Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.5 TD] Wyciągarka
Autor Wiadomość
jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-04-2010, 10:28   

jabol66 napisał/a:
zgodzę się z tym (choć wiem do kogo to aluzja:))
do nikogo :biggrin:
jabol66 napisał/a:
ale jeżeli możesz założyć to sam masz o tym w miare pojęcie
jak najbardziej możesz sam założyć ale w razie gwarancji to na Berdyczów piszesz czyli do nikogo :?
jabol66 napisał/a:
dobry aku 600zł
podobno najlepsze są żelowe :?:
jabol66 napisał/a:
I przypominam DYSTANTS do "ryżowej windy" a trochę pochodzi niewielkim kosztem.
->> "DYSTANS" to pochodzi :? :? :? i widzisz z uporem maniaka będę twierdził że dobry sprzęt i w warsztacie, koncesjonowanym warsztacie, założysz windę to masz gwarancję. Dawno temu poszedł wał korbowodowy w Polonezie. Na ówczesne czasy zakup takiego graniczył z cudem ale kupiłem. Sąsiad że mechanik po wojsku zobowiązał się za niewielką kasę na wymianę. Wymienił ujechałem 10km i po wale. Oddałem do Polmozbytu->> oni mieli kłopot z szukaniem,znaleźli wymienili i znowu 10km następny wał poszedł->> reklamacja na koszt Polmozbytu wymiana->> okazało się że łoże głowicy poszło się s.....ać. W ramach gwarancyjnej naprawy wszystko zrobili tyle że trwało to 1miesiąc ale ja zapłaciłem za dwa wały i dwie robocizny. Oszczędzając na pewnych sprawach pozornie się oszczędza bo mści się to okrutnie ->>nie zawsze->> są też szczęśliwcy :mrgreen: Mój wniosek,odczuty na własnej kieszeni, lepiej poczekać uskładać kasę i zakupić coś dobrego i nie martwić się czy tryby w windzie jako te plastykowe wytrzymają czy ...... szukać pomocy z zewnątrz->>> odpłatnie zresztą :mrgreen: :-" :dontknow:

jabol66 
Forumowicz

Auto: PII 2,8 3,0 3,5
Wysłany: 02-04-2010, 16:11   

jawaldek napisał/a:
jabol66 napisał/a:
ale jeżeli możesz założyć to sam masz o tym w miare pojęcie
jak najbardziej możesz sam założyć ale w razie gwarancji to na Berdyczów piszesz czyli do nikogo

zgodzę się w 100%, tylko kupując tanią wyciągarke już tracisz gwarancje bo nikt tego nie przyjmie w razie czego więc, nawet po motażu w profesjonalnym warsztacie to do.......
Patrząc na to profesjonalny warsztat chce motować tylko dobre wyciągarki (ok 3000zł) do tego nie zamontuje tego na samoróbce tylko płycie montażowej dedykowanej do pajero (1200zł) odpowiedni Aku żelowy tak jak napisałeś (zgadzam się nie neguje) jakieś 1500zł do tego dożużmy montaż w odpowiedzniej firmie ok 800zł. co daje 6500 tyś .............................. ja niestety chociaż bym odkładał aby kupić taki zestaw to po złożeniu 6500 nie zmontowałbym tego bo poprostu szkoda kasy mi na to by było. Wiem zgadzam się w 300% jest to zrobione lepiej ładniej i przede wszystkim pewniej, (nie dodaje już ale :roll: )

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-04-2010, 20:56   

:shock: :shock: aku żelowy http://www.akumulatory-ze...v110ah-p-4.html
Koszty mojego montażu windy wraz z przeróbką, a właściwie wykonaniem nowego zderzaka + płyta ochronna od dołu (bez akumulatora) = 4,5 tyś
jabol66 napisał/a:
do tego nie zamontuje tego na samoróbce
zamontuje bo oni-warsztat- biorą odpowiedzialność. W warsztacie w którym robię mojego Miśka mają podpisaną umowę z firmą sprzedającą windy i dostają bardzo duży rabat tzw warsztatowy więc.... :wink: wszystko zależy gdzie znajdziemy odpowiedni warsztat i jak do nas jako klienta podejdą czy mają konkurencję w okolicy itd itp. Aby zobrazować co mam zamontowane:
http://img401.imageshack....20/dscf2265.jpg
Można też trafić na jakąś promocję windy ale to tak jak szukanie igły itd itp :wink: trzeba mieć kogoś co podpowie o takiej promocji->> ja miałem farta :wink: :mrgreen:

