim sprzętem :)
W zeszłym roku byłem na takiej imprezie w Wiśle kulig oczywiście sanie + dwa koniki oraz bardzo urocza zimowa sceneria. Na koniec ognisko w drewnianej chacie a na samym ognisku kiełbaska + gorąca herbatka. Cała impreza trwała jakieś 2 godzinki ale niestety nie pamiętam kosztów całej tej imprezy, ale dodam że było warto :)
Z tego co kojarzę to impreza odbyła się w okolicach z tego linka: http://www.kuligiwisla.pl/

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 10-01-2010, 20:38   

To myślę, że taki kulig można by zrobić, tylko wątpię czy tydzień czasu wystarczy, żeby wszystko poustalać, zebrać ekipę, zebrać kasę.... Wątpię czy organizacyjnie to ogarniemy tak szybko. Bo wątpię też, czy tak z dnia na dzień np. przy decyzji w piątek będzie ten wolny konik w sobotę ;)

Jeśli pogoda się utrzyma (a na to się zanosi - najpierw opady śniegu, potem mróz i wyż skandynawski :) ) to w weekend chciałbym się wybrać gdzieś w góry pochodzić.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Kamilofone 
Mitsumaniak

Auto: Carisma GDI
Wysłany: 10-01-2010, 20:43   

Niekoniecznie musi być to za tydzień ale np. za dwa czy pod koniec stycznia, czym więcej czasu tym lepiej dla wszystkich chętnym :)
Znajomy z klubu MazdaSpeed poinformował mnie że w ostatni weekend stycznie mają mini zlocik i możemy razem zorganizować taką kuligową imprezę w niedzielę popołudniu.

Realistka 
Mitsumaniak
01912/MM

Auto: Colt CX5 1,3 2009r
Wysłany: 10-01-2010, 21:47   

JCH napisał/a:
To myślę, że taki kulig można by zrobić, tylko wątpię czy tydzień czasu wystarczy, żeby wszystko poustalać, zebrać ekipę, zebrać kasę.... Wątpię czy organizacyjnie to ogarniemy tak szybko. Bo wątpię też, czy tak z dnia na dzień np. przy decyzji w piątek będzie ten wolny konik w sobotę ;)

Jeśli pogoda się utrzyma (a na to się zanosi - najpierw opady śniegu, potem mróz i wyż skandynawski :) ) to w weekend chciałbym się wybrać gdzieś w góry pochodzić.

Na spokojnie, proponuje termin na za 2 tygodnie.

Życie - to sztuka wyciągania wystarczających wniosków z niewystarczających przesłanek.

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 11-02-2010, 23:01   

JCH napisał/a:
Zróbmy może coś innego niż siedzenie w SCC przy kawie, herbacie, soku... Może kulig w niedzielę na Chechle :) :?:

Niedziela, walentynki - ktoś prócz JCH i mnie pisze się na taki wypad? ;)

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 11-02-2010, 23:19   

Ja jadę do Krk do Aqua ;) :P

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Wysłany: 12-02-2010, 13:59   

enanthate, bez magdy ??

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Mark Twain

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2010, 16:13   

Dla mnie skrótami myślowymi jest są już określenia "mnie", "ja", itp. w tym temacie. Oczywiście oznaczają one "nam", "my", itd. ;)

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Wysłany: 12-02-2010, 16:58   

A o ktorej i gdzie. ???Bo MY by może też :)

Mark Twain

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2010, 17:18   

8)
JCH napisał/a:
Ja bym to widział np. w niedzielę przed południem - ok. 10:00 / 11:00. W sobotę być może wybiorę się na narty ale w niedzielę raczej jestem na miejscu.

Realistka 
Mitsumaniak
01912/MM

Wysłany: 12-02-2010, 19:40   

enanthate napisał/a:
8)
JCH napisał/a:
Ja bym to widział np. w niedzielę przed południem - ok. 10:00 / 11:00. W sobotę być może wybiorę się na narty ale w niedzielę raczej jestem na miejscu.

czy w tą niedzielę? Gdzie zbiórka? która konkretnie godzina?

Życie - to sztuka wyciągania wystarczających wniosków z niewystarczających przesłanek.

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2010, 20:35   

Tak, w tą niedzielę. Myślę, że jutro wszystko będzie już ustalone. Może spotkalibyśmy się gdzieś w drodze na Chechło? Jako, że będziemy jechać na pewno przez Tarnowskie Góry to może na parkingu pod Lidlem w Bytomiu na Stroszku?

Realistka 
Mitsumaniak
01912/MM

Wysłany: 12-02-2010, 20:38   

enanthate napisał/a:
Tak, w tą niedzielę. Myślę, że jutro wszystko będzie już ustalone. Może spotkalibyśmy się gdzieś w drodze na Chechło? Jako, że będziemy jechać na pewno przez Tarnowskie Góry to może na parkingu pod Lidlem w Bytomiu na Stroszku?

ok, w takim razie czekam na informację jutro.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 12-02-2010, 22:38   

enanthate napisał/a:
Może spotkalibyśmy się gdzieś w drodze na Chechło? Jako, że będziemy jechać na pewno przez Tarnowskie Góry to może na parkingu pod Lidlem w Bytomiu na Stroszku?

http://maps.google.pl/map...6,0.228653&z=12
Czyli spotykamy się mniej więcej w punkcie A i jedziemy do B. Tam zapinamy sanki i hajda :)
Kto ma sanki niech weźmie - bo ja nie mam :? zatem będę Was ciągał.
Proponuję ok. 10:30 pod tym Lidlem, ok :?:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Odpowiedz do tematu