[K-ce] Kulig! |
Autor |
Wiadomość |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-01-2010, 16:38
|
|
|
Konia juz mamy 4 pędnego
Ja jestem bardzo chetny na kulig. a mysle na chechle bedzie pusto i z duża ilościa sniegu.
Mysmy kiedys takie kuligi robili u Mnie w takim pareczku w łagiewnikach |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
Kamilofone
Mitsumaniak
Auto: Carisma GDI
|
Wysłany: 10-01-2010, 19:25
|
|
|
JCH napisał/a: | Kamilofone napisał/a: | A może tak za tydzień w sobotę zrobić prawdziwego kuliga ze świeżym śniegiem na Podbeskidziu ? | A co masz na myśli pisząc "prawdziwego kuliga"? Masz do dyspozycji sanie z koniem i jakąś nieuczęszczaną dróżkę, którą można by pojechać? |
HEY mam na myśli dokładnie taki kulig jak wspomniałeś ale organizacja przez osobę którą się tym zajmuje i dysponuje odpowiednim sprzętem
W zeszłym roku byłem na takiej imprezie w Wiśle kulig oczywiście sanie + dwa koniki oraz bardzo urocza zimowa sceneria. Na koniec ognisko w drewnianej chacie a na samym ognisku kiełbaska + gorąca herbatka. Cała impreza trwała jakieś 2 godzinki ale niestety nie pamiętam kosztów całej tej imprezy, ale dodam że było warto
Z tego co kojarzę to impreza odbyła się w okolicach z tego linka: http://www.kuligiwisla.pl/ |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 10-01-2010, 20:38
|
|
|
To myślę, że taki kulig można by zrobić, tylko wątpię czy tydzień czasu wystarczy, żeby wszystko poustalać, zebrać ekipę, zebrać kasę.... Wątpię czy organizacyjnie to ogarniemy tak szybko. Bo wątpię też, czy tak z dnia na dzień np. przy decyzji w piątek będzie ten wolny konik w sobotę
Jeśli pogoda się utrzyma (a na to się zanosi - najpierw opady śniegu, potem mróz i wyż skandynawski ) to w weekend chciałbym się wybrać gdzieś w góry pochodzić. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Kamilofone
Mitsumaniak
Auto: Carisma GDI
|
Wysłany: 10-01-2010, 20:43
|
|
|
Niekoniecznie musi być to za tydzień ale np. za dwa czy pod koniec stycznia, czym więcej czasu tym lepiej dla wszystkich chętnym
Znajomy z klubu MazdaSpeed poinformował mnie że w ostatni weekend stycznie mają mini zlocik i możemy razem zorganizować taką kuligową imprezę w niedzielę popołudniu. |
|
|
|
 |
Realistka
Mitsumaniak 01912/MM

Auto: Colt CX5 1,3 2009r
|
Wysłany: 10-01-2010, 21:47
|
|
|
JCH napisał/a: | To myślę, że taki kulig można by zrobić, tylko wątpię czy tydzień czasu wystarczy, żeby wszystko poustalać, zebrać ekipę, zebrać kasę.... Wątpię czy organizacyjnie to ogarniemy tak szybko. Bo wątpię też, czy tak z dnia na dzień np. przy decyzji w piątek będzie ten wolny konik w sobotę
Jeśli pogoda się utrzyma (a na to się zanosi - najpierw opady śniegu, potem mróz i wyż skandynawski ) to w weekend chciałbym się wybrać gdzieś w góry pochodzić. |
Na spokojnie, proponuje termin na za 2 tygodnie. |
_________________ Pozdrawiam. Kasia
Życie - to sztuka wyciągania wystarczających wniosków z niewystarczających przesłanek.
 |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2010, 23:01
|
|
|
JCH napisał/a: | Zróbmy może coś innego niż siedzenie w SCC przy kawie, herbacie, soku... Może kulig w niedzielę na Chechle |
Niedziela, walentynki - ktoś prócz JCH i mnie pisze się na taki wypad? |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
|
Wysłany: 11-02-2010, 23:19
|
|
|
Ja jadę do Krk do Aqua |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
Morfi

|
Wysłany: 12-02-2010, 13:59
|
|
|
enanthate, bez magdy ?? |
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Mark Twain |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2010, 16:13
|
|
|
Dla mnie skrótami myślowymi jest są już określenia "mnie", "ja", itp. w tym temacie. Oczywiście oznaczają one "nam", "my", itd. |
|
|
|
 |
Morfi

|
Wysłany: 12-02-2010, 16:58
|
|
|
A o ktorej i gdzie. ???Bo MY by może też |
Mark Twain |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2010, 17:18
|
|
|
JCH napisał/a: | Ja bym to widział np. w niedzielę przed południem - ok. 10:00 / 11:00. W sobotę być może wybiorę się na narty ale w niedzielę raczej jestem na miejscu. |
|
|
|
|
 |
Realistka
Mitsumaniak 01912/MM

|
Wysłany: 12-02-2010, 19:40
|
|
|
enanthate napisał/a: | 8)
JCH napisał/a: | Ja bym to widział np. w niedzielę przed południem - ok. 10:00 / 11:00. W sobotę być może wybiorę się na narty ale w niedzielę raczej jestem na miejscu. |
|
czy w tą niedzielę? Gdzie zbiórka? która konkretnie godzina? |
Życie - to sztuka wyciągania wystarczających wniosków z niewystarczających przesłanek.
 |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2010, 20:35
|
|
|
Tak, w tą niedzielę. Myślę, że jutro wszystko będzie już ustalone. Może spotkalibyśmy się gdzieś w drodze na Chechło? Jako, że będziemy jechać na pewno przez Tarnowskie Góry to może na parkingu pod Lidlem w Bytomiu na Stroszku? |
|
|
|
 |
Realistka
Mitsumaniak 01912/MM

|
Wysłany: 12-02-2010, 20:38
|
|
|
enanthate napisał/a: | Tak, w tą niedzielę. Myślę, że jutro wszystko będzie już ustalone. Może spotkalibyśmy się gdzieś w drodze na Chechło? Jako, że będziemy jechać na pewno przez Tarnowskie Góry to może na parkingu pod Lidlem w Bytomiu na Stroszku? |
ok, w takim razie czekam na informację jutro. |
 |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 12-02-2010, 22:38
|
|
|
enanthate napisał/a: | Może spotkalibyśmy się gdzieś w drodze na Chechło? Jako, że będziemy jechać na pewno przez Tarnowskie Góry to może na parkingu pod Lidlem w Bytomiu na Stroszku? |
http://maps.google.pl/map...6,0.228653&z=12
Czyli spotykamy się mniej więcej w punkcie A i jedziemy do B. Tam zapinamy sanki i hajda
Kto ma sanki niech weźmie - bo ja nie mam zatem będę Was ciągał.
Proponuję ok. 10:30 pod tym Lidlem, ok |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
|