[ Dodano: 02-04-2010, 22:44 ]
jabol66 napisał/a:
tylko płycie montażowej dedykowanej do pajero (1200zł)

Płyta montażowa More 4x4 - 299 zł
Wyciągarki osprzęt - Płyta montażowa More 4x4 - 299 zł

Przeznaczona do wyciągarek MORE 4x4 Monthana 8500, 9500, 12000 oraz EVO 12000. Płyta posiada otwory do przytwierdzenia podpór wyciągarki, przepusty na przewody oraz mocowanie prowadnicy rolkowej. Zastosowanie płyty...
alt

Płyta montażowa More 4x4 TJ - 299 zł
Wyciągarki osprzęt - Płyta montażowa More 4x4 TJ - 299 zł

Jest to model płyty montażowej przeznaczony do samochodu Jeep Wrangler TJ. Szerokość płyty: 88 cm. Stosowana do wyciągarek Monthana 8500, 9500 i 12000. Wykończenie lakierem proszkowym. Płyta posiada otwory do przytwierdzenia podpór...
alt

Płyta montażowa Power Winch uniwersalna - 229.99 zł
Wyciągarki osprzęt - Płyta montażowa Power Winch uniwersalna - 229.99 zł

Uniwersalna płyta montażowa do wyciągarek o maksymalnym uciągu rzędu 2700-5800kg (6000-13000 lbs). Solidna i łatwa w instalacji, malowana proszkowo, z otworami technicznymi pozwalającymi na montaż szerokiej gamy wyciągarek, jak...
alt

Płyta montażowa uniwersalna 4 Mad- 200 zł
Wyciągarki osprzęt - Płyta montażowa uniwersalna 4 Mad- 200 zł

Płyta wykonana z blachy stalowej, lakierowana proszkowo. Przeznaczona do wyciągarek 4MAD 9,0R12V, 10,0R12V, 12,5R12V, 12,5R24V, 12,5RS12V, 12,5RS24V. Na płycie są umieszczone otwory...
alt

Płyta montażowa uniwersalna 4 Mad- 250 zł
Wyciągarki osprzęt - Płyta montażowa uniwersalna 4 Mad- 250 zł

Płyta wykonana z blachy stalowej, lakierowana proszkowo. Przeznaczona do wyciągarek 4MAD 9,0R12V, 10,0R12V, 12,5R12V, 12,5R24V, 12,5RS12V, 12,5RS24V. Na płycie są umieszczone otwory montażowe do...
alt

Tak dla porównania zamieściłem ten tekst a to jest strona skąd informacje:
http://www.janpol4x4.pl/p...arch_category=5

jabol66 
Forumowicz

Auto: PII 2,8 3,0 3,5
Wysłany: 03-04-2010, 19:34   

ok ale spytaj się ile kosztule płyta dedykowana pod pajero.........
nie uniwersalna

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-04-2010, 20:12   

jabol66 napisał/a:
ok ale spytaj się ile kosztule płyta dedykowana pod pajero.........
nie uniwersalna
być może mylę się ale płyta montażowa jest raczej dedykowana pod odpowiednią wyciągarkę ale :?: :?: jabol66 nie ma sensu "sprzeczać" :wink: się i licytować odnośnie cen->> wolny rynek to i ceny zróżnicowane. Pozdrawiam :) tak na marginesie podaj stronę z płytą do Mitsubishi i nie dla porównania ale może mają coś innego ciekawego do Miśków

Odpowiedz do tematu